Chtěl bych se zeptat v podstatě na 2 věci.
1.) Kde můžu obchodovat online s akciemi a to třeba několikrát za den? Jaká banka mi toto umožní?
2.) Jaká služba mi umožní, abych si udělal vlastní aplikaci, která bude rozhodovat, kam akcie dát, a umožní mi z mojí aplikace obchod provést?
Díky
ad 1. UTFG
ad 2. Metatrader
Bohužel ten metatrader není zřejmě opensource, já bych si chtěl udělat svůj vlastní algoritmus. Ideálně kdyby to bylo v Javě, ale může to být cokoliv.
Potřebuju ideálně něco, co mi poskytne základ pro přihlášení se k nějaké trading službě s mým accountem a umožní mi to sázet. Zbytek bych si snad dodělal sám podle své potřeby, ale těm službám a securitám okolo nerozumím a nevím jak bych to implmentoval. Může to být tím pádem klidně jen nějaká knihovna, se kterou budu pracovat nějak ve stylu (naivní příklad)
Trader t = new Trader("megatrades.com", "Franta", "hesloJeHeslo");
t.purchaseStock("Apple", "100000", Currency.US_Dollar);
Něco takového :-)
To se právě dělá v tom Metatraderu. Jak je to s licencí, to nevím, ale každý broker, který ho podporuje, ti ho samozřejmě umožní legálně nainstalovat - je to tak nějak v jeho vlastním zájmu, aby klienti měli aplikaci na obchodování.

Je to takový standard, pokud umíš Javu, tak se v tom velice rychle zorientuješ. Ale jsou samozřejmě i jiné platformy - tahle má výhodu, že ji nabízí skoro každý, buď primárně, nebo jako alternativu k nějakému svému webovému rozhraní, které obvykle stojí za ... Stačí zagooglit něco jako metatrader + strategy, abys viděl nějaké příklady kódu, nějaké příklady jsou přiložené i v tom balíku, co si nainstaluješ. Další výhodou je, že běhá i ve wine.