Ja mam presne toto:
https://www.alza.cz/pocketbook-6262-touch-lux-2-sedy-d2422012.htmMel jsem vruce i Kindle Paper white 1 a ten pocket book se mi zda byt lepsi, uznavam, ze Kindle 1 je uz starsiho data.
Pred koupi je dulezite si uvedomit na co tohle zarizeni je. Na cteni knih od zacatku do konce. Coz se zda byt zrejme, ale ne vsichni to asi uplne pochopili, kdyz ctu predchozi prispevky, proto jsem povazoval za nutne to zduraznit. Listovat v knizce se da po jedne nebo deseti stranach, jdou sice vkladat zalozky a knizka si pamatuje nektere posledni lokace, ale na cteni dokumentace to opravdu neni a imo zadna e-book ctecka. Ale rad bych slysel nazor majitel Kindle 3.
Plusy:
- podsviceni + vlastne cely eink displej je super
- vydrz baterie, pri intenzivnim cteni o dovolene vydzi tyden, v pohotovostnim rezimu bez cteni jsou to mesice
- cena je o tretinu menzi oproti kindle (verze bez reklam).
- fa vam zalozi email, na ktery poslete knizku a ta se automaticky stahne do ctecky + caste updaty zarizeni
- dalsi blbinky, ktere ale ja nikdy nepouzivam (sachy, malovani, internety atp.)
- dotykove ovladani + hw tlacitka na totez
Minusy:
- je to pomalejsi, knizky se oteviraji dlouho a otaceni stranek je take pomale. Pri beznem cteni to nevadi.
- tlacitko na vypinani je malilinkate
- graficke menu vypada hezky na zacatku, ale je to strasne neprakticke. Malo informaci na strance.
- dotykova klavesnice je velka nouzovka, psat na tom nejaky text je peklo (imo stejne na vsechn e-book cteckach)
Cteni PDF se dela tak, ze si vyberete vyrez stranky a ono to otaci po tech vyrezech, ctecka to zvlada dobre, ale neprisel jsem na to jak ale udelat jine vyrezy pro liche/sude stranky, takze je to trochu problem, kdyz mate nejak pdf, ktere ma pro ne ruzny format. Kdyz je text i tak moc maly, tak oznacite jen pul strany a ctecka pak posunuje jakymsi pgdown systemem predtim nez otoci celou stranu. Nejlepe ale se PDF vyhnout.