Ahoj
,
umím řekl bych velmi dobře Javu SE a Spring/Spring MVC/Boot/Security + html/css + JPA/Hibernate pro komunikace s DB a začínám s JS. Nicméně mě opravdu zaskočila nabídka práce v mém regionu, kde se shání lidé jen s Java EE a Spring bývá jen JAKO +. Nabídku práce, kde by byl vyloženě vyžadován Spring jsem nenarazil a Java EE je tak strašně rozsáhlá, že se mi do toho ani nechce, jak by řekl pan poslanec Rozner, zabrušovat, protože ani nevím, do čeho mám zabrušovat.
Přemýšlel jsem, zda by nebylo z tohoto důvodu začít se orientovat na C#/.Net/ASP.net. Přijde mi to takové uspořádanější, není to tak strašně moc rozsáhlé jak Java EE a přeskok z javy na c# by mi podle mě tak moc časově nedal zabrat, protože je to podobné.
Další variantou by mohl být Android development, ale tam nevím, jak je to s pracemi, HTML/CSS/JS se používají i zde, co jsem se dočetl také a tady v tom směru člověk aspon ví, co se má učit. U Javy EE mi to přijde jeden velký chaos a je toho tolik, že je to pro člověka, co se snaží dostat do IT průmyslu téměř nepokořitelné, ještě když spousta firem má jiné požadavky...
A ještě jedna věc - četl jsem ,že Javu EE vytlačuje Spring, nicméně mě to opravdu nepřijde, když člověk vyhledává pracovní možnosti v okolí...
Co si o tom myslíte?
Díky za postřehy