Jaké jsou reálné nástupní platy a platy po několika letech praxe?

linuxexpert

Re:Jaké jsou reálné nástupní platy a platy po několika letech praxe?
« Odpověď #60 kdy: 08. 03. 2018, 11:53:58 »
Jen ze 2008 je naprosto irelevantni ... uz je to deset let. A jestli v tom "korporatu" zakrnels tak se nediv. 100+ naprosto bez problemu.

Osobni utok ti prominu, dva roky zpatky jsem byl u pohovoru, kde nabirali chlapa za 25k hrubeho. Takze naprosto irelevantni to neni. Jen republika je bohuzel vetsi, nez hlavni mesto Praha. Takze 100k muze byt dost problem. Rozhodne to neni standardni plat. Ale hadal jsem se tu o tom uz jednou a znovu nebudu.
To sem rad, ze jeden z nejvetsich mistnich trollu mi prominul "osobni utok".

Bezny plat nekoho kdo neco umi je i prez 100k. do 50k delaji ucednici.

vyvojar

« Odpověď #61 kdy: 08. 03. 2018, 12:09:20 »
Tak jsem si prošel to PDFko od hays.cz a borci jsou asi trochu z jinýho vesmíru ne?

mapravdu

« Odpověď #62 kdy: 08. 03. 2018, 12:14:54 »
Další mládenec tvrdí, že za 60k se mu ani pracovat nevyplatí a raději bude studovat a cestovat. Ano, rozhodně, až na to, že delší studium se taky platí, navíc jsem si žil v mylné představě, že k cestování jsou potřeba peníze. A ty asi nebudu mít pokud nebudu pracovat... Tohle je mimořádný myšlenkový veletoč :)

Přijde mi, že si tak trochu lžeš, abys obhájil svoji neshopnost. Běžná věc, ale s tím se daleko nedostaneš. Snad ti doma věřej, že 60 na HPP je strop :D

Pokud máš dnes běžně na švarc 160 v korporaci a měsíčně utratíš cca 40, tak každý rok si vyděláš na dva roky prázdnin. Jasně, není to nijak úžasný život, ale jsou socky, které ani těch 40 měsíčně na život nemají a také nějak žijou.
Já se bavím o HPP, ne o švarcu. A bavím se o normální práci, ne korporátu. Ano, tam to asi nereálné úplně není (Praha), ale vyzkoušel jsem si to a nemám zájem. Navíc v přepočtu na HPP (160k švarc) je to tak 70-80 hrubého - sorry jako, ale nechat si za pár tisíc navíc každý den nechat pokálet 10x zátylek a v 16:30 s úsměvem odkráčet... Tak každý jsme jiný.
Představa, že si tímhle budu šetřit - hodně štěstí. Existuje něco jako inflace, tak abys nebyl překvapený, že za 20 let ti ty dnešní dva roky prázdnin budou stačit tak na 14 dní v Chorvatsku :)

160 švarc je 80 HPP? Aha, tak to je divný. Protože stroj používáš v korporátu, kancl je také jejich, telefon většinou dostaneš od někoho po cestě. Takže jediný, co si musíš zaplatit jsou všechny daně a třeba dovolenou. Hele, mně to nějak nesedí :D

Pokud jde o HPP, tak v Praze přes 100k je v korporaci standard. Takže kdybys měl malou firmu a nabízel 60, tak bys tam nikoho neměl.

Jaká inflace? Ty nic nedržíš, hned to utrácíš. Inflace je to tu pro socky, které šetří peníze. Ostatní investují.

kultu

« Odpověď #63 kdy: 08. 03. 2018, 12:15:19 »

The best of trols :)
Prodavačka Lídlu bere 30k měsíčně, jenže to není ani nástupák, ani mzda za 5x8/týden.

Takže si to shrneme:
Prodavačka v Lidlu:
https://barboravesela.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=651678

Dělník ve Škodovce:
http://ekonomika.eurozpravy.cz/ceska-republika/217652-skoda-prisla-s-nabidkou-na-rust-mezd-vysmech-a-ostuda-vzkazuji-odbory/

Takže jak to je teda s tím nástupákem?
A kdo je tady trol?

mapravdu

« Odpověď #64 kdy: 08. 03. 2018, 12:16:06 »
Tak jsem si prošel to PDFko od hays.cz a borci jsou asi trochu z jinýho vesmíru ne?

Že je tam moc málo? Tak oni zase nechtějí nasrat klienty, takže nemůžou dát reálná čísla. Takhle maximálně řeknou, že prostě nikoho pro ně nemají, protože nezaměstnanost. A když najdou hejla, tak ho tam pošlou.

XXX

« Odpověď #65 kdy: 08. 03. 2018, 12:19:38 »
160 na ICO (pri fakturaci 11 mesicu v roce) bude hodne hrubym odhadem odpovidat tem 160k na HPP a takovych firam fakt moc neni

kultu

« Odpověď #66 kdy: 08. 03. 2018, 12:23:21 »
A tady je další odkaz z té Škodovky.
Takže 28 000 nástupního pro prodavačku a 40 000 průměrné dělnické mzdy mimo Prahu je prostě realita. Smiř se s tím.

http://ekonomika.eurozpravy.cz/ceska-republika/216299-plivnuti-do-tvare-bachrata-nula-odbory-smetly-nabidku-skody-na-rust-mezd/forum/

Skid

« Odpověď #67 kdy: 08. 03. 2018, 12:25:07 »
To sem rad, ze jeden z nejvetsich mistnich trollu mi prominul "osobni utok".
Bezny plat nekoho kdo neco umi je i prez 100k. do 50k delaji ucednici.
8) Klidek mladej, nez ti to sedne na srdce...
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
G! d- a s: C++ BAHSL++ P+ L++
E--- W+ N-- K- w-- O- M- V- PE Y
PGP- t--- !tv b+ DI- D+ e++ h--
------END GEEK CODE BLOCK-----

hmmTondo

« Odpověď #68 kdy: 08. 03. 2018, 12:51:30 »
160 na ICO (pri fakturaci 11 mesicu v roce) bude hodne hrubym odhadem odpovidat tem 160k na HPP a takovych firam fakt moc neni

I když jsem v této diskuzi zjevně na "straně" těch co tvrdí, že jsou platy výše než tady OP a další tvrdí. Ovšem to co tady tvrdíš samozřejmě není pravda.

Když je firma schopná/ochotná platit podnikateli X peněz, tak plat pro zaměstnance musí být logicky menší... Superhrubá mzda je 1.34 hrubé + 5 týdnů dovolené(standard v IT) + ~2 týdny nemocenské + vybavení a náklady na prostory, recepční, účetní, atp. + nějaká rezerva, jelikož zaměstnavatel nese nějaká rizika.

Těmito přehmaty jsou jen degradovány legitimní informace, které jsou tady uváděny. Viz. Lidl, Škodovka a ty průzkumy.

XXX

« Odpověď #69 kdy: 08. 03. 2018, 13:02:54 »

I když jsem v této diskuzi zjevně na "straně" těch co tvrdí, že jsou platy výše než tady OP a další tvrdí. Ovšem to co tady tvrdíš samozřejmě není pravda.

Když je firma schopná/ochotná platit podnikateli X peněz, tak plat pro zaměstnance musí být logicky menší... Superhrubá mzda je 1.34 hrubé + 5 týdnů dovolené(standard v IT) + ~2 týdny nemocenské + vybavení a náklady na prostory, recepční, účetní, atp. + nějaká rezerva, jelikož zaměstnavatel nese nějaká rizika.

Těmito přehmaty jsou jen degradovány legitimní informace, které jsou tady uváděny. Viz. Lidl, Škodovka a ty průzkumy.

Asi sem se spatne vyjadril, myslel sem to tak, ze aby zamestnanec mel stejny rocni cisty prijem s clovekem ktery fakturje 8k/MD musel by mit na HPP 160k a to ti dneska jen tak nekde nedaji

TVL

« Odpověď #70 kdy: 08. 03. 2018, 13:21:17 »
A tady je další odkaz z té Škodovky.
Takže 28 000 nástupního pro prodavačku a 40 000 průměrné dělnické mzdy mimo Prahu je prostě realita. Smiř se s tím.

http://ekonomika.eurozpravy.cz/ceska-republika/216299-plivnuti-do-tvare-bachrata-nula-odbory-smetly-nabidku-skody-na-rust-mezd/forum/

A takhle, milé děti, vznikají bajky a pověsti.

1) 28 000 nástupní plat pro prodavačku je velká novinka v jednom konkrétním obchodě. V naprosté většině obchodů jsou platy výrazně menší.

2) 40 000 průměrná dělnická mzda platí jenom na jediném místě v Česku a to je Škoda MB. A samozřejmě je to včetně brutálních přesčasů a drsné buzerace. Naprostá většina dělnických profesí bere mimo Prahy opět zásadně méně.

j

« Odpověď #71 kdy: 08. 03. 2018, 13:24:38 »
Asi sem se spatne vyjadril, myslel sem to tak, ze aby zamestnanec mel stejny rocni cisty prijem s clovekem ktery fakturje 8k/MD musel by mit na HPP 160k a to ti dneska jen tak nekde nedaji
To ale pocitas uplne nesmyslny cisla ...

Fakturace 8k/d == 168k/mes. To odpovida (ciste vypocetne) 125k hrubyho. Jenze zamestnanec stoji tu firmu minimalne jeste dalsi mesic navic, kdy nedela nic a presto dostava penize, takze sme na +- 115k hrubyho, + zapocitat benefity a jistoty ... takze 100k.

Jinak receno, OSVC kterej bude firme fakturovat 168k/mesic ji ve finalu bude stat +- stejne jako zamestnanec, kterej dostane 100k hrubyho.

Virtualne na tom sice bude financne lip, ale to je prave jen ta virtualni realita. Kdyz se firma bude chtit zbavit zivnostnika, tak vypovi smlouvu, a ta v principu muze skoncit obratem. Zamestnanec ji bude stat jeste nejmin 5 platu. A to je jedna drobna cast toho vseho, co musi mit zivnostnik zapocitany do ceny svy prace. Kdyz bude marodit, tak si muze prvnich 14 dnu platit leda tak sam sobe. atd atd.

Skid

« Odpověď #72 kdy: 08. 03. 2018, 13:35:16 »
A takhle, milé děti, vznikají bajky a pověsti.

1) 28 000 nástupní plat pro prodavačku je velká novinka v jednom konkrétním obchodě. V naprosté většině obchodů jsou platy výrazně menší.

2) 40 000 průměrná dělnická mzda platí jenom na jediném místě v Česku a to je Škoda MB. A samozřejmě je to včetně brutálních přesčasů a drsné buzerace. Naprostá většina dělnických profesí bere mimo Prahy opět zásadně méně.
Jsem rad, ze tu nejsem jediny, kdo to tak vidi...
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
G! d- a s: C++ BAHSL++ P+ L++
E--- W+ N-- K- w-- O- M- V- PE Y
PGP- t--- !tv b+ DI- D+ e++ h--
------END GEEK CODE BLOCK-----

mapravdu

« Odpověď #73 kdy: 08. 03. 2018, 13:37:37 »
Vidí jako lopata :D

mapravdu