Práce pro Němce bez znalosti němčiny, junior, homeoffice

pracant

Někam mi zmizelo téma, tak to píši znovu, tak snad se znovu neztratí, nebaví mě to furt zakládat. Ale o odpovědi stojím, tak dokud je nedostanu, tak se budu ptát.  8)

Máte někdo zkušenosti o práci "v Německu", kde bych pracoval z domova Česka? Německy neumím, musel bych se dorozumívat anglicky a německy bych se naučil časem.

Je reálná mzda 100 tisíc Kč měsíčně? Nebo jaká je reálná mzda za těchto podmínek?

Jurgen

Re:Práce pro Němce bez znalosti němčiny, junior, homeoffice
« Odpověď #1 kdy: 31. 05. 2018, 19:04:43 »
To je tak blbe polozena otazka, ze se na ni neda odpovedet. Co umis? Pro jakou firmu chces delat? Jakou mas praxi a co jsi uz delal?

Ja delam v Nemecku u velkeho korporatu a mame lidi po cele Evrope. Jazykem je anglictina, na nemcine si nikdo nezaklada. Plat zalezi na tom, co umis.

PL

« Odpověď #2 kdy: 31. 05. 2018, 19:12:01 »
Osobně bych v Německu nepracoval, země třetího světa mě nelákají. A jestli nic neumíš, tak se místo trollování radši něco nauč.

?

« Odpověď #3 kdy: 31. 05. 2018, 19:16:00 »
A co bys chtěl dělat? Štětku na webce pro německý prasata?

milujilinux

« Odpověď #4 kdy: 31. 05. 2018, 19:48:22 »
Někam mi zmizelo téma, tak to píši znovu, tak snad se znovu neztratí, nebaví mě to furt zakládat. Ale o odpovědi stojím, tak dokud je nedostanu, tak se budu ptát.  8)

Máte někdo zkušenosti o práci "v Německu", kde bych pracoval z domova Česka? Německy neumím, musel bych se dorozumívat anglicky a německy bych se naučil časem.

Je reálná mzda 100 tisíc Kč měsíčně? Nebo jaká je reálná mzda za těchto podmínek?
pro někoho kdo chce pracovat v Německu, neumí jazyk a vlastně chce pracovat z Česka je minimálně 100k naprosto reálných. Jen když odnich nedostaneš odpověď tak se musíš ptát pořád dokola.

karl henlein

« Odpověď #5 kdy: 31. 05. 2018, 21:33:38 »
Osobně bych v Německu nepracoval, země třetího světa mě nelákají. A jestli nic neumíš, tak se místo trollování radši něco nauč.

jo presne , zejmena kdyz mas rodinu , nebudu delat bodyguarda kazdemu z rodiny kto se chce vratit  vecer domu ,
radej budu v "zaprdenem xenofobnim cesku " a to jsem chtel pred 5 lety zdrhnout do reichu , jo sorry , tretiho eu kalifatu

« Odpověď #6 kdy: 31. 05. 2018, 21:57:12 »
delame pro zakazniky z ruznych koutu evropy a vsichni berou v nasem oboru jako naprosty standard anglictinu. ale treba okolo aut bych tipoval, ze muze byt dost jina situace.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Parkmeister

« Odpověď #7 kdy: 01. 06. 2018, 09:05:55 »
Strojírenství, automatizace, autoprůmysl a jeho (sub)dodavatelé. Velké i malé firmy s konečným zákazníkem v Německu: Ve firmách se mluví se německy a v němčině jsou všechny dokumenty a v němčině se vedou interní jednání. Pokud chceš být zaměstnanec, tak je němčina (na dobré úrovni) nezbytná. Programy v průmyslové automatizaci a jejich dokumentace jsou běžně v němčině. Pokud je program od zahraničního dodavatele, tak někdy může být v angličtině. Každopádně ten program musí být podle standardů dané firmy a to často zahrnuje němčinu jako jazyk kódu. Dokumentace (programátorská i uživatelská) je v němčině vždy. UI/HMI vrstva je v němčině zcela samozřejmě.

Pokud jsi dodavatel, tak nemají žádný problém s tebou jednat anglicky, většina z nich anglicky umí a celkem dobře. A je možné, že v angličtině budou i smlouvy a klíčové dokumenty mezi tebou a německým zákazníkem - ale tvůj výsledný produkt budou očekávat tak, jak jsem psal.

Pokud se jedná o německou firmu, ale výsledný produkt nejde do Německa, ale do zahraničí (např. Číny), tak se obvykle jako jazyk projektu definuje angličtina a veškeré dokumenty a SW jsou anglicky.