PHP - velmi obtížné jednání s PHP kodéry

VedoucíTýmu

PHP - velmi obtížné jednání s PHP kodéry
« kdy: 09. 03. 2018, 20:10:36 »
Ahoj,

mám problém s "programátory" v PHP. Javisti jsou hodně v pohodě, lidé moudří a mají vše jakoby uhlazené. Až se před nimi někdy stydím mluvit. C# jsou víc živelní, podobají se normálním lidem, ale dá se s nimi v pohodě vyjít. Cčkaři, prostě borci. Ale PHP mi přijdou jako děsný matláci a jelita. Já chápu, že to je takový programátorský odpad, ale ještě jsem nenarazil na nikoho, kdo by v PHP dělal a byl normální. Máte stejné zkušenosti nebo jsem narazil jen na hnízdo kokotů?

Zvláštní je, že už dřív jsem měl s PHP matláky tu čest a nebylo to o nic lepší. Abych byl upřímný, znám pár strejců, kteří něco lepší v PHP a jsou relativně normální, ale kolektiv pracující v PHP připomíná víc nejnižší stupeň pomocné školy. Spíš se domluvím se skladníkem, než s tím patlalem v PHP  :(

Nezdá se Vám, že se na těch lidech to PHP nějak podepisuje?
Nemůže to způsobovat Javascript? 

Re:PHP - velmi obtížné jednání s PHP kodéry
« Odpověď #1 kdy: 09. 03. 2018, 20:40:17 »
Čau javamane!  :)
Jak se máš?

Noro

« Odpověď #2 kdy: 09. 03. 2018, 20:40:27 »
Javascript to sposobovat nemoze. Neviem s akymi sa stretavas ty ale u nas napr. vo firme mame okolo 50 javascriptakov a z hladiska odbornosti ci ludskosti su na tom rovnako ako Javisti ci Ceckari. Ono to bude tym, ze JS je sice jednoduchy jazyk ale programovat v nom kvalitne chce roky praxe.
Co sa tyka PHPckarov tych sme uz davno povyhadzovali alebo programuju uz v inych jazykoch, kedze na backende sme uz vsade presli bud na Javu alebo Node. Odporucam vam to iste. Kvalitny dlhodobo udrzovatelny backend na PHP nespravite. Rozhodne nie s amatermi co mate po ruke.

Labrat

« Odpověď #3 kdy: 09. 03. 2018, 20:42:54 »
Javascript to sposobovat nemoze. Neviem s akymi sa stretavas ty ale u nas napr. vo firme mame okolo 50 javascriptakov a z hladiska odbornosti ci ludskosti su na tom rovnako ako Javisti ci Ceckari. Ono to bude tym, ze JS je sice jednoduchy jazyk ale programovat v nom kvalitne chce roky praxe.
Co sa tyka PHPckarov tych sme uz davno povyhadzovali alebo programuju uz v inych jazykoch, kedze na backende sme uz vsade presli bud na Javu alebo Node. Odporucam vam to iste. Kvalitny dlhodobo udrzovatelny backend na PHP nespravite. Rozhodne nie s amatermi co mate po ruke.
Node taky nic moc.

xul

« Odpověď #4 kdy: 09. 03. 2018, 20:48:35 »
Mozna uz panove v podstate odpovedeli:
Kdo umi i jiny jazyk v nem uz dela, jen tem co zbyl
Jen php to musi delat, takze horsi material.

Noro

« Odpověď #5 kdy: 09. 03. 2018, 21:01:52 »
Node taky nic moc.

Nam sa Node osvedcil. Je to radovo rychlejsie nez PHP co do vykonu a aj do rychlost vyvoja je lepsia. Napriklad na rovnaku funkcionalitu v Jave je treba asi 3x viac kodu aj ludi :-) A hlavne deploy je do minuty, kdezto ked sa builduje javacke war-ko tak to mozem ist na kavu 8)

Labrat

« Odpověď #6 kdy: 09. 03. 2018, 21:08:01 »
Node taky nic moc.

Nam sa Node osvedcil. Je to radovo rychlejsie nez PHP co do vykonu a aj do rychlost vyvoja je lepsia. Napriklad na rovnaku funkcionalitu v Jave je treba asi 3x viac kodu aj ludi :-) A hlavne deploy je do minuty, kdezto ked sa builduje javacke war-ko tak to mozem ist na kavu 8)
Tak pak se vám ještě více osvědčí Go, je ještě výkonnější a s rychlejším vývojem a deployem.

Tomáš Roll

« Odpověď #7 kdy: 09. 03. 2018, 21:14:30 »
Mít firmu na PHP je dobrý byznys plán, protože vždycky seženeš levné programátory a zákazníkovi to je stejně jedno, nerozumí tomu. PHP senior ti nezdrahne jako senioři v jiných jazycích.

Kit

« Odpověď #8 kdy: 09. 03. 2018, 21:37:50 »

NodeJS je výkonnostně na podobné úrovni jako PHP, po této stránce si nemají dohromady co vyčítat. Každý z nich se však hodí pro jiný typ úloh.

FrantaPepa1

« Odpověď #9 kdy: 09. 03. 2018, 21:50:20 »

NodeJS je výkonnostně na podobné úrovni jako PHP, po této stránce si nemají dohromady co vyčítat. Každý z nich se však hodí pro jiný typ úloh.

Po dlouhý době máš zase pravdu. JS má sice pěknej Typescript, ale i tak si nemá s PHP moc co vyčítat. Přesto Javascriptéři machrujou nad PHPčkařema, ale místo toho, aby přešli na pořádnej kompilovanej jazyk, to ne.

Technický riaditeľ

« Odpověď #10 kdy: 09. 03. 2018, 22:03:41 »
Pravdu máš brácho! Teraz som vo firme kde biznis je postavený na PHP aplikácii. Je to verbež, v strašnom stave je celý PHP tým. Musím tam zavádzať základné procesy. Vyhádzať ich nemôžem, niesu ludia na trhu. Každý večer si trhám vlasy kam som sa to dostal.
Druhé moje trápenie sú sysadmini čo tam máme. To je ešte o level horšie ako pehapkari. Zavretý v smradľavom kancli iba prdia do stoličiek a pozerajú seriáli. Keď po nich niečo tí pehapkari chcú tak to nejde. A ja to mám kurva riešiť, tieto hádky medzi nimi. Tí tupci ani nevedia nainštalovať Redis a že to je normálna technológia ktorá sa vo svete používa. Že vraj takú neotestovanú technológiu nemôžu nasadiť (?!). Tie opice poznajú iba apt-get. Keď phpkari potrebujú inú verziu nejakej sračky ako je v repozitári tak koniec. Ešte sme na PHP 5. Celé zle, ale pôjdu preč. Presvedčil som majiteľa firmy, že pôjdeme do cloudu a adminov sa zbavíme. Potom mi ostanú na už krku iba tí phpkari  :(

Jano7

« Odpověď #11 kdy: 09. 03. 2018, 22:23:55 »
Citace
Kvalitny dlhodobo udrzovatelny backend na PHP nespravite.

Zaujímalo by ma, či ste si pozreli aspoň z rýchlika nové Symphony alebo Laravel. Sú to veľmi slušné nástroje, v ktorý sa určite dá vytvoriť dobrý backend.

Citace
Nam sa Node osvedcil. Je to radovo rychlejsie nez PHP co do vykonu a aj do rychlost vyvoja je lepsia. Napriklad na rovnaku funkcionalitu v Jave je treba asi 3x viac kodu aj ludi :-) A hlavne deploy je do minuty, kdezto ked sa builduje javacke war-ko tak to mozem ist na kavu

V súčasnosti je trend v Jave vytvárať fat JARs, ktoré majú zabudovaný web server. To by som chcel vidieť tú funkcionalitu, pre ktorú vraj treba 3x viac kódu a ľudí. Aby si nebol prekvapený, že to v Java ekosystéme spravíme
rýchlejšie ako v Node.js.

Youda

« Odpověď #12 kdy: 10. 03. 2018, 07:52:46 »
Node taky nic moc.

Misto Node bych zvazil Go, ostatne sam autor Node presel na Go.

A co se tyce Jawy, zrejme pouzivate nejakou archeologii, osobne mam ted jednu aplikaci na Spring Boot s embedded Tomcatem, fat Jar ma 70 MB, takzevetsi zalezitost vcetne primefaces. No a start tohoceleho trva 7 sekund na 5 let starem NTB Core i5

phpkral

« Odpověď #13 kdy: 10. 03. 2018, 09:38:50 »
php programuje spodina a je to programovaci jazyk prv i volby kazdeho pubertaka ... tak proto.

phpkral

« Odpověď #14 kdy: 10. 03. 2018, 09:40:55 »
Pravdu máš brácho! Teraz som vo firme kde biznis je postavený na PHP aplikácii. Je to verbež, v strašnom stave je celý PHP tým. Musím tam zavádzať základné procesy. Vyhádzať ich nemôžem, niesu ludia na trhu. Každý večer si trhám vlasy kam som sa to dostal.
Druhé moje trápenie sú sysadmini čo tam máme. To je ešte o level horšie ako pehapkari. Zavretý v smradľavom kancli iba prdia do stoličiek a pozerajú seriáli. Keď po nich niečo tí pehapkari chcú tak to nejde. A ja to mám kurva riešiť, tieto hádky medzi nimi. Tí tupci ani nevedia nainštalovať Redis a že to je normálna technológia ktorá sa vo svete používa. Že vraj takú neotestovanú technológiu nemôžu nasadiť (?!). Tie opice poznajú iba apt-get. Keď phpkari potrebujú inú verziu nejakej sračky ako je v repozitári tak koniec. Ešte sme na PHP 5. Celé zle, ale pôjdu preč. Presvedčil som majiteľa firmy, že pôjdeme do cloudu a adminov sa zbavíme. Potom mi ostanú na už krku iba tí phpkari  :(
Mozna se s tebou necbtej bavit protoze neumi madarsky?