Ahoj, jaký máte názor na výchozí aplikace Gnome, a to Gnome Photos a Gnome Documents?
Já mám názor rozpolcený. Na jedné straně se mi líbí ten jednoduchý a čistý design kterým se Gnome vydalo. Vypadá to fakt pěkně. Na druhou stranu, když máte v počítači stovky (nebo tisíce) fotek a dokumentů, tak práce s tím je skoro nepoužitelná.
Dám příklad. Mám fotky asi jako každý rozřazené v (pod)adresářích v ~/Pictures. Otevřel jsem prvně Gnome Photos, on si je zaindexoval a všechny zařadil do jednoho megaokna, kde rolováním dolů vidím další a další. Řekl jsem si Ok, po adresářích se to asi bude prohlížet v záložce Alba a ono nic. Tam mám jen jedno ukázkové album Screenshots. Tady nevím jestli jsem to pochopil správně, ale alba si musí člověk vytvořit ručně a pak manuálně do nich zařazovat fotky. Pak je asi někde jen nějaká DB která fotka kam patří. U tisíců fotek již rozřazených v podadresářích? Proč proboha, to bych dělal týden...
Stejná situace v Shotwellu vyřešena po zaindexování automaticky... Nechápu.
Gnome Documents to samé, stovky dokumentů naházených nahromadě v jednom okně. V tom se nedá vyznat. K čemu to pak vlastně vůbec je...
Chápu, že je to hodně subjektivní, ale zajímal by mě vás názor. Nebo jestli někde nedělám něco špatně. Třeba jsem jen nepochopil ovládání těchto dvou softwarů.