Kolik za mě inkasuje zaměstnavatel, když moje mzda je 35 tisíc?

Re:Kolik za mě inkasuje zaměstnavatel, když moje mzda je 35 tisíc?
« Odpověď #60 kdy: 07. 03. 2018, 14:45:35 »
tak argumentaci s tím, že vím, kolik za mě dostávají, budu muset vytáhnout .... nedá se svítit. Samozřejmě dodám, že u konkurence mi ty peníze bez problémů dají.

Blbý nápad. Jestli jste programátor, měl byste umět aspoň základy logiky. Pojďte to projít:

1. Pokud místo Vás někoho najde, tak Vám nepřidá a raději Vás vymění. Na tom nic nezměníte argumentem o tom, kolik za Vás dostává. Jediné, co můžete zvažovat je, jestli se mu vyplatí platit odstupné (nevím, jestli máte smlouvu na dobu neurčitou a jak velké odstupné Vám náleží - viz zákoník práce).
2. Pokud ví, že místo Vás najde někoho - třeba za 60 tis. Kč - pak Vám dá raději ty samé peníze, protože je pro něj velmi rizikové měnit zaměstnance.
3. Pokud je pravdivá varianta ad 2. a vy při tom prozradíte, že víte a používáte jako argument to, kolik za Vás je peněz, tak naopak nakládáte na pomyslné misky vah argumenty proti Vám, ne pro Vás. Zaměstnavatel totiž začne zvažovat rizika, jestli něco podobného neřeknete kolegům. Nebo, jestli za 3 měsíce nepřijdete zase a se stejným argumentem.

Jestli víte, kolik za Vás má, je to dobrá informace pro Vás, abyste věděl, že svým požadavkem nezaháníte zaměstnavatele do kouta. Větší hodnotu ta informace nemá, její užití je pro další vyjednávání toxické.

Austronaut

« Odpověď #61 kdy: 07. 03. 2018, 14:45:46 »
TondaT- ty de*il nepochopil si nic. Tvoj argument ma byt tvoj SKILLS a to co vies. Ked povie ze to nevies je to o tom ze mu ukazes ,(projekty, certifikacie...) ze to vies inak si len hlupy de*ilko ktory ma jediny argument ze za mna beries viac. A tak sa spravaju len za maximalny chudaci (u nas sa tomu hovory CHRAPUN ) alebo politik. Politik nie si takze....

Fakt ubohe plakat ze chces viac ale na argument ze na to nemas je odpoved ale vy na mna beriete viac...
Daj si facku.

lopata

« Odpověď #62 kdy: 07. 03. 2018, 14:46:26 »
tak argumentaci s tím, že vím, kolik za mě dostávají, budu muset vytáhnout

Proboha proč? Udělej to standardně. Obejdi pár pohovorů dostaneš nabídku na X. S takovou nabídkou přijdeš za šéfem a řekneš mu: podívej šéfe, mně se tady moc líbí, chtěl bych tady pracovat, ale mám jinde nabídku na X. Mám tam odejít, nebo máš zájem s tím něco udělat? No a pak jsou dvě variany, co šéf udělá:

1. Hele Tondo, nerad bych o tebe přišel, jsi fakt dobrej a potřebuju tě. Dám ti X+Y.
2. Hele Tondo, tohle je fakt moc, hodně štěstí v jiné firmě.

Vyřešeno.

ZAJDAN

• 2 093
    • Zobrazit profil
« Odpověď #63 kdy: 07. 03. 2018, 15:11:41 »
moje osobní zkusenost je takova, ze jakmile zacnes na zamestnavatele zkouset metodu, ze jinde mas vetsi/lepsi nabidku, povazuje to za vydírání a obrátí se to proti Tobě.
Osvědčila se mi metoda se obhájit, že tvá práce má větší cenu i bez ohledu na jiné nabídky a že jseš si jist, že svou práci děláš zodpovědně. A samozrejme inflace stale roste.
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.