Kolik za mě inkasuje zaměstnavatel, když moje mzda je 35 tisíc?

Re:Kolik za mě inkasuje zaměstnavatel, když moje mzda je 35 tisíc?
« Odpověď #45 kdy: 07. 03. 2018, 14:17:49 »
Prostě s tebou vyjebávají. To je dneska běžné. IT prodej je absolutně bez rizika, tak nemá cenu na tom mít takové marže.
¨

Tak tak, to si právě taky myslím, že ta rizika jsou minimální. A jsem ochotný přistoupit i na dodatek k dohodě, že pokud nebude zakázka nebo takto zakázka, půjdu na tu dobu s platem zase na 35 tisíc.

Ach jo, proč já jsem takový slušňáček ... až nebude konjunktura, ale krize, bude zaměstnavatel první, který začne všechny slušňáčky, kteří ze své slušnosti nechtěli po zaměstnavateli nějak extrémně přidávat na mzdě v době konjunktury, propouštět jak na běžícím pásů .... nepohne ani brvou.

Je to tak. Hele, vykašli se na lopaty tady a zkus si nahodit někam svůj profil. Hezky to vyšperkuj, klidně si tam hodně vymysli, protože to je dnes moderní. Věřím tomu, že do konce týdne budeš mít několik nabídek za 130+ na švarc. Klidně jen na zkoušku.

TondaT

« Odpověď #46 kdy: 07. 03. 2018, 14:19:09 »
TondaT zabil si to maximalne. Zakomplexovany ublizeny debilko ktory nevie prehryzt ze nema na viac a niekto ano. Tak place na forach na zleho kapitalistickeho sefa. Nema ten zly zly sef a diablova firma nahodou pravdu ze NEMAS SKILLS alebo ze NEVIES? Vyvratil si mu to ze mas kusenosti a SKILLS? Nie. Lebo nemas a o tom to je. Si smutny sam so seba ze jednoducho nevies tak musis makat za malo a strasne ta stve ked ti zena doma vykrikuje aky si neschopak tak si to kompenzujes s tym ze zly zly sef mi nechce dat. Nebude to preto ze CHYBA je v TEBE? Keby si taky hrdina ako pises tak uz davno skusa pohovor a kolko daju u prvej konkurencie.... Lenze to by asi zistilz ze nic nevies alebo vies tak malo ze aj tych 35 je vela? Zaujimave ako tu pises zo zaciatku ze mas asi najviac a nevies kolko maju ostatny a uz potom sa rozpisujes ze su tam ludia co maju viac a to vies. Chapec par prispevkov vysie je dobra rada pre teba. Daj si facku a este jednu.

Ano, já bych mu to vyvrátil, tedy že mám očividně zkušeností dost, když je moje práce s velmi dobrým feedbackem prodávána za 140 tisíc měsíčně. Proč bych nemohl chtít tedy o 10 či 20 přidat ...

Nevím, kolik kdo má, ale jsem z teamu nejlepší a ví to i šéf. Pochybuju, že tam lidi neberou daleko více, i obyčejná účetní bude mít to samé co mám já jako programátor teď ....

« Odpověď #47 kdy: 07. 03. 2018, 14:19:22 »
TondaT si mimo realitu. Kolko mas rokov? Kolko rokov praxe? Ake technologie vlastne vies? Ak napises ze si dievca pre vsetko a od kazdeho trosku tak mas presne to co si zasluzis.

A ked je ten zamestanavatel zly zly zaloz si firmu! Zajtra daj vypoved na pozajtra mas svoje firmu a mozes zacat o 3 dni makat na seba a zarabat ako vies bez debilneho sefe a vsetky prachy su tvoje. (a potom pride zrazka s realitov kde zistis ze ti mozno nikto ziadnu zakazku ani neda lebo nemas certifikat, konexie, prax a zistis ze treba kazdy mesiac platit to a ono, nedaj panboh ochories alebo budes chciet dovolenku...) Si milionar do roka 140 pre teba x 12 mesiacov = $$$$$$$$ len nechapem na co cakas! Chod do toho. Vtrhny do sefovej kancelarie s ULTIMATE poziadavkov bud 100mesacne alebo od zajtra nepracujem mas 30 sekud na odpoved a cas bezi... Co ti v tom brani? Ukaz ze mas gule a sprav to. HNED !

« Odpověď #48 kdy: 07. 03. 2018, 14:22:53 »
Ano, já bych mu to vyvrátil, tedy že mám očividně zkušeností dost, když je moje práce s velmi dobrým feedbackem prodávána za 140 tisíc měsíčně. Proč bych nemohl chtít tedy o 10 či 20 přidat ...

Nevím, kolik kdo má, ale jsem z teamu nejlepší a ví to i šéf. Pochybuju, že tam lidi neberou daleko více, i obyčejná účetní bude mít to samé co mám já jako programátor teď ....

To všechno beru, ale přeci přidat můžete chtít i kdyby zaměstnavatel nevydělával na Vaší práci dost.
Já Vám neberu, abyste rozuměl, že si máte říct o víc peněz. Jen nesmí zaznít jako argument to, co píšete. A pro Vaše duševní dobro Vám doporučuju o tom takto ani nepřemýšlet. Pokud by Vás někdo jiný zaměstnal za 180 tis. Kč, máte naprosto možnost si říct i o takové peníze. Dokonce někdy je můžete i dostat, protože třeba jako vedoucí týmu můžete být tak důležitý, že Vás zaměstnavatel potřebuje i za situace, že Vás prodá za méně. Podobně, jako účetní neprodá vůbec, a přesto jí musí platit.

TondaT

« Odpověď #49 kdy: 07. 03. 2018, 14:23:57 »
TondaT si mimo realitu. Kolko mas rokov? Kolko rokov praxe? Ake technologie vlastne vies? Ak napises ze si dievca pre vsetko a od kazdeho trosku tak mas presne to co si zasluzis.

A ked je ten zamestanavatel zly zly zaloz si firmu! Zajtra daj vypoved na pozajtra mas svoje firmu a mozes zacat o 3 dni makat na seba a zarabat ako vies bez debilneho sefe a vsetky prachy su tvoje. (a potom pride zrazka s realitov kde zistis ze ti mozno nikto ziadnu zakazku ani neda lebo nemas certifikat, konexie, prax a zistis ze treba kazdy mesiac platit to a ono, nedaj panboh ochories alebo budes chciet dovolenku...) Si milionar do roka 140 pre teba x 12 mesiacov = $$$$$$$$ len nechapem na co cakas! Chod do toho. Vtrhny do sefovej kancelarie s ULTIMATE poziadavkov bud 100mesacne alebo od zajtra nepracujem mas 30 sekud na odpoved a cas bezi... Co ti v tom brani? Ukaz ze mas gule a sprav to. HNED !

Máš pravdu, tohle musí už skončit! Akorát pohrozím jinak .... když nepřidáš, vynechám se zákazníkem zcela zbytečného prostředníka - firmu. Dokonce mu nabídnu, že jakmile mě zaměstná napřímo on, budu chtít o 20 tisíc méně, takže já všichni vydělají, krom šéfa a firmy, kde určitě dostane klepec od ředitele za takovou botu ...

peva

« Odpověď #50 kdy: 07. 03. 2018, 14:24:14 »
Žádná vyšší spravedlnost, že by se s Vámi měl zaměstnavatel dělit o zisky, neexistuje a zkuste to vypustit z hlavy.
Tak tomuto vyššímu principu se u nás říká hrdost a čest. A človék by měl být dostatečné hrdý, než aby ze sebe nechal dělat vola...má se zbalit a odejít jinam, kde se k němu budou chovat férově....ona hranice mezi otroctvím, vykořisťováním a zaměstnáním je docela úzká.
P.S.
Já už 20 let sháním 30000 lidí, které bych mohl ubičovat k smrti při stavbě mé pyramidy. Doba je zlá....

« Odpověď #51 kdy: 07. 03. 2018, 14:25:30 »
peva : upratal si ho na pana :D

« Odpověď #52 kdy: 07. 03. 2018, 14:25:48 »
S tím souhlasím. Jemu může být jedno, kolik na tom kdo vydělává. Ale zároveň musí znát trh, aby věděl, že ve vedlejší firmě dostane trojnásobek.

« Odpověď #53 kdy: 07. 03. 2018, 14:26:01 »
když nepřidáš, vynechám se zákazníkem zcela zbytečného prostředníka - firmu. Dokonce mu nabídnu, že jakmile mě zaměstná napřímo on, budu chtít o 20 tisíc méně, takže já všichni vydělají, krom šéfa a firmy, kde určitě dostane klepec od ředitele za takovou botu ...

Tohle je ale pěkně velká prasárna. Udělat to samozřejmě můžete, ale jste ubožák, pokud potřebujete jednomu ukrást zakázku, do které vidíte zevnitř a nenajdete si sám práci jinou.

« Odpověď #54 kdy: 07. 03. 2018, 14:28:33 »
když nepřidáš, vynechám se zákazníkem zcela zbytečného prostředníka - firmu. Dokonce mu nabídnu, že jakmile mě zaměstná napřímo on, budu chtít o 20 tisíc méně, takže já všichni vydělají, krom šéfa a firmy, kde určitě dostane klepec od ředitele za takovou botu ...

Tohle je ale pěkně velká prasárna. Udělat to samozřejmě můžete, ale jste ubožák, pokud potřebujete jednomu ukrást zakázku, do které vidíte zevnitř a nenajdete si sám práci jinou.

Mně to přijde férové. Jen pak narazí na to, že zákazník není blbec a že pokud by chtěl mít lopaty interně, tak je tam dávno má. Takhle si je jen půjčí a možná i ví, že jsou k ničemu. Ale dnes pro ně má využití. Takže jít jinam má daleko větší smysl, protože tady je ten vztah už jasně nastavený.

Austronaut

« Odpověď #55 kdy: 07. 03. 2018, 14:29:35 »
Miroslav Šilhavý : a co si ako o nom myslis? Bud je to Trol aleby cisty 100% nahoneni kkt.

« Odpověď #56 kdy: 07. 03. 2018, 14:31:28 »
Miroslav Šilhavý : a co si ako o nom myslis? Bud je to Trol aleby cisty 100% nahoneni kkt.

Nevím, váhám. Podle mě na trolla je až moc opravdově přesvědčený.

« Odpověď #57 kdy: 07. 03. 2018, 14:34:25 »
Mně to přijde férové. Jen pak narazí na to, že zákazník není blbec a že pokud by chtěl mít lopaty interně, tak je tam dávno má. Takhle si je jen půjčí a možná i ví, že jsou k ničemu. Ale dnes pro ně má využití. Takže jít jinam má daleko větší smysl, protože tady je ten vztah už jasně nastavený.

Ano, není to nic protizákonného. Zákaz konkurence si zaměstnavatel může sjednat, ale musí platit za každý měsíc po skončení pracovního poměru aspoň průměrný výdělek před rozvázáním. Takže z tohoto pohledu to férové je. Ale je to ubohé.

Osobně si myslím, že takoví "zaměstnanci" moc dobře nekončí, protože zaměstnavatelé rychle pochopí jeho lidské kvality. Tedy, říkat si o peníze podle zisků firmy (kterou ale nevybudoval na svá rizika), nebo i schopnost dělat takovéto morální podrazy.

Naprosto čisté ve všech ohledech by bylo prostě jít pracovat jinam, ale ne k zákazníkovi svého původního zaměstnavatele. Uškodí si sám.

TondaT

« Odpověď #58 kdy: 07. 03. 2018, 14:37:08 »

Nevím, váhám. Podle mě na trolla je až moc opravdově přesvědčený.

No že obejdu zaměstnavatele a půjdu přímo za zákazníkem, to jsem vážně nemyslel. Měl jsem za to, že to z textu automaticky vyplyne, ale jinak opravdu už se nechci nechat sdírat. Prostě na IT nemám příliš vysoký plat, zisk je velký a pokud prostě šéf nedokáže přijmout, že jsem dost dobrej, tak argumentaci s tím, že vím, kolik za mě dostávají, budu muset vytáhnout .... nedá se svítit. Samozřejmě dodám, že u konkurence mi ty peníze bez problémů dají.

Pokud se naštve nebo něco, tak leda sám na sebe, že ze mě chtěl udělat zase na další období levného blbce, ale že už jím dál odmítám být.

Díky za argumenty, od Vás byly rozhodně přínosné.

tt

« Odpověď #59 kdy: 07. 03. 2018, 14:41:51 »
Nechť jsem pro zaměstnavatele obtížně nahraditelný (cena za nahrazení je vysoká). Pak mi dává smysl spočítat si, při jaké mzdě se mu ještě vyplatí mě zaměstnávat tak, aby na tom pořád vydělal (se započtením všech nákladů, rizik, ...) a říct si o takovou mzdu. Budou-li moje odhady správné, zaměstnavatel mi ji dá, protože je to pro něj pořád ekonomicky výhodné.

Zaměstnavatel naopak může odhadnout, kolik můžu dostat jinde a nabídnout mi právě takovou mzdu. Vznikne interval (mzda jinde) - (mzda, při které má zaměstnavatel zisk). Jakákoliv mzda z intervalu je pro obě strany lepší než se nedohodnout a kde to skončí je o vyjednávacích schopnostech / spolehlivosti odhadů.  Je v té úvaze něco špatného?