Ktorú čítačku kníh

kniha

Ktorú čítačku kníh
« kdy: 10. 04. 2018, 14:25:32 »
Poraďte mi niekto ktorú čítačku si mám kúpiť. Amazon Kindle 8 touch alebo PocketBook 614 Basic 3. Najlepšie z vlastných skuseností.

Re:Ktorú čítačku kníh
« Odpověď #1 kdy: 10. 04. 2018, 14:51:26 »
Kindle prima (zkusenost).

Ale neni jedno nejlepsi reseni, zalezi, co po te ctecce chces. Trebas na papery ten Kindle vazne neni.

kkt1

« Odpověď #2 kdy: 10. 04. 2018, 14:56:49 »
Poraďte mi niekto ktorú čítačku si mám kúpiť. Amazon Kindle 8 touch alebo PocketBook 614 Basic 3. Najlepšie z vlastných skuseností.
dle toho co ocekavas. Pokud kupujes knihy na amazonu, kindle nema konkurenci. Pokud ale chces mit vsechny sve knihy nekde doma na pocitaci a nemit je nekde v cloudu, kindle neni na to. Kindle kupuji v podstate vzdy kdyz vyjde novy/lepsi model a nelituji.

fernet

« Odpověď #3 kdy: 10. 04. 2018, 15:00:23 »
Pokud ale chces mit vsechny sve knihy nekde doma na pocitaci a nemit je nekde v cloudu, kindle neni na to.

A to jako proč? Kromě toho, že mám Kindle Unlimited, tak mám na PC velkou offline knihovnu ve formátu epub a převod z EPUB do AZW3 je v calibre bezproblémový (aby ne, když je to jen epub v amazoním kontejneru) a nahrání knihy přes USB taky.

A dokonce znám lidi, co nemají Kindle ani zaregistrovaný, žádnou službu Amazonu nepoužívají a jen si do Kindle nahrávají knihy z počítače.

ggeg

« Odpověď #4 kdy: 10. 04. 2018, 15:17:51 »
Já doporučí nejdřív procvičit mozek a hledání. Naprosto to samé se tu řešilo nedávno. nechápu, že je někdo ochotný stále dokola reagovat na to samé.

https://forum.root.cz/index.php?topic=17611.0

kniha

« Odpověď #5 kdy: 10. 04. 2018, 15:43:33 »
No momentálne mám dosť kníh v PDF. Čo hovorite na čítačky a PDF? Resp. prevod z PDF do AZW3?

Steve

« Odpověď #6 kdy: 10. 04. 2018, 15:56:43 »
No momentálne mám dosť kníh v PDF. Čo hovorite na čítačky a PDF? Resp. prevod z PDF do AZW3?

No co si budeme povidat, je to vopruz. Ja to nakonec vyresil ze na PDF a casopisy pouzivam iPad a na bezne knizky Kindle. Na spravny hrebik spravne kladivo.

Kkt1

« Odpověď #7 kdy: 10. 04. 2018, 16:22:38 »
Pokud ale chces mit vsechny sve knihy nekde doma na pocitaci a nemit je nekde v cloudu, kindle neni na to.

A to jako proč? Kromě toho, že mám Kindle Unlimited, tak mám na PC velkou offline knihovnu ve formátu epub a převod z EPUB do AZW3 je v calibre bezproblémový (aby ne, když je to jen epub v amazoním kontejneru) a nahrání knihy přes USB taky.

A dokonce znám lidi, co nemají Kindle ani zaregistrovaný, žádnou službu Amazonu nepoužívají a jen si do Kindle nahrávají knihy z počítače.
Jj, to jsem taky chvili pouzival, uplne jsem na to zapomel.

Kkt1

« Odpověď #8 kdy: 10. 04. 2018, 16:23:40 »

No co si budeme povidat, je to vopruz. Ja to nakonec vyresil ze na PDF a casopisy pouzivam iPad a na bezne knizky Kindle. Na spravny hrebik spravne kladivo.
Souhlas, u me veliky ipad pro na casopicy v pdf idealni.

« Odpověď #9 kdy: 10. 04. 2018, 17:19:26 »
Doporučuji Tolino Page. Má E-Ink Carta Display, asi 2 GB prostoru pro uživatelská data, výdrž při každodenním používání asi 14 dní. Především používá Android 4.0.4, a není tak problém nainstalovat si tam jakýkoliv oblíbený software na čtení knih (používám Cool Reader), stejně jako slovník (je však nejprve třeba nahrát nový bootloader). Cenově též vyjde nejvýhodněji.

karlik

« Odpověď #10 kdy: 10. 04. 2018, 17:56:44 »
Mám PocketBook a je to poooomalý.
Chtěl jsem to na čtení dokumentace Red Hat.
Občas v tom přečtu nějakou knížku, ale podle mne cena čtečky neodpovídá poměru cena/výkon.
Tablet by byl lepší. :(

kniha

« Odpověď #11 kdy: 10. 04. 2018, 18:03:02 »
Chtěl jsem to na čtení dokumentace Red Hat.
Občas v tom přečtu nějakou knížku, ale podle mne cena čtečky neodpovídá poměru cena/výkon.
Tablet by byl lepší. :(

A mas PocketBook 614 Basic 3?

androidx

« Odpověď #12 kdy: 10. 04. 2018, 20:48:16 »
Já mám Pocketbook a nějak se mi zdá, že stránky dokáže otáčet rychlejc než čtu ... nevim kde testovat tu rychlost.

Ondra.

« Odpověď #13 kdy: 11. 04. 2018, 09:12:09 »
Ja mam presne toto: https://www.alza.cz/pocketbook-6262-touch-lux-2-sedy-d2422012.htm
Mel jsem vruce i Kindle Paper white 1 a ten pocket book se mi zda byt lepsi, uznavam, ze Kindle 1 je uz starsiho data.

Pred koupi je dulezite si uvedomit na co tohle zarizeni je. Na cteni knih od zacatku do konce. Coz se zda byt zrejme, ale ne vsichni to asi uplne pochopili, kdyz ctu predchozi prispevky, proto jsem povazoval za nutne to zduraznit. Listovat v knizce se da po jedne nebo deseti stranach, jdou sice vkladat zalozky a knizka si pamatuje nektere posledni lokace, ale na cteni dokumentace to opravdu neni a imo zadna e-book ctecka. Ale rad bych slysel nazor majitel Kindle 3.

Plusy:
- podsviceni + vlastne cely eink displej je super
- vydrz baterie, pri intenzivnim cteni o dovolene vydzi tyden, v pohotovostnim rezimu bez cteni jsou to mesice
- cena je o tretinu menzi oproti kindle (verze bez reklam).
- fa vam zalozi email, na ktery poslete knizku a ta se automaticky stahne do ctecky + caste updaty zarizeni
- dalsi blbinky, ktere ale ja nikdy nepouzivam (sachy, malovani, internety atp.)
- dotykove ovladani + hw tlacitka na totez

Minusy:
- je to pomalejsi, knizky se oteviraji dlouho a otaceni stranek je take pomale. Pri beznem cteni to nevadi.
- tlacitko na vypinani je malilinkate
- graficke menu vypada hezky na zacatku, ale je to strasne neprakticke. Malo informaci na strance.
- dotykova klavesnice je velka nouzovka, psat na tom nejaky text je peklo (imo stejne na vsechn e-book cteckach)

Cteni PDF se dela tak, ze si vyberete vyrez stranky a ono to otaci po tech vyrezech, ctecka to zvlada dobre, ale neprisel jsem na to jak ale udelat jine vyrezy pro liche/sude stranky, takze je to trochu problem, kdyz mate nejak pdf, ktere ma pro ne ruzny format. Kdyz je text i tak moc maly, tak oznacite jen pul strany a ctecka pak posunuje jakymsi pgdown systemem predtim nez otoci celou stranu. Nejlepe ale se PDF vyhnout.

standa11111

« Odpověď #14 kdy: 11. 04. 2018, 19:31:44 »
Tablet 8'' s rozlisenim 2000x1500px. Nadherne detailni text, moznost napojeni na amazon kindle, moznost cteni epub, moznost bez omezeni cteni PDF. Drtivou vetsinu PDF lze cist bez scrollovani, vhodnym nastavenim zoomu.
Pokud se pouziva jen na cteni, tak staci nabijet jednou za 5-7dnu. Komu to nestaci, tak 12000mAh powerbanka je dneska uz celkem levna.

Plocha textu je mnohem vetsi v porobnani s kindlem a pritom je dostatecne maly, ze ho chytnu jednou rukou i na sirku.

Kdyz porovnam kvalitu textu na kindlu a tomhle tak pro mne je to jednoznacne tablet. Krome toho se s tim da dostat i na web, koukat na prednasky z konfernci ;), rozumne psat poznamky at uz textove, tak mindmapy...