Gedit spadne po hledání v 40kB textu

Kit

Re:Linux ostuda amatářiny, gedit spadne po hledání v 40kB textu,
« Odpověď #90 kdy: 08. 07. 2018, 01:50:03 »
Find Usages je potřebný pro hůře navržené projekty, kde se stále mění rozhraní. Jinak stačí vestavěný Grep. Inkrementální build uděláš přes integrovaný Make nebo Ant podle toho, co preferuješ.

make, nebo ant. To asi vysvetluje vse :-)

Předpokládám, že používáš Ant. Pro Javu je výhodnější, ale pro PHP mi lépe sedí Make.

Youda

« Odpověď #91 kdy: 08. 07. 2018, 08:16:57 »
Find Usages je potřebný pro hůře navržené projekty, kde se stále mění rozhraní. Jinak stačí vestavěný Grep. Inkrementální build uděláš přes integrovaný Make nebo Ant podle toho, co preferuješ.

make, nebo ant. To asi vysvetluje vse :-)

Předpokládám, že používáš Ant. Pro Javu je výhodnější, ale pro PHP mi lépe sedí Make.
Ant se nepouziva tak 10 let.
Nyni je mainstream maven, pripadne alternativy jako je gradle nebo Ivy.
Oproti antu to umi i automaticky downloadowad artefakty z webu, pripadne deployovat na lokalni maven server. Napr Sonatype Nexus.

Tady mas examp, jak do sveho projektu pridat podporu Apache CXF, vsectle konfiguracnich snippetu pro maven a ostatni

https://search.maven.org/#artifactdetails%7Corg.apache.cxf%7Capache-cxf%7C3.2.5%7Cpom

kkt1

• 796
    • Zobrazit profil
« Odpověď #92 kdy: 08. 07. 2018, 09:07:10 »
To ze nepouzivas ant ale maven neznamena ze nekdo nepouziva ant. Znam firmu kde ant bezi a bude bezet dalsich x let z historickych duvodu specifickeho pouziti.

« Odpověď #93 kdy: 08. 07. 2018, 09:59:09 »
Ja jsem presel na Atom a spokojenost.

https://atom.io/

Balicky pro Gentoo:
https://wiki.gentoo.org/wiki/Atom

Vilith

• 663
    • Zobrazit profil
« Odpověď #94 kdy: 08. 07. 2018, 10:36:56 »
Ja na prikazovem radku zustavam verny vim, vi, ed, obcas mcedit - podle toho jak hodne jsem v dany okamzik liny premyslet. Hodne lidi vyuziva nano - ale to se bavime o prikazovem radku.

gedit nelze srovnavat s pokrocilejsimi programatorskymi editory. Je to jen zakladni editor jednoducheho textu...

kraxna

« Odpověď #95 kdy: 08. 07. 2018, 10:46:37 »
To ze nepouzivas ant ale maven neznamena ze nekdo nepouziva ant. Znam firmu kde ant bezi a bude bezet dalsich x let z historickych duvodu specifickeho pouziti.

Z historickych duvodu se to mozna pouziva jeste na par projektech (stejne jako spousta jinych mrtvych technologii). To nemeni nic na tom, ze ant je v dnesnim Java svete asi stejne bezny jako trabant slouzici jako rodinny vuz v CR.

gll

• 429
    • Zobrazit profil
« Odpověď #96 kdy: 08. 07. 2018, 14:41:46 »
No, ze to implementuje je ponekud silne slovo, existuje komunitni plugin, ktery castecne umoznuje pouzivat nektere veci nabizene LSP :-)

které věci z LSP to neimplementuje? Já reagoval na tvůj komentář

Ale ono i to prejmenovani metody v celem projektu neni az tak trivialni vec, resp. je, ale vim ji moc dobre nezvlada pomoci skriptu - prave proto, ze tam chybi AST, necim jako nahrazeni textu pomoci RE se to udelat opravdu neda. 

přejmenování ten plugin implementuje.

Kit

« Odpověď #97 kdy: 08. 07. 2018, 15:51:43 »

Z historickych duvodu se to mozna pouziva jeste na par projektech (stejne jako spousta jinych mrtvych technologii). To nemeni nic na tom, ze ant je v dnesnim Java svete asi stejne bezny jako trabant slouzici jako rodinny vuz v CR.

Ve světě PHP nemá význam Ant ani Maven. Vlastně mají praktický význam jen pro Javu.

kraxna

« Odpověď #98 kdy: 08. 07. 2018, 16:18:16 »
Naposledy, kdyz jsem to zkousel (vim-lsp), tak bylo rozbite napr. navigovani na zdrojak mimo projekt, chybel preview  pro zmeny, aktualizace informaci se dela az pri save souboru a dalsi. Ale priznam se, ze jsem to moc nezkoumal dal, protoze si nemyslim, ze me to ma co nabidnout - LSP jako takove je omezene by design, funguji tam jen ty nejjednodussi veci a pro Javu to nabizi jen velmi male procento toho, co kazde slusne IDE.

přejmenování ten plugin implementuje.

Jj, implementuje, jen treba v pripade Javy, o ktere jsem mluvil, na to potrebuejs ten Eclipse server, coz bylo to, co jsme presne zminoval - ze me absolutne nelaka - hackovat dobry editor na cosi, co se ma podobat IDE pomoci X vrstev, kde to nakonec skonci u Eclipse Serveru. Chybi mi jakakoliv pridana hodnota.

gll

• 429
    • Zobrazit profil
« Odpověď #99 kdy: 08. 07. 2018, 16:45:59 »
Naposledy, kdyz jsem to zkousel (vim-lsp), tak bylo rozbite napr. navigovani na zdrojak mimo projekt, chybel preview  pro zmeny, aktualizace informaci se dela az pri save souboru a dalsi. Ale priznam se, ze jsem to moc nezkoumal dal, protoze si nemyslim, ze me to ma co nabidnout - LSP jako takove je omezene by design, funguji tam jen ty nejjednodussi veci a pro Javu to nabizi jen velmi male procento toho, co kazde slusne IDE.

Jj, implementuje, jen treba v pripade Javy, o ktere jsem mluvil, na to potrebuejs ten Eclipse server, coz bylo to, co jsme presne zminoval - ze me absolutne nelaka - hackovat dobry editor na cosi, co se ma podobat IDE pomoci X vrstev, kde to nakonec skonci u Eclipse Serveru. Chybi mi jakakoliv pridana hodnota.

To byla nejspíš chyba LSP a ne Vimu. Nevěřím, že jsi zkoušel LSP pro Javu. To snad nikdo nepoužívá, tak implementace asi bude stát za hovno. LSP je nová technologie a implementace se rychle zlepšují. Zatím se používá hlavně u nových jazyků, pro která neexistovala zavedená IDE. Na straně editoru na tom nemá co nefungova.

« Odpověď #100 kdy: 08. 07. 2018, 16:53:17 »

Ve světě PHP nemá význam Ant ani Maven. Vlastně mají praktický význam jen pro Javu.

Protože PHP projekt nemá lifecycle nebo dependence?

gll

• 429
    • Zobrazit profil
« Odpověď #101 kdy: 08. 07. 2018, 16:56:05 »
Zatím se používá hlavně u nových jazyků, pro která neexistovala zavedená IDE.

oprava: pro které

Kit

« Odpověď #102 kdy: 08. 07. 2018, 18:10:30 »

To by neměl význam ani Make nebo Grunt. Spíš je to tím, že Ant a Maven jsou nástroje od javistů pro javisty.

« Odpověď #103 kdy: 08. 07. 2018, 18:15:01 »

To by neměl význam ani Make nebo Grunt. Spíš je to tím, že Ant a Maven jsou nástroje od javistů pro javisty.

Aha. To je trochu nepřesné, ale uznat se ti to dá.

(Btw: malé se dneska používá jinak než ironicky?)

« Odpověď #104 kdy: 08. 07. 2018, 18:31:37 »

Aha. To je trochu nepřesné, ale uznat se ti to dá.

(Btw: malé se dneska používá jinak než ironicky?)

s/malé/make/