muzes si nastudovat "Jak se spravne ptat" protoze abych ti napsal nekolik moznosti a ty psal ze si vse zkousel, to se dalo usetrit tim ze by jsi do dotazu napsal co vse si jiz zkousel...
Tak to bych toho napsal opravdu hodně. Jenže právě tyhle postupy jsou na internetu v různých obměnách pro nejrůznější verze. Navíc bývají mírně odlišné, takže za sebe klidně vyzkouším všechno, co mi tady kdo poradí, včetně toho, co jsi mi tady poslal už kvůli nějakému "drobnému" detailu. Za sebe nemůžu říct, že jsem vyzkoušel přesně tvůj postup, ale hromadu nejrůznějších variací z internetu včetně několika mojich vlastních.
Taky jsem po zálohování promazal některé nepotřebné soubory, vymazal /tmp - to taky někde doporučovali - prošel jsem kus internetu, než jsem napsal na fórum. Proto jsem si taky napsal o dokumentaci.
logy jsou ve /var/log
Díval jsem se, ale bohužel jsem tam neobjevil ani Compiz, ani Unity. Logy var Upstart jsou podle všeho prázdné. Když jsem zkoumal manuálové stránky od Compizu a Unity, tak jsem si nevšiml způsobu, jak je přinutit k logování, max. umožňují debug.
muzes mit naborene nektere soubory balicky, lze zkontrolovat nastrojem debsums
(viz napr. https://www.tecmint.com/check-verify-md5sum-packages-files-in-linux/)
Díky za radu, tohle jsem neznal, vyzkouším.
preinstalovat muzes nejen unity* balicky ale *unity* i *compiz*:
dpkg -l | grep -e unity -e compiz
Ok, zkusím to překontrolovat ještě jednou, hlavně s tím Compizem. Ten jsem ještě nezkoušel. Bohužel jsem nevěděl, že k tomu patří.
take je mozne ze jsi nejakej balicek odinstaloval, takze uz neni v systemu, tedy preinstalovani tech co jsou ti nemusi pomoci, to si muzes overit ze nahodis z USB Live Ubuntu (verze vydani co mas nainstalovanou) a zkouknes seznam nainstalovanejch balicku a porovnas s temi v tvem systemu... seznam balicku co je v ISO lze zjistit i z souboru ISO:casper/filesystem.manifest
Mrknu na to a zkusím ty balíčky probrat ještě pečlivěji. Mám nainstalované další DE, takže o co jde...
Díky za rady a podporu a užitečné informace.