Instalace ST-linku ve VMM s Windows XP

jfk000

Re:Instalace ST-linku ve VMM s Windows XP
« Odpověď #15 kdy: 08. 04. 2018, 12:18:09 »
PS: Ještě přidám odkaz na ST-link, pro případ, že by někoho zajímaly příslušné dll. Konkrétně se jedná o STSW-LINK007
http://www.st.com/en/development-tools/st-link-v2.html

STSW-LINK007 je firmware update.
Ovladače jsou STSW-LINK009.
Mám zde již delší dobu stáhnutý balík "en.stsw-link009.zip" (bohužel verzí neurážejí, ale MD5 je 7ac42e9783ca197ff135fadbb43cbdf1) a instalace v WinXP jde OK.

kfz

« Odpověď #16 kdy: 08. 04. 2018, 12:32:26 »
PS: Ještě přidám odkaz na ST-link, pro případ, že by někoho zajímaly příslušné dll. Konkrétně se jedná o STSW-LINK007

Mám zde již delší dobu stáhnutý balík "en.stsw-link009.zip" (bohužel verzí neurážejí, ale MD5 je 7ac42e9783ca197ff135fadbb43cbdf1) a instalace v WinXP jde OK.

Díky za info, uvidíme, co s tím udělá ten SP3. Ve virtuálu se mi to instaluje dlouho, takže budu muset počkat na výsledek. U mě instalace STSW-LINK009 ve WinXP(SP2) na několik pokusů NOK. Možná tam nakonec bude ještě něco s QEMU. Ale myslím, že tam mám připojené vše správně. Windows podle  všeho všechny zařízení nějak rozpozná. Jen ty ovladače se zatím nedaří rozchodit.

Moje md5sum zabaleného zipu je trošku jiné:
a1b0395d1aaf78a6cc7e29673dbf92c9  en.stsw-link009.zip

Můžete ten Váš driver hodit někde na Uložto? Vypadá, že pokud by mi nepomohl SP3, tak tohle by mohlo.

kfz

« Odpověď #17 kdy: 08. 04. 2018, 12:34:42 »
Nevíte, jak by se případně dalo zjistit, jestli obecně nějakému programu chybí knihovna v případě, že to sám nenahlásí?

Procmon

Díky za info, stáhnul jsem, pokud to nebude fungovat ani s SP3, tak určitě vyzkouším. Pravděpodobně jej vyzkouším ze zvědavosti i v případě, že bych to rozběhnul.

kfz

« Odpověď #18 kdy: 08. 04. 2018, 12:36:06 »
Pokud by ti potom nevyhovovalo, že ST-Link chodí špatně v linuxu, tak doporučuju Blackmagic. Dá se to naflashovat do ST-Linku místo původního firmware, a kdyby to nevyhovovalo, tak zase zpátky naflashovat ST-Link originál. Nebo použít vedlejší kit (např. STM32F4 Discovery) jako blackmagic probe.

Ta sonda pak funguje přímo jako GDB server.

https://github.com/blacksphere/blackmagic

Díky, mrknu na to, jakmile to ve virtuálu nerozchodím a velice pravděpodobně to vyzkouším, jakmile budu mít čas na nějaké pokusy s programováním.

jfk000

« Odpověď #19 kdy: 08. 04. 2018, 15:01:43 »

Díky za info, uvidíme, co s tím udělá ten SP3. Ve virtuálu se mi to instaluje dlouho, takže budu muset počkat na výsledek. U mě instalace STSW-LINK009 ve WinXP(SP2) na několik pokusů NOK. Možná tam nakonec bude ještě něco s QEMU. Ale myslím, že tam mám připojené vše správně. Windows podle  všeho všechny zařízení nějak rozpozná. Jen ty ovladače se zatím nedaří rozchodit.

Moje md5sum zabaleného zipu je trošku jiné:
a1b0395d1aaf78a6cc7e29673dbf92c9  en.stsw-link009.zip

Můžete ten Váš driver hodit někde na Uložto? Vypadá, že pokud by mi nepomohl SP3, tak tohle by mohlo.

https://uloz.to/!aPFRIKpq3Ehb/en-stsw-link009-zip

Zkoušel jsem to ve VirtualBoxu:
- nainstalovat "dpinst_x86.exe"
- připojit StLink a nechat automaticky vyhledat ovladače

xxxxx

« Odpověď #20 kdy: 08. 04. 2018, 15:02:49 »
Jako úplně poslední možnost, jde-li o jednorázovou akci (jestli dobře chápu), je, nedělat to virtualizovaně, ale udělat jim vlastní boot (a nemyslím dual boot, ale čistou instalaci bez jiných disků a jiných OS).

Nevím proč, občas mi některé low-level věci selhaly (ve všem možném virtuálním), ať jsem dělal, co jsem dělal.

Na XP (i SP3) stačí starý 10GB disk (větší také OK - až do 2TB). Pro novější hw (kde už není XP sata driver) mi stačívalo někde v biosu zapnout "legacy" pro SATA a ty mrchy se většinou zvládly nouzově nainstalovat i v PIO módu default PATA driveru - extrém asi nějak via BIOS int 13h, jen disk IO bylo šíleně pomalé. Ale externí hw, kvůli kterém jsem to v nouzi dělával, býval OK.

kfz

« Odpověď #21 kdy: 08. 04. 2018, 16:12:06 »
DÍKY VŠEM ZA RADY!!!

STÁHNUL JSEM TEN STARÝ DRIVER Z ULOŽTO, DVAKRÁT PŘEINSTALOVAL, JEDNOU RESTARTOVAL, CHVILKU POBLBNUL S VÝVOJOVÝM MODULEM A PODLE VŠEHO FUNGUJE!!!

TEĎ HO NEBUDU ZKOUŠET PROGRAMOVAT, UŽ TOHO ZA VÍKEND MÁM PLNÉ ZUBY, ALE DÍKY ZA VŠECHNY RADY A HLAVNĚ TEN STARÝ DRIVER!!!

kfz

« Odpověď #22 kdy: 08. 04. 2018, 16:20:56 »
Mimochodem ten SP3 samozřejmě nezabral. Po zjištění, co vše tomu chybí, s pomocí Process Monitoru, kdy to ze začátku vypadalo nadějně, jsem zkusil ten starší driver, a výsledek už znáte.  ;D

kfz

« Odpověď #23 kdy: 08. 04. 2018, 16:21:45 »
Mimochodem naprogramoval jsem a vše v pořádku.

kfz

« Odpověď #24 kdy: 08. 04. 2018, 16:27:12 »
Jako ono by to mooooooooooožná šlo rozběhat i přes ten Process Monitor, ale Bůh ví, co všechno bych ještě musel postahovat z internetu a kolik klíčů v tom regeditu ještě dopsat. Každopádně, díky všem!

xxxxx

« Odpověď #25 kdy: 08. 04. 2018, 17:16:44 »
Díky moc, že ses ozval s výsledkem a podrobnostmi řešení. V dnešní době se to už moc nenosí.

S dovolením, či spíše bez dovolení, jsem vzhledem k výsledku také stáhl z uložto ten driver a zaarchivoval bokem pro strýčka příhodu. Jeden nikdy neví, kdy se bude hodit. @jfk000 pokud bys s tím měl problém, respektuji (nebyl pro mne), ozvi se tu a já jej zase smažu.

jfk000

« Odpověď #26 kdy: 08. 04. 2018, 19:19:22 »
Jsem rád, že to pomohlo. Je s podivem, že STM nemá na webu dostupné starší verze, takže nějaká kopie asi neuškodí  ;D