Jak obchodovat s akciemi online prostřednictvím vlastní aplikace?

anonym

Chtěl bych se zeptat v podstatě na 2 věci.

1.) Kde můžu obchodovat online s akciemi a to třeba několikrát za den? Jaká banka mi toto umožní?
2.) Jaká služba mi umožní, abych si udělal vlastní aplikaci, která bude rozhodovat, kam akcie dát, a  umožní mi z mojí aplikace obchod provést?

Díky

Kiwi

Re:Jak obchodovat s akciemi online prostřednictvím vlastní aplikace?
« Odpověď #1 kdy: 21. 04. 2018, 16:25:39 »

1.) Kde můžu obchodovat online s akciemi a to třeba několikrát za den? Jaká banka mi toto umožní?
2.) Jaká služba mi umožní, abych si udělal vlastní aplikaci, která bude rozhodovat, kam akcie dát, a  umožní mi z mojí aplikace obchod provést?

Díky

ad 1. UTFG
ad 2. Metatrader

anonym

« Odpověď #2 kdy: 21. 04. 2018, 16:54:00 »

Díky

ad 1. UTFG
ad 2. Metatrader

Bohužel ten metatrader není zřejmě opensource, já bych si chtěl udělat svůj vlastní algoritmus. Ideálně kdyby to bylo v Javě, ale může to být cokoliv.

Potřebuju ideálně něco, co mi poskytne základ pro přihlášení se k nějaké trading službě s mým accountem a umožní mi to sázet. Zbytek bych si snad dodělal sám podle své potřeby, ale těm službám a securitám okolo nerozumím a nevím jak bych to implmentoval. Může to být tím pádem klidně jen nějaká knihovna, se kterou budu pracovat nějak ve stylu (naivní příklad)

Trader t = new Trader("megatrades.com", "Franta", "hesloJeHeslo");
t.purchaseStock("Apple", "100000", Currency.US_Dollar);

Něco takového :-)

Lemming

« Odpověď #3 kdy: 21. 04. 2018, 18:02:26 »
Metatrader je (i) skriptovací platforma.

Pokud chceš Java rozhraní (knihovnu), tak to poskytují třeba Interactive Brokers.

anonym

« Odpověď #4 kdy: 21. 04. 2018, 18:25:14 »
Metatrader je (i) skriptovací platforma.

Pokud chceš Java rozhraní (knihovnu), tak to poskytují třeba Interactive Brokers.

A ty s tím obchodováním máš nějaké zkušenosti? Já se v tom vůbec neorientuju. Např. ti Interactive Brokers chtějí mít minimálně na účtě 10000 dolarů.

Já chci zkusit udělat sázecí algoritmus který bude investovat několikrát denně. Po 5 minutách. Nevím, jaká to má úskalí, jestli např. nemusím za každou jednu transakci nějak konstantně platit nebo jestli tam není limit na den atp.

anonym

« Odpověď #5 kdy: 21. 04. 2018, 18:38:19 »
Já moc nechápu tu cenu, na IB pišou, ze si vemou:

0.1% of trade value   
https://www.interactivebrokers.com/en/index.php?f=1590&p=stocks1

Co to je za blbost? 0.1% z každého obchodu je přece hodně, to by znamenalo, že vůbec nemůžu obchodovat na denním ba dokonce ani týdenním intervalu, protože všechny potencionální tržby z akcií v takto krátkých úsecích mi sebere broker. WTF

naseptavac

« Odpověď #6 kdy: 21. 04. 2018, 18:42:10 »
Co kdyz na burzach nechteji kazdeho joudu, ktery usetril par supu na kapesnem od babicky?

Lemming

« Odpověď #7 kdy: 21. 04. 2018, 19:01:57 »
To 1% je maximum. Základní poplatek je půl centu za akcii. Plus poplatky burze.

10k dolarů je rozumné minimum, bez toho to ani nezkoušej.

Nicméně pokud myslíš, že budeš obchodovat stylem "koupím hafo akcií a až stoupnou o 1 cent tak je prodám", tak to fungovat nebude u žádného brokera, to je parketa jiných hráčů.

anonym

« Odpověď #8 kdy: 21. 04. 2018, 19:03:59 »
Naseptavac: kdyz nevis co resim, tak drz klapacku, blbecku stupidni

Tzn. jen pro ilustraci, pokud si broker bere 0.1% z ákupu akcií, tak pokud udělám ročně 100 obchodů dá mi to:

1.001^20 = 1.105, tzn. 10.5%, což je víc, než jakou bych zvládl v dlouhodobém horizontu udělat na akcicíh návratnost.

A já přitom chtěl dělat algoritmus na nákupy a prodeje v 5-minutových intervalech.

Neexistuje nějaká jiná cenová politika brokerů?

naseptavac

« Odpověď #9 kdy: 21. 04. 2018, 19:14:21 »
Existuje. Fotr ti musi najit bohatsi babicku :)

Jinak pokud si broker bere 0,1%, tak pri 100 obchodech to bude furt 0,1% :)))

Hele, odkud te pustili?

Anonym

« Odpověď #10 kdy: 21. 04. 2018, 19:34:14 »
Jde vidět že jsi mimo, roční úrok 10% znamená denní úrok 1,10^(1/365) ,  vrať se na základní.

Anonym

« Odpověď #11 kdy: 21. 04. 2018, 19:40:27 »
Takže pokud nakoupím 1. Den za 1 mil., Oni si vezmou 1000,- Kč a pokud 2. Den Ty akcie prodám a nakoupím znova, oni si vezmou další 1000,- Kč. Za rok mi seberou 365000,- Kč z 1 mil., To jim dá roční úrok 36% celkem.

Lol Phirae

« Odpověď #12 kdy: 21. 04. 2018, 19:45:02 »
Za rok mi seberou 365000,- Kč z 1 mil.

Ne, oni ti seberou 365.000 z 365 milionů. (A jinak, nejedná se o žádný úrok.) Hele, běž si radši hrát kuličky.  ::)

Anonym

« Odpověď #13 kdy: 21. 04. 2018, 20:06:27 »
Za rok mi seberou 365000,- Kč z 1 mil.

Ne, oni ti seberou 365.000 z 365 milionů. (A jinak, nejedná se o žádný úrok.) Hele, běž si radši hrát kuličky.  ::)

Ale hovno, oni berou 0.1% za jednotlivý nákup, chápeš to ty dilino?

Kiwi

« Odpověď #14 kdy: 21. 04. 2018, 20:14:19 »

Díky

ad 1. UTFG
ad 2. Metatrader

Bohužel ten metatrader není zřejmě opensource, já bych si chtěl udělat svůj vlastní algoritmus. Ideálně kdyby to bylo v Javě, ale může to být cokoliv.

Potřebuju ideálně něco, co mi poskytne základ pro přihlášení se k nějaké trading službě s mým accountem a umožní mi to sázet. Zbytek bych si snad dodělal sám podle své potřeby, ale těm službám a securitám okolo nerozumím a nevím jak bych to implmentoval. Může to být tím pádem klidně jen nějaká knihovna, se kterou budu pracovat nějak ve stylu (naivní příklad)

Trader t = new Trader("megatrades.com", "Franta", "hesloJeHeslo");
t.purchaseStock("Apple", "100000", Currency.US_Dollar);

Něco takového :-)
To se právě dělá v tom Metatraderu. Jak je to s licencí, to nevím, ale každý broker, který ho podporuje, ti ho samozřejmě umožní legálně nainstalovat - je to tak nějak v jeho vlastním zájmu, aby klienti měli aplikaci na obchodování. :) Je to takový standard, pokud umíš Javu, tak se v tom velice rychle zorientuješ. Ale jsou samozřejmě i jiné platformy - tahle má výhodu, že ji nabízí skoro každý, buď primárně, nebo jako alternativu k nějakému svému webovému rozhraní, které obvykle stojí za ... Stačí zagooglit něco jako metatrader + strategy, abys viděl nějaké příklady kódu, nějaké příklady jsou přiložené i v tom balíku, co si nainstaluješ. Další výhodou je, že běhá i ve wine.