Kolik za mě inkasuje zaměstnavatel, když moje mzda je 35 tisíc?

Jenda

Re:Kolik za mě inkasuje zaměstnavatel, když moje mzda je 35 tisíc?
« Odpověď #30 kdy: 07. 03. 2018, 13:48:15 »
Co shánění zakázek? Odpovědnost za všemožné problémy? Vyplácení mzdy i v době kdy práce zrovna není?

Ještě jsem zapomněl třeba to, že zaměstnavatel musí dělat pohovory na nové lidi, a občas se někdo ve zkušebce ukáže jako nepoužitelný - tak ho vyhodíš, ale stejně mu ty tři měsíce musíš zaplatit.

TRLL

« Odpověď #31 kdy: 07. 03. 2018, 13:53:20 »
Toto vlakno je komedialne zlato. Zrod bolsevika v priamom prenose. V dnesnej dobe si nebyt schopny najst novu pracu (aj ked chapem, ze Plzen nie je Praha, ale aj tak) a rovnako nebyt schopny si sam na ferovku vydiskutovat mzdu je tragedia nehovoriac o snahe vydierat zamestnavatela a rozkazovat mu kolko % zisku mi ma dat. Kvalitny troll alebo smutny pripad.

TondaT

« Odpověď #32 kdy: 07. 03. 2018, 13:53:27 »
Je to maximane chore ako sa na to pozerate. Akoze preco by Vam zamestnavatel mal davat cca 50% alebo tak podobne podla toho ze VY chcete? Alebo podla vasej chorej mozgvone je to to SPRAVNE lebo VY? A co takto zaplatit zamestnavatelovy vsetky kurzy/skolenia cas na trening - naucenie sa niecoho noveho co do vas investoval? Ved on investoval aby mal zisk s Vas ako zamestnanca. To by bolo fer alebo nefer s vasej logiky? S pozicie zamestnanca? Co by ste povedal keby zamestnavatel spocita ze realne programujete mozno 3 hodiny denne cisteho casu a platil vas len za to? To by sa Vam asi tiez nepacilo. Ale podla Vas je maximalne neferove ked nedostavate nasobok viac lebo viete kolko prinasate do firmy. Viete co? Moja firma berie cca 100e na hodku mojej prace, Ja dostanem 30 a vobec mi nepride chore ze zamestnavatel ma 70eur s kazdej hodiny. (len skolenia aby som dostal certifikacie cca 30t.eur). Nefer je Vas pristup ze chcete viac a idete to argumentoat s tym ze aha kolko prinasam do firmy namiesto toho ze aha sefe tak toto a toto som spravil, toto som sa naucil , toto a toto som inicializoval a kedze som realne lepsi ako minuly rok chcem xyz penazi viac.... a o tom to je to nie je o tom ze VY sam mate predstavu ze VY ste jedina hviezda a hero v time (castokrat to byva naopak - pracujes tam dlho tak mas velke Ego a to je tak vsetko...) a takych co odchadzaju so slovami ".. ked ja pojdem firma padne" je fakt dost a casto krat narazia v novej robote na to ze je len dalsi pajac..

U nás se žádná školení nevedou. Celý měsíc se jen pracuje.

Však ať klidně platí třeba jen za 4 hodiny, že se jako zbytek "profláká", vždyť to je pravda, ale ať je tedy práce opravdu zaplacená - mzda dvojnásobná = pro zaměstnavatele finančně stejný efekt.

Ataman

« Odpověď #33 kdy: 07. 03. 2018, 13:54:43 »
Ja mam skorej pocit ze s Vasim skills ste si zistily ze okolo seba urcite nedostanete rovnake peniaze a hneva vas to.
Resp. zistenie ze vlastne toho vela neviete a teda uspech u buduceho zamestnavatela je nizky skusate presvedcit sam seba o svojej nenahraditelnosti a zaroven sam seba presvedcit ze vy mate PRAVO dostavat aspon 50% s toho co do firmy prinesiete ale to je mimo realitu.
Neviem ako to funguje v cz so superhrubou mzdou ale tak nahrubo teraz mate 35. Vas zamestnavatel za vas berie cca 140. pola s toho je 70 v superhrubej co je bajockom v zakladnej konfiguracii cca 38tisic cisteho na ruku. O 3 tisic VIAC ako mate.
Aj ste si to spocital pred tym nez ste sem pisal alebo ste zaslepeny so svojou pravdou a vidite sa ako milionar?

TondaT

« Odpověď #34 kdy: 07. 03. 2018, 13:54:46 »
Co shánění zakázek? Odpovědnost za všemožné problémy? Vyplácení mzdy i v době kdy práce zrovna není?

Ještě jsem zapomněl třeba to, že zaměstnavatel musí dělat pohovory na nové lidi, a občas se někdo ve zkušebce ukáže jako nepoužitelný - tak ho vyhodíš, ale stejně mu ty tři měsíce musíš zaplatit.

O to více by si měl vážit současných kvalitních zaměstnanců, kteří vydělávají.

« Odpověď #35 kdy: 07. 03. 2018, 13:55:09 »
= pro zaměstnavatele finančně stejný efekt.

Proč pořád řešíte zaměstnavatele a ne sebe?

TondaT

« Odpověď #36 kdy: 07. 03. 2018, 13:59:09 »
Ja mam skorej pocit ze s Vasim skills ste si zistily ze okolo seba urcite nedostanete rovnake peniaze a hneva vas to.
Resp. zistenie ze vlastne toho vela neviete a teda uspech u buduceho zamestnavatela je nizky skusate presvedcit sam seba o svojej nenahraditelnosti a zaroven sam seba presvedcit ze vy mate PRAVO dostavat aspon 50% s toho co do firmy prinesiete ale to je mimo realitu.
Neviem ako to funguje v cz so superhrubou mzdou ale tak nahrubo teraz mate 35. Vas zamestnavatel za vas berie cca 140. pola s toho je 70 v superhrubej co je bajockom v zakladnej konfiguracii cca 38tisic cisteho na ruku. O 3 tisic VIAC ako mate.
Aj ste si to spocital pred tym nez ste sem pisal alebo ste zaslepeny so svojou pravdou a vidite sa ako milionar?

Aktuální mzdu mám sjednanou na 35 tisíc hrubého. To jest 47 superhrubé. Hádám, že čistý zisk zaměstnavatele na mě je 80 tisíc. Podle mě kolegové jsou prostě více drzí a ty peníze mají, ale já taky budu, už se sdírat nenechám ....

Ataman

« Odpověď #37 kdy: 07. 03. 2018, 13:59:48 »
Citace
Však ať klidně platí třeba jen za 4 hodiny, že se jako zbytek "profláká", vždyť to je pravda, ale ať je tedy práce opravdu zaplacená - mzda dvojnásobná = pro zaměstnavatele finančně stejný efekt.
Znova preco by vam mal platit 2x tolko? Preco? Jednoducho VY vidite len ako on musi. Nie nemusi. Vy muste kazdy den prist do prace a makat on Vam musi zaplatit ako ste sa dohodly. TO JE VSETKO !

Nic viac nic menej. Vsetko ostatne je len vo vasej hlave. Fuu ale mam pocit ze ak by Vas zamestnavatel vydel tuto diskusiu a Vase nazory tak by ste asi mal po probleme ci pridat alebo nie. Vyzeralo by to asi takto.

Vazeny pan TondaT ste neocenitelna sucast nasej firmy a nevieme si predstavit akoby nasa firma dalej bez Vas fungovala ale od zajtra to skusime.

« Odpověď #38 kdy: 07. 03. 2018, 14:00:51 »
Aktuální mzdu mám sjednanou na 35 tisíc hrubého. To jest 47 superhrubé. Hádám, že čistý zisk zaměstnavatele na mě je 80 tisíc. Podle mě kolegové jsou prostě více drzí a ty peníze mají, ale já taky budu, už se sdírat nenechám ....

Bože, vy jste pitomec. Samozřejmě si řekněte o co nejvyšší mzdu, ale Vaše myšlenkové pochody jsou trapnější, než když se děti ve školce perou o kyblíček a lopačičku.

« Odpověď #39 kdy: 07. 03. 2018, 14:01:54 »
Dneska se nákup pohybuje kolem 200. Někde víc a někde méně. Podle počtu firem v řadě se to snižuje. Když bys dělal na švarc, tak první firma dostane 200 a dál pustí třeba 150. Pak přijde další firma, veme 150 a dál dá třeba 130. Pak přijde třetí firma, veme 130 a dá 110. Tam už jsi někdy ty a dostaneš třeba 70 v nákladech.

Pokud nemáš dostatečné info, tak je nejlepší se na to vykašlat a jít makat napřímo. Žádný švarcy.

TondaT

« Odpověď #40 kdy: 07. 03. 2018, 14:05:19 »
= pro zaměstnavatele finančně stejný efekt.

Proč pořád řešíte zaměstnavatele a ne sebe?

Ale co je tedy opravdu relevantní nástroj krom vyhrožování výpovědí (což opravdu nemám v povaze udělat, pokud to není absolutně a nezbytně nutné - i kdyby zabralo, hodně to určitě kazí feeling ve firmě z obou stran), když šéf neustále opakuje, že to je hodně peněz, že takovou úroveň znalostí nemám a že takové peníze ve firmě skoro nikdo nemá. Tímhle zadupe do země jakoukoliv argumentaci, když chce, ale ničím to nepodkládá a to je to, co mě opravdu štve!
Nikdo ve firmě nemá, dobře, ukaž mi mzdy kolegů a jejich vývoj.
Nejsem dost dobrý? Fakt? Inkasujete za mě 140 tisíc ... (nikdo zatím neví, že to vím)
Proč si věčně někde na dovolené a máš luxusní auto, když ve firmě ty peníze nikdo nemá? Nejsou ty peníze náhodou ve tvých prémiích, které představují to, co jsi ušetřil na zaměstnancích?

Apod.

Co jiného tedy je argument, který nelze šéfem snadno vyvrátit, když se mu chce? Já jinak opravdu vidím jen hrozit výpovědí ....

« Odpověď #41 kdy: 07. 03. 2018, 14:06:48 »
Prostě s tebou vyjebávají. To je dneska běžné. IT prodej je absolutně bez rizika, tak nemá cenu na tom mít takové marže.

« Odpověď #42 kdy: 07. 03. 2018, 14:09:51 »
Co jiného tedy je argument, který nelze šéfem snadno vyvrátit, když se mu chce? Já jinak opravdu vidím jen hrozit výpovědí ....

Ale tohle přeci není boj. Pokud jsou marže vysoké, jděte pracovat na přímo nebo si založte podobnou firmu, jako Váš šéf. To jsou jediné logické vývody.

Zbytek je jen obyčejná závist.
I kdyby z Vás měl 2 miliony měsíčně, tak pokud na trhu práce bude někdo další za 35 tis. Kč, tak Vám nepřidá a vybere si nového zaměstnance. Rozumíte této jednoduché logice?

TondaT

« Odpověď #43 kdy: 07. 03. 2018, 14:13:36 »
Prostě s tebou vyjebávají. To je dneska běžné. IT prodej je absolutně bez rizika, tak nemá cenu na tom mít takové marže.
¨

Tak tak, to si právě taky myslím, že ta rizika jsou minimální. A jsem ochotný přistoupit i na dodatek k dohodě, že pokud nebude zakázka nebo takto zakázka, půjdu na tu dobu s platem zase na 35 tisíc.

Ach jo, proč já jsem takový slušňáček ... až nebude konjunktura, ale krize, bude zaměstnavatel první, který začne všechny slušňáčky, kteří ze své slušnosti nechtěli po zaměstnavateli nějak extrémně přidávat na mzdě v době konjunktury, propouštět jak na běžícím pásů .... nepohne ani brvou.

Ataman

« Odpověď #44 kdy: 07. 03. 2018, 14:14:04 »
TondaT zabil si to maximalne. Zakomplexovany ublizeny debilko ktory nevie prehryzt ze nema na viac a niekto ano. Tak place na forach na zleho kapitalistickeho sefa. Nema ten zly zly sef a diablova firma nahodou pravdu ze NEMAS SKILLS alebo ze NEVIES? Vyvratil si mu to ze mas kusenosti a SKILLS? Nie. Lebo nemas a o tom to je. Si smutny sam so seba ze jednoducho nevies tak musis makat za malo a strasne ta stve ked ti zena doma vykrikuje aky si neschopak tak si to kompenzujes s tym ze zly zly sef mi nechce dat. Nebude to preto ze CHYBA je v TEBE? Keby si taky hrdina ako pises tak uz davno skusa pohovor a kolko daju u prvej konkurencie.... Lenze to by asi zistilz ze nic nevies alebo vies tak malo ze aj tych 35 je vela? Zaujimave ako tu pises zo zaciatku ze mas asi najviac a nevies kolko maju ostatny a uz potom sa rozpisujes ze su tam ludia co maju viac a to vies. Chapec par prispevkov vysie je dobra rada pre teba. Daj si facku a este jednu.