Cenzura mailu

pjn

Re:Cenzura mailu
« Odpověď #630 kdy: 09. 03. 2018, 20:02:09 »
Komunismus je s křesťanstvím slučitelný. 10. příkázání nezakazuje znárodňování ve prospěch celé spolešnosti.

Nepokradeš?
To není desáté přikázání.
Ale je to křesťanské přikázání. On tvrdí, že Komunismus je s Křesťanstvím slučitelný. Domnívám se, že se mýlí.
On psal, že desáté přikázání nezakazuje znárodňování. Nebo je někdo debil a píše tečku tam, kde nemá. Nebo je debil někdo jiný, co neumí interpretovat tečku za číslem v psaném textu.

Píše:
Komunismus je s křesťanstvím slučitelný. <-- Tečka
10. příkázání nezakazuje znárodňování ve prospěch celé spolešnosti. <-- Tečka

Tedy implikuje slučitelnost Komunismu z 10. přikázání. Já argumentuji tuším osmým, protože jeho implikace je evidentní hloupost. Text je jasný, odpověď je jasná. Otázkou zůstává, kdo je tady "debil".

Každopádně já se tady nebudu dále hádat v triviální diskusi o jasných tečkách ve větě. Pěkný večer, mám práci.

Jester

« Odpověď #631 kdy: 09. 03. 2018, 20:11:42 »
Treba mel na mysli znarodnovani manzelek a eventuelne dalsiho vlastnictvi, zalezi na tom, ktery text prikazani bereme konkretne v uvahu, tedy napriklad "Nebudeš dychtit po ženě svého bližního. Nebudeš toužit po domě svého bližního ani po jeho poli ani po jeho otroku ani po jeho otrokyni ani po jeho býku ani po jeho oslu, vůbec po ničem, co patří tvému bližnímu." https://cs.wikipedia.org/wiki/Desatero#%C4%8Clen%C4%9Bn%C3%AD_a_%C4%8D%C3%ADslov%C3%A1n%C3%AD
V koránu by taky mělo být něco jako "neopícháš ženy bližního svého ani osla ani kozy", pak by CIA neměla takové ty kompromitující záběry z družic.

Jester

« Odpověď #632 kdy: 09. 03. 2018, 20:13:39 »
Komunismus je s křesťanstvím slučitelný. 10. příkázání nezakazuje znárodňování ve prospěch celé spolešnosti.

Nepokradeš?
To není desáté přikázání.
Ale je to křesťanské přikázání. On tvrdí, že Komunismus je s Křesťanstvím slučitelný. Domnívám se, že se mýlí.
On psal, že desáté přikázání nezakazuje znárodňování. Nebo je někdo debil a píše tečku tam, kde nemá. Nebo je debil někdo jiný, co neumí interpretovat tečku za číslem v psaném textu.
Otázkou zůstává, kdo je tady "debil".
Zeman :)

pjn

« Odpověď #633 kdy: 09. 03. 2018, 20:32:04 »
Otázkou zůstává, kdo je tady "debil".
Zeman :)
Tak na tom se shodnem  ;)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #634 kdy: 09. 03. 2018, 20:47:27 »
Každopádně já se tady nebudu dále hádat v triviální diskusi o jasných tečkách ve větě. Pěkný večer, mám práci.

Tak se nehadejte, ale 10. prikazani zakazuje pichat sousedovu manzelku, otroka, barak a dobytek.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #635 kdy: 09. 03. 2018, 20:49:13 »
V koránu by taky mělo být něco jako "neopícháš ženy bližního svého ani osla ani kozy", pak by CIA neměla takové ty kompromitující záběry z družic.

Tak v desateru prikazani to tak je. Opakuji pro nepozorne: "Nebudeš dychtit po ženě svého bližního. Nebudeš toužit po domě svého bližního ani po jeho poli ani po jeho otroku ani po jeho otrokyni ani po jeho býku ani po jeho oslu, vůbec po ničem, co patří tvému bližnímu." Vse zalezi na tom, jak vykladate vyznam slov dychtit a touzit.

Labrat

« Odpověď #636 kdy: 09. 03. 2018, 20:55:12 »

Tak v desateru prikazani to tak je. Opakuji pro nepozorne: "Nebudeš dychtit po ženě svého bližního. Nebudeš toužit po domě svého bližního ani po jeho poli ani po jeho otroku ani po jeho otrokyni ani po jeho býku ani po jeho oslu, vůbec po ničem, co patří tvému bližnímu." Vse zalezi na tom, jak vykladate vyznam slov dychtit a touzit.
A co když toužím (po ženě nebo otrokyni, býk ani osel nejsou můj typ), ale jen tajně a nijak to nerealizuju?

pjn

« Odpověď #637 kdy: 09. 03. 2018, 20:58:59 »

Tak se nehadejte, ale 10. prikazani zakazuje pichat sousedovu manzelku, otroka, barak a dobytek.
Dobrá, nehádám se, leč jako nepoučená ovečka vznáším dotaz.

Takže se čistě teoreticky třeba farář může nechat opíchat manželkou - s využitím pomůcek, otrokem, či dobytkem? V rámci pomoci bližnímu svému...
A pak bych rád věděl, do které kategorie spadá ministrant - manželka, otrok nebo dobytek?

Ptám se jako laik zkušenějších znalců písma svatého...

Labrat

« Odpověď #638 kdy: 09. 03. 2018, 21:06:08 »

Dobrá, nehádám se, leč jako nepoučená ovečka vznáším dotaz.

Takže se čistě teoreticky třeba farář může nechat opíchat manželkou - s využitím pomůcek, otrokem, či dobytkem? V rámci pomoci bližnímu svému...
A pak bych rád věděl, do které kategorie spadá ministrant - manželka, otrok nebo dobytek?

Ptám se jako laik zkušenějších znalců písma svatého...
Dávejte si pozor, ovečky ve výčtu nejsou ;)

pjn

« Odpověď #639 kdy: 09. 03. 2018, 21:08:58 »
Já se nebojím do kostela nechodím...

« Odpověď #640 kdy: 09. 03. 2018, 21:10:27 »

A co když toužím (po ženě nebo otrokyni, býk ani osel nejsou můj typ), ale jen tajně a nijak to nerealizuju?

Á, další milovník komixů na rootu,  ;)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #641 kdy: 09. 03. 2018, 21:35:45 »

Desatero mluvi o touzeni, ne o realizaci. Muzete realizovat, ale nesmite po tom touzit. Touzeni je spolehlivou cestou do pekla! A v pekle budes za trest pichat Brezneva. All hope abandon, ye who enter here.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #642 kdy: 09. 03. 2018, 21:40:40 »

Farar je z desatera vyjmut. Muze se prezirat klobasami na pustni den, smi pichat ministranty a chlapecky z kuru ci skoly katechismu a dalsich picovin.... Podminkou je jen to, aby se to neproflaklo, protoze v takove pripade ho potrestaji prelozenim (ne za hrichy, ale za to, ze se to proflaklo) a v novem pusobisti on bude pichat jine chlapecky.

pjn

« Odpověď #643 kdy: 09. 03. 2018, 21:42:35 »

Farar je z desatera vyjmut. Muze se prezirat klobasami na pustni den, smi pichat ministranty a chlapecky z kuru ci skoly katechismu a dalsich picovin.... Podminkou je jen to, aby se to neproflaklo, protoze v takove pripade ho potrestaji prelozenim (ne za hrichy, ale za to, ze se to proflaklo) a v novem pusobisti on bude pichat jine chlapecky.

Sím pěkně děkuji za vysvětlení  :D

Labrat

« Odpověď #644 kdy: 09. 03. 2018, 22:08:13 »

Desatero mluvi o touzeni, ne o realizaci. Muzete realizovat, ale nesmite po tom touzit. Touzeni je spolehlivou cestou do pekla! A v pekle budes za trest pichat Brezneva. All hope abandon, ye who enter here.
  Brežněv není v nebi?