Ja neco podobneho delam, zakladni navrh architektury, programovani, testovani, deployment do cloudu, releasy, psani dokumentace. Kolegu k ruce mam malo, jeden se stara o produkcni server, druhy umi dobre backend a jsou roztrouseni po cele Evrope. Tahle prace by se dala delat 16 hodin denne, z pohledu zamestnavatele velmi vyhodne, kdyz plati jen za 8. Nicmene osvedcilo se mi
1. tvrde dodrzovat pracovni dobu, bez pardonu 8:00 -16:00, proste kdyz padla, tak dodelam neco rozepsaneho do 5 minut a jdu. Momentalne musim vyzvedavat kluka ze skoly, takze bez pardonu jdu.
2. pokud se nestiha, musi ro resit muj line manager nebo PM
3. pokud primy nadrizeny pouziva ruzne natlakove praktiky jak mi znesnadnit 1. nebo prehazuje odpovednost i za 2. je to bud na to aspirovat na roli managera :-) nebo dat vypoved a jit jinam, pripadne si dohodnout ve vypovedni lhute pravidla.
V soucasne praci mam managera ktery mi sedne, takze plati body 1. i 2. Kdyz se blizi termin a nestiha se, sam mi pomuze, prip. zorganizuje pomocnou silu. Kdysi jsem pracoval v jine firme s podobnou naplni holky pro vsechno s mene zkusenym managerem, ktery pouzival cukr a bic na vsechny, zaobalene jen do asertivnim pripadne jemne agresivnich metod, takze jsem si nasel lepsi praci a nelituju.