Já toto téma oživím, před pár lety jsem zde pracoval.
Na tuto firmu doporučuju každému kolegovi vývojáři dát si pozor.
Proč:
- Vyžadovali 9 hodin přítomnost v kanclu a zaměstnanci, kteří jsou pod drobnohledem, to opravdu dodržovali - takže jen na papíře to není, ale opravdu 9h, tzn. příchod na 9 a až předd 18:00 začali odcházet
- Chlubili se benefitem HO, ale ve skutečnosti šly tak 1x za 2 týdny nebo když jste nemocní
- Šéf oddělení nahlas a sprostě 3.14čuje v openoffice, když nějakého zaměstnance seřvává po telefonu, to se stalo min. 2x za 3 měsíce, co jsem tam vydržel být
- Váš teamlead ku*uje, když seřvává testerku po telefonu, že je laxní
- Byl jsem tam sotva 2 měsíce jako skoro junior a už se do mě snažil kérovat jiný teamlead, že jsem něco blbě udělal, když jsem se učil javascript, ve kterém mi u pohovoru slíbili, že nebudu muset pracovat - měl jsem tam dělat Javu a Liferay
- Permanentně v open office jakási junior projekt managerka ryla do lidí ve svém týmu ohledně zpoždění - sice to bylo trochu vtipné, ale těm lidem, kteří tam "pod ní" museli v časovém pressu pracovat a pořád ji poslouchat, to těžko tak mohlo připadat
- Ve své brožurce, která se jmenuje "Žít Lunde" (kdo ten název vymyslel měl asi smysl pro černý humor) a kterou dostanete při příchodu (pak vám ještě taky dají zelené Lunde ponožky), mají psáno, že jedna z jejich hodnot je, že se nebojí občas si něco říct "na plnou hubu" - akorát problém je v tom, že ten, kdo se nebojí, je zpravidla váš nadřízený ve směru k vám, ne opačně, tzn. přeloženo by to mělo být "Nebojíme se v Lunde si na vás pořádně ulevovat"
- A nejhorší na tom byl mikromanagement, tzn. pořád jste pod drobnohledem vašeho důvěrného "přitele" teamleada, a pořád někde v kanclu něco slyšíte ohledně toho, že "něco dlouho trvalo"
- V open office pořád někdo hlučí, a když odejde hlavní "boss" domů, tak týpek před váma si klidně pustí nahlas z reproduktorů notebooku nějaké školení - sice se vás zeptá jestli vám to nevadí... no ale i tak
- Dopoledne před obědem odchod týmu na teambuilding, aby si to mohli vyfotit a dát na Facebook, potom zpátky do práce a zase pracovat
- S teamleadem skvělé obědy, chcete si odpočinout o obědové pauze, jdete s ním na oběd, a on do sebe všechno nahází, na vás blbě čumí že ještě jíte, no a za 25 minut celkem jste zpátky v kanclu a máte zase makat
To jsem tam zažil před lety a byl jsem, jak říkám, skoro junior. Ono v takových firmách vůbec pracují zejména junioři, protože zkušenější by si to líbit nenechali. Ti zkušenější, kterých tam pár je, tam dělají šéfíky. A jsou to specifické osoby.