Dakujem,
mam predstavu ze by som aplikoval len security updaty. Celkom casto sa mi stava, ze po updatovany vsetkych balikov mi niekto zahlasi problem, pretoze nejaka apliacia je novsia...
Nezlobte se, ze to tak napisu, ale - vy toho o systemech z Red Hat rodiny asi moc nevite, ze?
Fedora NENI urcena pro jakykoliv produkcni provoz, nicmene pokud planujete provozovat jednorazovy "server" nekde uvnitr site (napr.: SMB), a nevadi vam, ze cca. v radu mesicu uz nepujde standardni cestou z distribucnich repositaru updatovat/patchovat, tak takove reseni v zasade neni duvod nedoporucit.
Jinak pro produkcni LTS nasazeni je urcen CentOS, ktery verne kopiruje zivotni cyklus a vyvoj RHELu, a predevsim - jen opravdu hodne zridka by se vam mohlo stat, ze po kompletnim updatu systemu se neco rozbije ... samozrejme vsak pokud se striktne drzite distribucnich repositaru a nesnazite si cokoliv do toho systemu kompilovat rucne ze zdrojovych kodu nebo pridavat z externich repositaru. Nicmene i to v mnoha pripadech funguje zcela bezvadne (MariaDB vs. MySQL, PHP 7, atd.)
Fakt, ze RHEL (7.4 Maipo) aktualne nabizi "pouze" kernel verze 3, je daleko spise zasadni vyhoda nez jakakoliv nevyhoda.
Chcete-li linuxovou stavebnici s moznosti si cely system fakticky stvorit od zakladu, pak neni RedHat family to, co hledate a chcete.