No, pravda je, ze icloud jsem nijak moc nezkousel. A pravda je, ze ziju (krome terminalu) v mailu/resp. gmailu. Kliknu na odkaz, stahnu clanek, prepnu na gmail (pokud uz v nem nejsem), dalsima par klikama v tom samem okne vytvorim mail, nauploaduju clanek a odeslu. Pak ho mam v gmailu vcetne svych uprav/komentaru, pripadne konverzace s editorem nebo autory dostupny skoro jako v kontextove databazi (dam vyhledat klicove slovo a mam vse pri ruce). A asi jsem tak proste zvyklej, v gmailu mam i zalohy dulezitych dokumentu, ktere obcas potrebuju i kdyz jsem na cizim pocitaci a tak podobne.
Dropbox a MS drive jsem kdysi zkousel a nenadchlo mne to, protoze s tim obcas byly problemy (ne casto, ale obcas jo, zejmena s MS drive), navic jsem musel prepinat do pruzkumnika, soubor kopirovat do druhe slozky a tak. A nakonec jsem mel problemy s vyhledavanim souvisejicich veci. Je mozne ze iCloud je lepsi, kolega ma na nem zalohovany temer cely laptop, ale kvuli tomu pridruzenemu mailovani pro mne nemaji ty sitove disky velkou pritazlivost. Samozrejme, YMMV.