Záruka Dell vs. Lenovo

xavier

Záruka Dell vs. Lenovo
« kdy: 05. 04. 2018, 14:01:50 »
Ahojte, chystam sa na kupu noveho stroja Thinkpad T480 alebo Latitude 5490. Osobne viac sa mi paci thinkpad, aj ked parametrovo su strasne podobne. Pracujem vsak na zivnost, a nemozem si dovolit v pripade poruchy ostat dlhsiu dobu bez notasu. O Delle som pocul ze ta ich zaruka on site NBD je celkom slusna, no vidim ze rovnaku moznost ponuka uz aj Lenovo.

Chcem sa preto opytat ake su vase skusenosti s tymto typom zaruky u jednotlivych znaciek? Naozaj vam stroj opravili hned nasledujuci den? Dik.
« Poslední změna: 05. 04. 2018, 22:04:37 od Petr Krčmář »

Fernet

Re:Zaruka Dell vs Lenovo?
« Odpověď #1 kdy: 05. 04. 2018, 14:11:34 »
U Dellu jsem za poslední roky reklamoval cca 20 PC/NTB a až na jedno XPS 13, na který nebyla záruka Prosupport, ale pouze Basic HW NBD, to bylo opraveno opravdu next business day. A u toho XPS to ještě navíc byla vada baterie, kterou ale nikde v Evropě neměli a čekalo se na ni 3 dny.

U Lenova nemám s NBD zárukou zkušenosti.

Foter Loter

« Odpověď #2 kdy: 05. 04. 2018, 14:24:00 »
Pracoval som vo firmach, kde bola predpisana znacka DELL, neraz opravovali aj riaditelov notebook nasledujuci pracovny den, ked tam bola zaruka NBD Pro Support. Neviem si predstavit ako by tie firmy fungovali na znacke Lenovo.

docent

« Odpověď #3 kdy: 05. 04. 2018, 14:27:33 »
Ahoj, když bych se měl vyjádřit k řešení event. problému s notebookem, tak Dell je se svým NBD naprosto skvělý. Mám Dell Precision M7710 a měl jsem problém, že čas od času zamrznul v průběhu práce a nedalo se s ním nic dělat, než natvrdo vypnout. Vyzkoušel jsem samozřejmě jiný disk s čistou instalací Windows, několikrát zkusil diagnostiku, nic nepomohlo a nenašlo chybu. Tak jsem v pondělí zavolal do Dellu a v úterý byl u mě v kanceláři servisák s novou základní deskou, pamětí a systémem chlazení.
U Lenova jsem měl kdysi ThinkPad T61p, odešla základní deska a jelikož jsem NB kupoval v USA a měl mezinárodní záruku, která se ovšem na ČR nevztahovala, tak to byl zážitek! To už bych znovu zažít nechtěl. Jen na okraj Dell Precision M7710 jsem taky kupoval v USA a na Dellu se o tom ani nezmínili...

Kkt1

« Odpověď #4 kdy: 05. 04. 2018, 14:40:47 »
Dell nbd.

Alone

« Odpověď #5 kdy: 05. 04. 2018, 14:53:48 »
Ja mam Starsi Thinkpad E140 (4 roky) a jednou jsem resi ls Lenovem NBD opravu a bylo to opravdu pohodicka. Jeste v den ohlaseni poruchy mi volal servisak a nakonec jsme to vyresili po telefonu ale rikal ze pokud na tom explicitne trvam tak to prijde i s diagnostikou a novou deskou do dalsiho dne vymenit... Za me urcite Lenovo, s Dell nemam zkusenost

prodell

« Odpověď #6 kdy: 05. 04. 2018, 15:55:11 »
Ja jsem pro Dell, jejich rozsirena NBD zaruka funguje, je to overene napric ruzne velkymi firmami (i jednotlivci - vse zakaznici) a napric jejich nabidkou (od koncovych stanic po servery/storage).

Ze soucasnych velkych zakazniku si nikdo netroufne do firmy nasadit Lenovo, par jednotlivcu chcou Lenovo jen kvuli fanouskovstvi/zblbnuti reklamou. Problemu se resilo mnoho a nikdy nebyla spokojenost tak jako u Dellu.

Edo

« Odpověď #7 kdy: 05. 04. 2018, 17:51:03 »
Používam cca 2 roky ThinkPad Edge E560. Kupované nové (na firmu) za cenu cez 1000Eur. No musím povedať, že tak nepodarené Lenovo som ešte nemal. Jeho slabé stránky: Pomalý 1TB HDD a "driftujúci" trackball.
Samozrejme, HDD som hneď na začiatku vymenil za 512 GB SSD, ale ten trackball je hotové nešťastie. Ide ma z neho trafiť, keď pozerám www a zrazu po uvoľnení trackballu ukazovateľ odcestuje ...
Súkromne používam ešte staré a poctivé Lenovo X220 - a to je balada oproti E560.
Novým výrobkom už neverím a za tú cenu Lenovo už nikdy viac !!!

rotakk

« Odpověď #8 kdy: 05. 04. 2018, 18:08:41 »
Vzal bych dell s nbd. Zkusenosti vyborne.

bezejmenný

« Odpověď #9 kdy: 05. 04. 2018, 18:19:51 »
Rozhodně ber Dell než Lenovo.

V práci máme DELL a HP. HP je o dost levnější (máme s něma smlouvu, ale i tak by byli levnější). HP trošku podle mě vázne s náhradníma dílama (občas to trvá 3 dny než to opraví). U dell jsem zažil problém jen u zákazníka - na Slovensku jim měnili disky 3(!) dny. Krom toho ten jejich support na telefonní lince je katastrofa. Člověk chce blbé drivery na řadič kvůli instalaci windows a oni nebyli schopni je poskytnout a na netě také samý dotaz, ale nikde ke stažení.

Ale co se týče HW, tak Dell a jejich NBD super

qwertz

« Odpověď #10 kdy: 05. 04. 2018, 20:49:12 »
Sice mám aktuální zkuenost s DELL NBD, kde to znamená, že technik přijede několikrát, a ani za měsíc není opraveno :-) ale bral bych za všech okolností DELL. Lenovo je pomalu sprosté slovo.  8)

mivi

« Odpověď #11 kdy: 05. 04. 2018, 21:44:33 »
Mám cca 10-letou zkušenost s Dell. Servis lze pochválit, pár zkušeností v jejich neprospěch taky mám, ale jsou to ojedinělé kousky. Odhadl bych tak 1000 ku 5. Těch 5 nepodařených se obvykle vztahovalo ke specializovanějším zařízením (servery, pásková knihovna), kde se cukali do poslední chvíle, než vyměnili poměrně drahé komponenty. K tomu došlo až po patřičné eskalaci a řevu uvnitř Dellu. Jinak NTB a PC vždycky celkem bez problému. Skvělé na NBD taky je, že pokud jsi kdekoliv odjetý, stačí zavolat a příští den Ti v podstatě kdekoliv v civilizaci dojede servisák až pod nos. Můžeš být dneska v Brně, zítra v Paříži, pozítří v Moskvě, no problem. Jinak spolehlivost řad Latitude, Precision je celkem slušná. Pokud už s tím něco je, obvykle se objeví jeden problém v průběhu prvních měsíců (tipuju něco, co proklouzlo na výstupní kontrole ve fabrice) a následně to šlape 8 let bez problému, než to zahodíš jako zastaralej kousek.

mivi

« Odpověď #12 kdy: 05. 04. 2018, 21:51:57 »
Ještě bych zapoměl. Fajn je, že k některým konfiguracím se v Dellu dá objednat i služba Complete Care - accidental damage. Pak nemusíš řešit už vůbec nic, když si NTB zítra přejedeš autem, dají Ti nový. Záleží, jak jsi na tom HW závislý, jak moc s ním cestuješ, nebo rizikově zacházíš. Někomu se to vyplatí. Nevím jak se to pohybuje cenově, pár let zpátky to třeba u NTB za 35 tis. představovalo cca + 5 tis. Kč.

mikrom

Re:Záruka Dell vs. Lenovo
« Odpověď #13 kdy: 05. 04. 2018, 22:20:53 »
mam podobny Dell Latitude - len je o trochu mensi (12'') a je vynikajuci: pevny (nic nevrzga), lahky a dlha vydrz baterie. U nas do firmy sa kupuje uz iba Dell (notebooky aj prac. stanice) ... asi vedia preco.

Erw

Re:Záruka Dell vs. Lenovo
« Odpověď #14 kdy: 06. 04. 2018, 09:03:12 »
Mám známou, která si v Alze koupila nový notebook Lenovo na IČO. Po třech měsících začal zamrzat. Reklamace v Alze, dohodnuto 40 dnů. Po vrácení se stejná závada projevila do hodiny. (Další reklamace stejné, neopravené závady již další den po převzetí.) V Alze přijato jako NOVÁ reklamace opět na 40 dnů. Po navrácení se stejná závada projevila do týdne a takto to proběhlo ještě jednou. Odstoupení od smlouvy dle Alzy nemožné. Na konci dohodnutého termínu při čtvrté reklamaci stále stejné závady přišla SMS, že se závada neprojevila. Závada byla nicméně zdokumentována videem a odkaz byl součástí reklamačního protokolu. Dohodla se tedy s Alzou na zpětném odkupu, nicméně ještě při jednání s technikem na reklamacích si přečetla servisní protokol, kde bylo uvedeno, že se závada projevila a jako řešení navrhují vrácení kupní ceny, nebo opravu. Chtěla vrácení kupní ceny. Toto technik odmítl a navrhl další opravu (dalších 40 dnů). Notebook by tedy byl při této opravě až 70 dnů v servisu. Vzala tedy peníze, prodělala téměř 5000,-. Původní notebook stál 15000,- a Alza vyplatila kolem 10.000,-Kč . Po této zkušenosti nechce mít s Alzou ani Lenovem již nic společného. Teď má Dell s NBD a přesto doufá, že se nepokazí. Notebook si v servisu s malými přestávkami pobyl téměř čtyři měsíce. To bylo déle, než na něm mohla pracovat.
Má osobní zkušenost s Dell Latutude 630: 2x oprava NBD jednou zalití klávesnice a podruhé měsíc před koncem 5 letého období výměna celé základní desky. (Byla přikoupena rozšířená podpora na 5 let pokrývající pád, ukradení i zalití.)
Omlouvám se za délku příspěvku.