Zajímavé firemní benefity

re

Re:Zajímavé firemní benefity
« Odpověď #90 kdy: 21. 06. 2018, 21:10:54 »

- prijit do prace kdy chci a odejit kdy chci, nikdo nemeri hodiny
- plat je 'fixni' za mesic, tozn. je jedno jestli v praci nejsi protoze marodis nebo protoze mas dovolenou
(lidi u nas nastesti nejsou kreteni, nikdo toho nezneuziva a tak to funguje dobre)

+ mame holku na vsechno - stara se abys mel prisun kavy a dalsiho obcerstveni az pod monitor

co ale vidim jako nejvetsi benefit, tak moznost pracovat na cem chci ja a mam k tomu casu kolik potrebuju

Jo, ale taky by takova prace mela byt dobre zaplacena. By me zajimalo jak to funguje kdyz mate "neomezenou" dovolenou jestli si vyberete aspon to minimum 20-25 dni. Ja mam nyni 35 a rekl bych, ze je to tak akorat. Taky dulezite je pokud zamestnavatel proplaci nemocenskou v plne vysi prip. i ty dny kdy jste doma s nemocnym ditetem doma.

tommm

« Odpověď #91 kdy: 22. 06. 2018, 11:12:29 »
Pro me jsou top benefity nasaledujici:
HO kdyz potrebuji a kolik potrebuji (obvykle si beru 1-2 tydne - patky pracuji z domu vzdy a ostatni dny podle potreby)
zadna dochazka
parkovani v praci

Potom pokladam za standard zvysovani mzdy kazdy rok minimalne v rozmezi 2-4 procenta na pokryti inflace.

we

« Odpověď #92 kdy: 22. 06. 2018, 15:59:00 »
Pro me jsou top benefity nasaledujici:
HO kdyz potrebuji a kolik potrebuji (obvykle si beru 1-2 tydne - patky pracuji z domu vzdy a ostatni dny podle potreby)
zadna dochazka
parkovani v praci

Potom pokladam za standard zvysovani mzdy kazdy rok minimalne v rozmezi 2-4 procenta na pokryti inflace.

jen 2-4 procenta? takze tak za 5-10 let v jedne firme vydelavate minimalne o 50%-100% min nez by jste mohl. "Inflace v IT" je pomerne vysoka.
Clovek musi zohlednit, ze programovat je schopno zhruba jen 15% lidi a vetsina oboru zapojuje IT do svych procesu, takze je cim dal vetsi poptavka po programatorech.
Otazka taky je jestli je clovek schopen delat tak narocnou praci az do duchodu (momentalne kolem cca 65-70let) a tim myslim jak fyzicky tak psychicky.

ncjfj

« Odpověď #93 kdy: 24. 06. 2018, 19:08:53 »
V IT se moc na daňově uznatelné benefity nehledí, to mám zkušenost z desítek společností.

Mezi ty netradiční poslední dobou patří, kavárna zdarma uvnitř budovy, pípa s pivem (i nealko), lezecká stěna, využití právního oddělení i pro soukromé/rodinné problémy, zařízení a organizace rodinných oslav a dovolených, teď v létě ovocné džusy na pracovišti, možnost si stanovit vlastní kpi a podle jejich splnění dostávat přidáno.
Pipa s pivem a lezecka stena ... fakt benefit pro ktery vezmu praci. Na to skoci jen slaboduchej jedinec.

ncjfj

« Odpověď #94 kdy: 24. 06. 2018, 19:15:17 »
Firemní kavárna, kde se dá pít kafe.
Ujde i firemní kávovar s pitelným kafem.
to jsem jeste nezazil. obvykle to kafe je srackovy, o kavovar se nikdo poradne nestara, tudiz vzdy spatny kafe.
Asi zalezi jak si te vazi. U nas je na vareni kafe brigadnice ... .

jdusizasvym

« Odpověď #95 kdy: 24. 06. 2018, 19:31:58 »
Nejlepším a nejzajímavějším benefitem je pro mě vyšší mzda a sám uznám za vhodné, jak ji využiji. Nepotřebuji, prostitutky, stravenky a podobně. Jídlo i sex mi obstarají prachy stejně, někdy i lépe, spolehlivě.

JSH

« Odpověď #96 kdy: 24. 06. 2018, 19:46:00 »
To by mi přišlo blbé, nechat se obskakovat. Jít si uvařit kafe je navíc fajn činnost na pročištění hlavy. Zjistil jsem, že tou minutkou jiné práce si občas odblokuju zaseklé myšlení.
Nejlepším a nejzajímavějším benefitem je pro mě vyšší mzda a sám uznám za vhodné, jak ji využiji. Nepotřebuji, prostitutky, stravenky a podobně. Jídlo i sex mi obstarají prachy stejně, někdy i lépe, spolehlivě.
Benefity jsou přece od toho, aby stát tolik neohlodal prachy, co na tebe vydává zaměstnavatel.

Myslím, že kdyby nám zaměstnavatel přestal platit třeba to kafe a místo toho nám tu sumu rozdělil do platů, tak z toho máme akorát tak velké kulové.

« Odpověď #97 kdy: 24. 06. 2018, 20:35:14 »
To by mi přišlo blbé, nechat se obskakovat. Jít si uvařit kafe je navíc fajn činnost na pročištění hlavy. Zjistil jsem, že tou minutkou jiné práce si občas odblokuju zaseklé myšlení.
a krom toho tam zpravidla nejsem sam takze poklabosime at uz pracovne na reseni nejakyho problemu nebo proste treba jen fotbal/politika/chlast atd.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

bncgbn

« Odpověď #98 kdy: 24. 06. 2018, 21:35:48 »
Ta holka tam je aby zvedala telefony a dělala kafe. A neni na tom nic divného - je za to placená. I když pochopitelně ho nedělá php mulkům - ty maji svojí kuchyňku.

Vorel

« Odpověď #99 kdy: 17. 07. 2018, 21:10:20 »
Hned po promoci jsem odešel pracovat na západ. Bylo to dnes už děsně dávno - jestě v devadesátých letech. Místo jsem si sháněl už behem páťáku, získání pracovního povolení trvalo snad půl roku. Bylo to dávno ještě před naším vstupem do NATO, EU....., pro západ jsme tehdy byli tajemný divoký východ....
Ale k věci. Benefitů jsem tehdy dostal celou řadu - např. neomezené volání z firemní pevné linky do ČR (v reálu neomezené pouze do té výše, kdy to účetní byla ochotná akceptovat bez zdvyžení obočí - prostě bylo třeba znát míru co je ještě OK a co už drzost), dále jednou měsíčně zpáteční letenka business třídou do ČR pro kohokoliv, komu ji nabídnu (tedy nikoliv nutně pouze pro mě), dotované obědy v závodní jídelně, mobil (avšak soukr. hovory z něj jsem si musel platit sám), nadstandardní zdravotní pojištění a soukromé úrazové pojištění platné i pro nepracovní úrazy (s mnoha vyjímkami). U toho úrazového pojištění jsem si tenkrát říkal - safra, kdyby mě místo téhle blbosti raději přidali na platu. No, a pak, když jsem tam žil už asi tak čtyři roky, to přišlo.... jednou jsem  se ocitl ve špatnou na špatném místě, měl jsem těžký úraz (opravdu hodně těžký...pojmem "těžký" myslím fakt moc těžký - bez nadsázky masakr) a to úrazové pojištění mě dovolilo v následujících letech vést aspoň po stránce finanční život té kvality jakoby se mě žádný úraz nestal plus navíc mě platili pobyt v docela luxusních rehabilitačních střediscích. Myslím, že likvidátor té pojišťovny mě nejspíš moc rád nemá a ač by to určitě nikdy nahlas nepřiznal, tak by nejspíš byl mnohem víc happy, kdyby tenkrát lékaři pracovali trochu méně kvalitně a já bych exnul, protože to by tu jeho pojišťovnu přišlo rozhodně levněji. :D

uuuuuuuu

« Odpověď #100 kdy: 17. 07. 2018, 22:10:23 »
Vorlovi by se hodil benefit: free cremation day

Vorel

« Odpověď #101 kdy: 18. 07. 2018, 06:59:04 »

No, tehdy téměř ano, avšak zubatá mě evidentně ještě nechtěla a tým lékařů (prý jich na mě v různých časech pracovalo asi tak 30 - počítám operatéry traumatology, anesteziology, lékaře na ARO, atd...atd...) byl příliš kvalifikovaný na to abych na využití tohoto benefitu mohl tehdy dosáhnout.  ;)

uuuuu

« Odpověď #102 kdy: 18. 07. 2018, 07:02:01 »

No, tehdy téměř ano, avšak zubatá mě evidentně ještě nechtěla a tým lékařů (prý jich na mě v různých časech pracovalo asi tak 30 - počítám operatéry traumatology, anesteziology, lékaře na ARO, atd...atd...) byl příliš kvalifikovaný na to abych na využití tohoto benefitu mohl tehdy dosáhnout.  ;)

to je husty. autonehoda?

xxx

« Odpověď #103 kdy: 18. 07. 2018, 08:43:10 »
Dobry sef a kolegovia. Nie je nad to, ked mate napr. sukromny problem a sef nie len ze pochopi, ze v praci neodrobite kolko sa ocakavalo a este vam osobne pomoze. Toto nevynahradi ziadna vinea, kofola a susienky na pracovisku, masaze priamo v kancelarii ani squash v pracovnej dobe.  Alebo ked mozete kolegovi vecer zavolat (s vycitkami svedomia, ze mu vstupujete do sukromia) a nie ste curak, ktory otravuje mimo pracovnu dobu ale kamarat, ktory potrebuje pomoct.

grg

« Odpověď #104 kdy: 18. 07. 2018, 09:27:29 »
Dobry sef a kolegovia.

To je síce bezosporu pravda, ale to nie je benefit, ktorý dokáže firma jednoducho zvrchu zaviesť. To sa dá vybudovať jedine dlhoročnou pomalou a poctivou prácou.