Powernap funguje skvele maciku, jenom to musis umet. Typicky uzivatel macu pres den pouziva macbook, vecer ho zapoji na napajeni a jde spat. Zatimco spi, powernap synchronizuje vse co ten uzivatel potrebuje. Rano se vzbudi, veme maca a jde pracovat. Maily ma fresh, takze uz se mu na baterku nestahuji miliony mailu atd. Ze to zere baterku v noci? Nemas elektrinu nebo bydlis v parku? Sorry, jsi netypicky uzivatel. Powernap si muzes vypnout. Nebo se proste nauc pouzivat vyhody ktere mac ma.
e mi u zásvuky... To musí být asi nějaký pacient... Macbook mám zapojen půl nappůl ve eleketrice s přelepeným prostředním pinem, protože jsem nenašel způsob jak nastavit meze start a konce nebití. Když jdu spát, notebook vypnu nebo dám do standby a odpojím magsáfe. Nejsem závislák ani obě't cloudu, takže nemám potřebu synchronizovat. Maily mám fresh, stačí pustit thunderbird, nejsem velká ryba nebo celebrita , takže mi chodí pod 10 mailů za den a přílohy(pokud jsou!!!) si stáhnu když potřebuji a občas je holt třeba stahuji 30 sekund.
že by stahování na baterku stahovalo baterku???To jsem nepochopil.
Notebook má být v uspaném stavu a žrát
Typická uživatel Apple dá notebook večer spát a ráno mu ubyde 50% baterky (250mA*18 hodin) když vstává ve 12 hodin a vypne notebook v 18 hodin po večeři. (to je modelový příklad, nemá cenu řešit hodiny nebo zda se vybíjí z 100% nebo z 80%)
Takže kdybych macbook probudil o 4 hodiny dále, pravděpodobně by chcípl na baterku a ztratil bych vše, co jsem měl spuštěné a rozpracované!!!
PROSÍM O RADU KDE VYPNOUT POWERNAP Vypne to současně i dementí Darkwake ?
podle tohoto spektrakulárního návodu to mám vyškrtléNejsem typický uživatel, takže mi vadí nevýhody, které přináší :
powernap(náhlé probouzení a zvýšená spotřeba do vymlácení baterky uplně) a
OS X(Finder bugy,Safari bugy,nestabilita, chabé nastavení, Finder omezenost)
firmware(větráky, žádné thresholdy nabíjení, absence nastavení jako v biosu, )
< nikoli Apple macbook jakožto hardware, také tam něco se najde, maličkosti, odlišný layout, slabá a 1 webkamera, neopravitelnosti/nerozšiřitelnost>
Nemám rám automatické featury (ty defaultně aktivní). Jsou zdrojem nedorozumnění, karambolů, obzvlášťu u apple a windows. Vyjímka jsou ty, které si sám nastavím z nějaké potřeby (v plánovači úloh budík, protože neschopný Windows 8 Časovače neumí probudit hibernovaný notebook, protože údajně nepodporuje nějaký Windows Ready Steady, zatímco probouzení z hibernace přes plánovač funguje.)
Co u tebe je tvrdá spánek? To není hroch nebo medvěd. Zapomněl jsem uvést že mám pmset nastavené, že hibernace je vypnutá kompletně, jede pouze na režim spánku, který se mimochodem aktivuje po 5 minutách.
Ale já už to mám nastavené podle sebe, nepotřebuji nastavit, kdy přejde do režimu spánku a kdy se vypne, mám to nastavené, že manuálně ho vypnu, do stadby přejde ručně nebo po 5 minutách a hibernace je zakázaná. Co víc nastavovat...
NESouhlasím se typickými iOvcemi ani