Gedit spadne po hledání v 40kB textu

Kit

Re:Linux ostuda amatářiny, gedit spadne po hledání v 40kB textu,
« Odpověď #105 kdy: 08. 07. 2018, 19:10:20 »
(Btw: malé se dneska používá jinak než ironicky?)
s/malé/make/

Někteří ho používat umí a někteří ne. Jeho nevýhoda spočívá v tom, že je závislé na použité platformě a proto se v projektu často ani neverzuje. Mohu v něm tedy používat vlastní pravidla, například pro spouštění testů z Vimu, různých transpilerů, konfigurátorů, ovládání serverů apod. Kombinací Gitu a Make vzniknou další užitečné nástroje.

Ravise

• 113
    • Zobrazit profil
[OT] Re:Linux ostuda amatářiny, gedit spadne po hledání v 40kB textu,
« Odpověď #106 kdy: 08. 07. 2018, 22:07:24 »
(Btw: make se dneska používá jinak než ironicky?)

Když jdu něco kompilovat ze zdrojáků a na prvním řádku INSTALL je napsáno "sežeňte si a zprovozněte YetAnotherBuildingSystem", tak bych nejradši zabíjel.

Když jdu něco kompilovat ze zdrojáků a na prvním řádku INSTALL je napsáno "sežeňte si a zprovozněte YetAnotherBuildingSystem", tak bych nejradši zabíjel.

Takže ty nemáš rád cokoli, co není make, a vývojáři kvůli tomu mají trpět...

Ravise

• 113
    • Zobrazit profil
« Odpověď #108 kdy: 08. 07. 2018, 22:18:38 »

Hezky mi vkládáš slova do úst, jen co je pravda... Je mi celkem ukradený, co se bude používat. Ale nechci tahat pro každý program extra sadu vývojářských nástrojů.

kraxna

Tak to nekompiluj a pouzivej neco jineho, kdyz ti to vadi / neumis to,  co ti mam na to rict :-D Sestavovaci nastroj je nastroj pro vyvojare daneho produktu, takze si logicky vyberou to, co jim vyhovuje a sedi jejich produktu.

Je to docela zajimavy posun. V zacatcich open source byli lide radi za kazdy kvalitni open source program, ktery mohli pouzivat, dneska od podobnych expertu vyvojar jeste dostane vytknuto, ze pouziva jiny buildovaci nastroj, nez na ktery je nekdo jiny zvykly / ma nainstalovany :-D

Prijde mi to ponekud arogantni. Pokud dane vyvojare platis, tak jim klidne nadiktuj, ze maji C# kompilovat gmake, je to tvoje volba, ale pokud pouzivas (a chces pouzivat => prinasi ti to uzitek) zdarma vysledky cizi prace, ke ktere nijak neprispivas, navic spolu i se zdrojovym kodem (coz osobne povazuji porad za luxus), tak nadavat na to, ze to pouziva jiny buildovaci system, nez na ktery jsi zvykly, je ponekud, ehm...

kluz

Buď rád, že se něco nového naučíš. Ten, kdo to psal, pravděpodobně věděl, proč používá konkrétní software.

mikrom

Re:Gedit spadne po hledání v 40kB textu
« Odpověď #111 kdy: 09. 07. 2018, 00:45:41 »
Poradíte textový editor pro linux, ze kterého se neposere člověk, když hledá v 40kB textu, větráky se roztočí, když začnu psát znak. nechci pro úpravu textu CLI aplikace, které jsou pro tento účel khovnu.

Pak se mi ukáže NOVÁ APLIKACE MUTTER-DIALOG, zda chci aplikaci ukončit?

Je nějaký důvod se chlubit tímhle sráčem gedit,aby byl předistalován?
@ful: Nenapises ani aku distribuciu mas a dalej sa nezapajas do diskusie. Tipujem, ze to bude nejaka provokacia, alebo mas nejaky iny problem so svojim nainstalovanym systemom.
Ja okrem Vimu pouzivam aj editor Pluma co je fork gedit 2 pre MATE a este nikdy som  s nim nemal problem.

Hezky mi vkládáš slova do úst, jen co je pravda... Je mi celkem ukradený, co se bude používat. Ale nechci tahat pro každý program extra sadu vývojářských nástrojů.

Tak to máš problém.
Buď ti to může být jedno, ale pak je divné mít chuť zabíjet, když to není ten jeden pravěký, na který jsi zvyklý. Nebo ti to ukradené není...

Kiwi

« Odpověď #113 kdy: 09. 07. 2018, 09:12:34 »
nevim proc bych se ucil vim s jeho pravekym ovladanim (ne nic si pamatovat nechci), derny stitky pouzivat uz se ucit taky nebudu

kdyz uz tak gvim, neovim, onivim

https://www.quora.com/What-is-the-best-GUI-version-of-Vim-on-Linux
Právě to jeho ovládání je geniální. Ale chápu, že pro lidi s poněkud kulhajícím IQ může být nad jejich schopnosti. Ovšem nikdo tě přece nenutí to používat.

Kit

« Odpověď #114 kdy: 09. 07. 2018, 09:30:39 »
nevim proc bych se ucil vim s jeho pravekym ovladanim (ne nic si pamatovat nechci), derny stitky pouzivat uz se ucit taky nebudu
kdyz uz tak gvim, neovim, onivim
https://www.quora.com/What-is-the-best-GUI-version-of-Vim-on-Linux
Právě to jeho ovládání je geniální. Ale chápu, že pro lidi s poněkud kulhajícím IQ může být nad jejich schopnosti. Ovšem nikdo tě přece nenutí to používat.

Tady nejde o kulhající IQ těch, co raději používají IDE s kulhajícím editorem. Vim je konfigurovatelným a programovatelným nástrojem pro tvorbu textů různého typu a jejich zpracování. Po instalaci vypadá jako podřadný editor, protože místo dekorací s menu a tlačítky má jen stavový řádek a příkazový řádek. Mnohé to odpuzuje, ale jiné přitahuje, protože to dává značnou volnost pro interní a externí akce, které se navíc dají automatizovat.

Ravise

• 113
    • Zobrazit profil
« Odpověď #115 kdy: 09. 07. 2018, 11:43:12 »

Tak to máš problém.
Buď ti to může být jedno, ale pak je divné mít chuť zabíjet, když to není ten jeden pravěký, na který jsi zvyklý. Nebo ti to ukradené není...

Dobře, zkusím to tak jednoduše, aby to pochopil i Lister.

Je mi jedno, který nástroj bude standardní. Dokonce netrvám ani na tom, že to musí být jediný nástroj. Chápu, že pro malé projekty je vhodný jednodušší nástroj, zatímco pro velké projekty komplexní. Dobře. Standardizujme dva nebo tři sestavovací systémy. A jestli mezi nimi make bude nebo ne je mi šumák.

kraxna

Je mi jedno, který nástroj bude standardní. Dokonce netrvám ani na tom, že to musí být jediný nástroj. Chápu, že pro malé projekty je vhodný jednodušší nástroj, zatímco pro velké projekty komplexní. Dobře. Standardizujme dva nebo tři sestavovací systémy. A jestli mezi nimi make bude nebo ne je mi šumák.

Proc by se melo neco standardizovat, aby se snizila produktivita vyvojaru? Jak jsem rikal, sestavovaci nastroj prave pro vyvojare, ne pro uzivatele. Tudiz si vyberou ten, ktery jim vyhovuje. A pokud nekdo chce neco kompilovat, tak se holt musi naucit ten prislusny nastroj stahnout a spustit. A pokud ma nekdo poblem i s necim tak trivialnim, tak by pravdepodobne delat vlastni kompilace nemel :)

Nehlede na to, ze 2-3 nastroje jsou uplny nonsense, kdyz kazdy jazyk (ale casto i technologie a platforma) ma sve specificke sestavovaci nastroje.

C/C++ - make, autotools, cmake, qmake
Java - gradle, maven
C# - msbuild, cake
Web - grunt, gulp, webpack, ...

A to jsem vyjmenoval jen par nejznamejsich pro nekolik malo jazyku. Kazdy z tech nastroju nabizi neco jineho, pristupuje k sestavovani jinak, casto je sity na miru konkretnimu programovacimu jazyku a technologiim.

Jak by sis asi predstavoval ten vyber tech 2 - 3 standardnich ?:-d

Tak to máš problém.

No konecne ses vyzvejknul.

A porad ne. Viz kraxna.

Ono proste nejde jenom o to nejak pospoustet par programu, co vytvori binarku, ale musis ridit zavislosti, popsat strukturu projektu (v tom je trebas make zoufaly) atp.

Jeník

« Odpověď #118 kdy: 09. 07. 2018, 12:40:23 »

Není to pravěké ovládání. Je to komplexní a efektivní ovládání. To je jako s focením, někdo radši automat, protože se nechce nic učit a někdo dá přednost manuální zrcadlovce, aby  měl to focení plně pod kontrolou a dosáhl perfektních výsledků.

gll

• 429
    • Zobrazit profil
« Odpověď #119 kdy: 09. 07. 2018, 12:55:49 »

geniální ovládání by nemapovalo nejčastější operace na klávesy jako $ a ^