Malá výplata - co vy?

Boleslavak

Re:Malá výplata - co vy?
« Odpověď #135 kdy: 24. 02. 2018, 23:54:33 »
Hele, bavil jsem se o tom s kámošem programátorem a shodili jsme se, že brát dneska méně než 50 tisíc čistého je mizérie. On má brigádu pro nějakého Němce, kterému píše software k nějakému přístroji, němec platí paušálem 1000Euro měsíčně. To je pěkná brigáda, ale o takovou člověk asi nezavadí, když není přímo programátor. Za 70 tisíc měsíčně si už můžeš žít, kamarád má rodinu a žena nemusí dřít v práci, má doma daleko víc sexu, protože není utahaná. To je taky výhoda. Děcka mají mamču, on má domov a ženu, je spokojený. Ale řekl mi to samé, kdyby přišel o těch tisíc euráčů, asi by to byl větší boj. Taky by se hodila taková brigáda.

Labrat

« Odpověď #136 kdy: 25. 02. 2018, 00:04:29 »
Hele, bavil jsem se o tom s kámošem programátorem a shodili jsme se, že brát dneska méně než 50 tisíc čistého je mizérie. On má brigádu pro nějakého Němce, kterému píše software k nějakému přístroji, němec platí paušálem 1000Euro měsíčně. To je pěkná brigáda, ale o takovou člověk asi nezavadí, když není přímo programátor. Za 70 tisíc měsíčně si už můžeš žít, kamarád má rodinu a žena nemusí dřít v práci, má doma daleko víc sexu, protože není utahaná. To je taky výhoda. Děcka mají mamču, on má domov a ženu, je spokojený. Ale řekl mi to samé, kdyby přišel o těch tisíc euráčů, asi by to byl větší boj. Taky by se hodila taková brigáda.
V IT to není problém a obecně teď platy dost rostou, pokladní v Lidlu skoro 30 litrů... Ovšem tenhle růst platů za sebou potáhne růst cen, takže žádná extra sláva to nebude, většina lidí se bude mít furt stejně, akorát v zahraničí si nebudou připadat tak sockoidně.

klokan

« Odpověď #137 kdy: 25. 02. 2018, 05:58:46 »

Proc jsi studoval linguistiku? Zajem nebo s tim neco delas?

Hlavně z osobního zájmu.

anonym

« Odpověď #138 kdy: 25. 02. 2018, 06:36:30 »

Na ženu která nepracuje pozor. U známých jsem ani v jediném případě neviděl, že by to dělalo dobrotu. To se obrátí proti němu. Normální chlap takovýhle věci ví  8)

xul

« Odpověď #139 kdy: 25. 02. 2018, 07:11:28 »

Na ženu která nepracuje pozor. U známých jsem ani v jediném případě neviděl, že by to dělalo dobrotu. To se obrátí proti němu. Normální chlap takovýhle věci ví  8)

To ma logiku, babicky, prababicky byly v domacnosti, ale nemely cas se sminkovat, litaly kolem hospodarstvi, plotny a mely hafo deti na starost. Dneska jak je zenska doma, tak se nudi a vyvadi nepristojnosti.

javaman redux

« Odpověď #140 kdy: 25. 02. 2018, 07:31:17 »
lol kdo bere min jak 200k je lopata

anonym

« Odpověď #141 kdy: 25. 02. 2018, 07:34:55 »
lol kdo bere min jak 200k je lopata

Už sis koupil nějakou japonskou robotku javamane nebo jsi ještě pořád panic?

borekz

• 493
    • Zobrazit profil
« Odpověď #142 kdy: 25. 02. 2018, 07:42:53 »
V IT to není problém a obecně teď platy dost rostou, pokladní v Lidlu skoro 30 litrů... Ovšem tenhle růst platů za sebou potáhne růst cen, takže žádná extra sláva to nebude, většina lidí se bude mít furt stejně, akorát v zahraničí si nebudou připadat tak sockoidně.
Lidl je podobná anomálie jako Škodovka, globálně mzdy moc neovlivní a už vůbec ne v IT. Na Západě je mnohem menší poměr mezd IT proti low-skill jobům a k nám už to dorazilo taky. Zatímco mzdy dělníků rostou, v IT stagnují.
Růst cen kromě nemovitostí nehrozí, protože už teď jsou na běžné evropské úrovni. A růst nemovitostí mimo Prahu taky nehrozí, protože naopak dlouhodobě zlevňují.
« Poslední změna: 25. 02. 2018, 07:45:20 od borekz »

anonym

« Odpověď #143 kdy: 25. 02. 2018, 07:57:59 »
Lidl je podobná anomálie jako Škodovka, globálně mzdy moc neovlivní a už vůbec ne v IT. Na Západě je mnohem menší poměr mezd IT proti low-skill jobům a k nám už to dorazilo taky. Zatímco mzdy dělníků rostou, v IT stagnují.
Růst cen kromě nemovitostí nehrozí, protože už teď jsou na běžné evropské úrovni. A růst nemovitostí mimo Prahu taky nehrozí, protože naopak dlouhodobě zlevňují.

A zdroj? Když si porovnávám platy v it v Praze, tak např. s Německem jsou větší 3x. A když se podívám zde:

https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Czech+Republic&country2=Germany&city1=Prague&city2=Munich

Tak opět je to cca 3x pro průměrnou populaci.

Takže bych chtěl vidět ten malý rozdíl na západě mezi příjmy dělníků a sw inženýrů.

Pokud vím, tak v USA je třeba spousta Indů kteří to snižují. Firmy na západě prostě outsourcují sem k nám a proto jim tam klesá v it mzda. To, že na západě by byly míň rozevřené nůžky, je spíše způsobeno tímto, když už. Ale já bych rád viděl zdroj těch informací, které máte.

qwertz

« Odpověď #144 kdy: 25. 02. 2018, 08:22:45 »

Jak kde. V Praze je to zoufale málo, jinde se spokojeně bydlí daleko za míň.

Ženská doma je holé neštěstí. Nakonec se začne nudit, k tomu deprese z nedostatku seberealizace ani nedomyslet, co se stane, když příjem živitele rodiny vypadne. Vyhovuje to jenom blbkám, kterým na společenských akcích manžel doporučuje "prosím tě hlavně nemluv". Který chlap by takovou ženskou chtěl? Jenom zoufalec.

Když bere ženská podobné peníze jako chlap (nebo klidně i víc) je to ideál.  Závazky ubývají 2x rychleji a na sex to nemá vliv. :-)

« Odpověď #145 kdy: 25. 02. 2018, 10:20:21 »
Dneska jak je zenska doma, tak se nudi a vyvadi nepristojnosti.
Hlavne degeneruje. V tomhle je IMHO nejlepsi, aby mela nekde polovicni uvazek - musi si resit nejakou odbornost na dobu az deti vyleti z hnizda, taky to pomaha v te "socializaci". Zenska dlouhodobe doma to je na pruser.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

CoffeeMan

« Odpověď #146 kdy: 25. 02. 2018, 10:22:50 »
Pokladní v Lidlu 30 tisíc? Jsem se zeptal a prý fakt ne. Hoši, tady občas žijete v jiném světě.

Miky

« Odpověď #147 kdy: 25. 02. 2018, 10:28:22 »
Já bych tomu věřil, ale za 130 hodin normální pracovní doby a 260 hodin nařízených přesčasů a měsíčně

Miky

« Odpověď #148 kdy: 25. 02. 2018, 10:49:07 »
Vzpamatuj se. Lidi makaji cely den i za 12K cisteho a uzivi rodinu. Facku a makat.
[No to bych vážně chtěl vidět, pokud tím nemyslíš eura/quote]

BudlikyBudliky

« Odpověď #149 kdy: 25. 02. 2018, 12:37:30 »
Děkuji té jedné duši, která přišla s dobrou rado.
Domluvil jsem si několik pohovorů a zdá se, že asi tisíc euro měsíčně mi ty firmy rády dají, docela snesitelná brigáda.
Líbí se mi návrh 8 hodin týdně za 900 Euro měsíčně pro jednu Německou firmu.
Jak to dopadne, dám vědět.