Cenzura mailu

Re:Cenzura mailu
« Odpověď #165 kdy: 03. 03. 2018, 15:18:23 »
Jaký je zájem poskytovatele emailu na filtrování zpráv? Pokud nějaký postranní zájem má, v případě poskytování emailu se u něj jedná o podvod.

Konverze zákazníka na své placené služby?

Ivan Nový

« Odpověď #166 kdy: 03. 03. 2018, 15:21:38 »
Hodilo by se třeba toto pro ty co darují, aby nepotřebovali ten paragraf:

Matous 5,23-24

Prehledl jste zminku o neopruzovani. Na to v Bibli nic nemate?

Aha, to jsem považoval jen za výraz vašeho charakteru, žádný jiný informační obsah jsem tomu nepřikládal.

Ivan Nový

« Odpověď #167 kdy: 03. 03. 2018, 15:22:36 »
Jaký je zájem poskytovatele emailu na filtrování zpráv? Pokud nějaký postranní zájem má, v případě poskytování emailu se u něj jedná o podvod.

No ale to je pak nekalá praktika se znaky podvodu.

« Odpověď #168 kdy: 03. 03. 2018, 15:25:45 »

To si nemyslím. Za jedno nepoškozujete zákazníka, naopak mu něco dáváte zadarmo.
Za druhé, nevyvoláváte v něm žádné falešné přesvědčení, protože od začátku je vše přiznané v podmínkách a navíc víte, že e-mail je na doméně, která patří provozovateli.

Chápu, kam míříte ale tu hranici já překročenou nevidím.

nv

« Odpověď #169 kdy: 03. 03. 2018, 15:48:48 »

To si nemyslím. Za jedno nepoškozujete zákazníka, naopak mu něco dáváte zadarmo.
Za druhé, nevyvoláváte v něm žádné falešné přesvědčení, protože od začátku je vše přiznané v podmínkách a navíc víte, že e-mail je na doméně, která patří provozovateli.

Chápu, kam míříte ale tu hranici já překročenou nevidím.
Pořád mi to nepřipadá uplně přesvědčivý. Když mi venku v rámci reklamní akce nabídnou třeba mejdlo po kterým mi sleze kůže tak jako po nich nic nemůžu chtít, protože to bylo zadarmo? To se mi moc nezdá hele.

A Ty seš teda právník?

lojzak

« Odpověď #170 kdy: 03. 03. 2018, 15:51:08 »
Jaký je zájem poskytovatele emailu na filtrování zpráv?
Že by to bylo kvůli filtrování spamu?
Boj proti nevyžádané poště je skoro stejně starý jako email samotný. Spam filtry jsou nasazeny u většiny mail serverů a není divu, když 60 až 90 % emailů tvoří spam.

Centrum nabízí placenou variantu mailu?

lojzak

« Odpověď #171 kdy: 03. 03. 2018, 15:58:37 »
Pořád mi to nepřipadá uplně přesvědčivý. Když mi venku v rámci reklamní akce nabídnou třeba mejdlo po kterým mi sleze kůže tak jako po nich nic nemůžu chtít, protože to bylo zadarmo? To se mi moc nezdá hele.

Krátká odpověď:
Ne, protože jsou jisté hranice.

Dlouhá odpověď:
Pokud by konání provozovatele freemailu centrum.cz (a jeho subdodavatelů) bylo skutečně trestným činem, což podle mého laického názoru není, byla by stejně jeho trestnost vyloučena, protože poškozený (uživatel) k tomu dal souhlas, když akceptoval smluvní podmínky služby (TZ, § 30 Svolení poškozeného).

U tebou uvedeného příkladu se zdravotně závadným mýdlem není možné vyloučit trestnost na základě § 30 TZ, protože podle odstavce 3 nelze za svolení považovat souhlas k ublížení na zdraví nebo usmrcení.

« Odpověď #172 kdy: 03. 03. 2018, 16:00:15 »

A Ty seš teda právník?

Ochrana zdraví je speciálně chráněná, protože zdraví je nevratné a zaslouží si velkou prevenci ze strany zákona, to je trochu něco jiného. Ale přesto se prodává mýdlo s jelenem, které je určené na praní, a kterým si pokožku podráždit můžete. Jen holt musíte vědět a mít respekt k tomu, že je určené na praní.

Nejsem právník. Záměrně jsem Vaše narážky přecházel, ale když tedy chcete. Jen prosím vězte, že právníkem není ani policista-vyšetřovatel, který v první řadě rozhoduje o tom, jestli má podezření na spáchání trestného činu. Právníky nejsou ani majitelé a jednatelé firem, kteří stejně zákony musí dodržovat. Na to, abyste aspoň základně chápal právo právníkem být neopotřebujete. To by měl ovládat každý. Mám trochu pocit, prosím za prominutí, jestli to tak není, že sám právu rozumíte hodně málo, a tak podezíráte všechny ostatní z toho samého.

« Odpověď #173 kdy: 03. 03. 2018, 16:02:27 »
Pokud by konání provozovatele freemailu centrum.cz (a jeho subdodavatelů) bylo skutečně trestným činem, což podle mého laického názoru není, byla by stejně jeho trestnost vyloučena, protože poškozený (uživatel) k tomu dal souhlas, když akceptoval smluvní podmínky služby (TZ, § 30 Svolení poškozeného).

Já si myslím, že celá tato diskuse je hlavně o tom, že lidé chtějí být vozeni za ručičku. Zásadně nepřemýšlí nad tím, co to znamená pořídit si e-mail na freemailu, natož aby četli podmínky. Můžeme pak na to zavést další složité zákony regulující provozovatele freemailů, nebo naučíme lidi se tak trochu starat o sebe.

lojzak

« Odpověď #174 kdy: 03. 03. 2018, 16:13:24 »
Ne, celé "kauza" je o tom, že fake-news weby se snaží navodit dojem, že je někdo chce umlčet.

Filtrování zpráv je zcela normální a žádoucí. Pokud je zpráva s určitostí vyhodnocena jako spam, měla by se smazat. Pokud není možné přesně rozhodnout, je doručena do složky na spam a další rozhodování je přenecháno uživateli.

Otázka tedy není, zda se jedná o politický boj a o cenzuru, ale zda je filtr správně nastavený.

Pokud zjistím, že jsou legitimní zprávy identifikovány jako spam a já se tím cítím poškozený, obrátím se na správce poštovního serveru. Ale fake-news weby se jen snaží vytřískat politické body.

Ivan Nový

« Odpověď #175 kdy: 03. 03. 2018, 16:19:50 »
Jaký je zájem poskytovatele emailu na filtrování zpráv?
Že by to bylo kvůli filtrování spamu?
Boj proti nevyžádané poště je skoro stejně starý jako email samotný. Spam filtry jsou nasazeny u většiny mail serverů a není divu, když 60 až 90 % emailů tvoří spam.

Spam se de facto nefiltroval, jen označoval, rozhodnutí zůstalo na adresátovi zprávy.

« Odpověď #176 kdy: 03. 03. 2018, 16:22:19 »

Spam se de facto nefiltroval, jen označoval, rozhodnutí zůstalo na adresátovi zprávy.

Konverze nemusí být na stejnou službu jen v placené variantě. I prodej reklamy, nebo cokoliv jiného může být další služba.

Nechal bych na provozovateli, jakou službu nabídne, nota bene zdarma. Zákazník se může svobodně rozhodnout.

Ivan Nový

« Odpověď #177 kdy: 03. 03. 2018, 16:22:36 »
Ne, celé "kauza" je o tom, že fake-news weby se snaží navodit dojem, že je někdo chce umlčet.

Filtrování zpráv je zcela normální a žádoucí. Pokud je zpráva s určitostí vyhodnocena jako spam, měla by se smazat. Pokud není možné přesně rozhodnout, je doručena do složky na spam a další rozhodování je přenecháno uživateli.

Otázka tedy není, zda se jedná o politický boj a o cenzuru, ale zda je filtr správně nastavený.

Pokud zjistím, že jsou legitimní zprávy identifikovány jako spam a já se tím cítím poškozený, obrátím se na správce poštovního serveru. Ale fake-news weby se jen snaží vytřískat politické body.

Nikoliv, dozvěděli jsme se, že nakdo za našimi zády určuje, co smíme a co nesmíme vědět. A jak se to prozradilo a nebo vešlo v obecnou známost je nepodstatné. Průšvih je to tak jako tak. Vy sám chcete, aby z vás někdo dělal nesvéprávné dítě a to ještě za vašimi zády?

Kde mohu vypnout spamové filtry u Centrumu?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #178 kdy: 03. 03. 2018, 16:26:53 »
Prehledl jste zminku o neopruzovani. Na to v Bibli nic nemate?

Aha, to jsem považoval jen za výraz vašeho charakteru, žádný jiný informační obsah jsem tomu nepřikládal.

Zkuste hledat informacni obsah v tom, ze se jedna o reakci na vas charakter. Tak si zase jdete posvacit kus Bible a dejte pokoj.

« Odpověď #179 kdy: 03. 03. 2018, 16:27:19 »
Kde mohu vypnout spamové filtry u Centrumu?
ce
Můžete od Centra přímo odejít. Všiml jste si, že zákon dává většinou jako východisko odstoupení od smlouvy? Nefunguje Vám na chatě telefon - změňte operátora, ale nemáte nárok vyžadovat po Vašem operátorovi, aby chatu dovykryl. Nerozváží Vaše oblíbená pizzeria na Vaši adresu? Holt nerozváží, musíte si dojet, nebo objednat od jinud. A nemůžete se domáhat dovozu, byť byste byl ochoten za něj zaplatit. Nemá koloniál na rohu v nabídce tvarohové koláčky, byť je ještě včera měl? Heh, smula, zítra jděte jinam.