reklama

Firefox využití CPU na 100% a moc procesů

Re:Firefox využití CPU na 100% a moc procesů
« Odpověď #45 kdy: 12. 03. 2018, 21:28:09 »
Snad jsem nascreenoval cos mi radil. Dokážeš mě podle toho nějak nasměrovat dál nebo poznat v čem je problém? Jestli to dobře chápu, tak většinu času CPU zaměstnává přímo GECKO?

Viz přílohy.

reklama


Re:Firefox využití CPU na 100% a moc procesů
« Odpověď #46 kdy: 12. 03. 2018, 22:07:21 »
Jinak nahrávání výkonu běželo při zapnuté jedné instanci firefoxu, ještě dodávám screenshot, kde firefox používá CPU na 117%, zahlédl sem tam i 135% :-D

f

Re:Firefox využití CPU na 100% a moc procesů
« Odpověď #47 kdy: 12. 03. 2018, 23:38:18 »
Snad jsem nascreenoval cos mi radil. Dokážeš mě podle toho nějak nasměrovat dál nebo poznat v čem je problém? Jestli to dobře chápu, tak většinu času CPU zaměstnává přímo GECKO?

Tos misto gecko profileru pouzil nastroj performance v developer tools. To je spis na ladeni stranek. Tohle sbira performance data jen pro tu danou stranku, navic neuvidis ani do nativnich callstacku.

Re:Firefox využití CPU na 100% a moc procesů
« Odpověď #48 kdy: 13. 03. 2018, 00:54:57 »
Já sem tušil, že to bez toho nepůjde. :-D

Tedy nové screenshoty v příloze. Procesor zaměstává c++.  :-\

Děkuji, že se mi snažíš pomoct.

aaa

Re:Firefox využití CPU na 100% a moc procesů
« Odpověď #49 kdy: 13. 03. 2018, 08:15:42 »
Ahoj, prave vcera som si vsimol strasne spomaleny firefox a tiez mi to zralo vela CPU, pri preklikavani medzi 3 tabmi to bolo pomale ako slimak. najskor som vypol vsetky add-ony. Pouzivam Ghostery, ADP a uBlock, ale nic sa nezmenilo. vsimol som si, ze sa pri starte FF pripaja na nejake google ip adresy (ok, chapem koli google search) potom tam boli nejake US amazon adresy - to uz mi prislo podozrive a nakoniec ceresnicka nejaka cinska IP adresa! pouzivam FF 58.0.2 kubuntu 16.04.4. nechapem to, podozrievam aliexpress - zacal som tam asi pred mesaicom nakupovat.

tak som nakoniec backupoval .mozilla adresar  a potom som ho zmazal. cisty start FF s novym .mozilla adresarom sa zda byt v pohode. vlakna sa samozrejme vytvoria ale vyuzitie CPU Firefoxom je cca 7-10%  (htop)

ak by ste niekto vedel, ci sa do FF da nieco "tajne" vnutit uzivastelovi, tak ma to zaujima, proste je minimalne divna ta cinska ip adresa hned po starte a len s "blank page".


JardaP .

  • *****
  • 10 987
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Firefox využití CPU na 100% a moc procesů
« Odpověď #50 kdy: 13. 03. 2018, 09:02:03 »
ak by ste niekto vedel, ci sa do FF da nieco "tajne" vnutit uzivastelovi, tak ma to zaujima, proste je minimalne divna ta cinska ip adresa hned po starte a len s "blank page".

Uz parkrat jsem odstranoval profil, protoze se do nej neco nekam nainstalovalo. Mate ostatne kliku, ze se to nainstalovalo jen do FF profilu, protoze nekdy odstraneni FF profilu nepomuze. Nejlepsi to pak je u borcu, kteri provozuji Widle pod adminem a odklepnou kazdou hlasku.

aaa

Re:Firefox využití CPU na 100% a moc procesů
« Odpověď #51 kdy: 13. 03. 2018, 09:20:16 »
Uz parkrat jsem odstranoval profil, protoze se do nej neco nekam nainstalovalo. Mate ostatne kliku, ze se to nainstalovalo jen do FF profilu, protoze nekdy odstraneni FF profilu nepomuze. Nejlepsi to pak je u borcu, kteri provozuji Widle pod adminem a odklepnou kazdou hlasku.

takze to je celkom bezne/mozne, ze sa do profilu nieco potichu nainstaluje?!? to som mal o FF lepsiu mienku:( bol by som radsej, keby to len bola moja paranoia a nejaka "hlava pomazana" by nam seriozne vysvetlila, ze tajna instalacia vo FF nie  je mozna.

 jo a mimochodom: koli tomuto prechadzam na keepassx - tu na roote ho celkom chvalia

Inkvizitor

Re:Firefox využití CPU na 100% a moc procesů
« Odpověď #52 kdy: 13. 03. 2018, 12:53:53 »
Uz parkrat jsem odstranoval profil, protoze se do nej neco nekam nainstalovalo. Mate ostatne kliku, ze se to nainstalovalo jen do FF profilu, protoze nekdy odstraneni FF profilu nepomuze. Nejlepsi to pak je u borcu, kteri provozuji Widle pod adminem a odklepnou kazdou hlasku.

takze to je celkom bezne/mozne, ze sa do profilu nieco potichu nainstaluje?!? to som mal o FF lepsiu mienku:( bol by som radsej, keby to len bola moja paranoia a nejaka "hlava pomazana" by nam seriozne vysvetlila, ze tajna instalacia vo FF nie  je mozna.

 jo a mimochodom: koli tomuto prechadzam na keepassx - tu na roote ho celkom chvalia

Profil je adresar na disku a do toho adresare se da zapisovat, takze ciste teoreticky tam neco "nainstalovaneho" byt muze. Pokud mas konkretni podezreni, treba Ti nekdo poradi, ale je klidne mozne, ze proste mas proste v tom profilu nejake nastaveni, ktereho si nejsi vedom, fragmentovane nejake uloziste nebo neco podobneho, co zpomaluje. Urcite si nemyslim, ze tam FF sam o sobe instaluje a spousti doplnky, ktere pred Tebou skryva.

abrakadabra

Re:Firefox využití CPU na 100% a moc procesů
« Odpověď #53 kdy: 13. 03. 2018, 13:17:04 »
Urcite si nemyslim, ze tam FF sam o sobe instaluje a spousti doplnky, ktere pred Tebou skryva.

Nemyslel som konkretne FF ale skor ci je mozne bez uzivatelovho vedomia do jeho profilu pretlacit nejaky kod, na ktory FF usera neupozorni. Napr. nejaky coin mining a pod. Mal som nainstalovany aj "No Coin" ale ten nic nehlasil. Hlavne ta cinska ipcka ma prekvapila.

f

Re:Firefox využití CPU na 100% a moc procesů
« Odpověď #54 kdy: 13. 03. 2018, 16:12:46 »
Já sem tušil, že to bez toho nepůjde. :-D

Tedy nové screenshoty v příloze. Procesor zaměstává c++.  :-\

Děkuji, že se mi snažíš pomoct.

To se ze screenshotu vycist neda. Klikni na share, to uploadne data profileru na server a vygeneruje link. Ten sem posli. Nezarucuju, ze v tom neco najdu, ale kouknout se muzu...

Re:Firefox využití CPU na 100% a moc procesů
« Odpověď #55 kdy: 15. 03. 2018, 21:22:47 »
Dobře, tady to máš, děkuji: https://perfht.ml/2FGjK9O


f

Re:Firefox využití CPU na 100% a moc procesů
« Odpověď #56 kdy: 16. 03. 2018, 00:17:04 »
Ze 47.5s strojoveho casu, kdy bezelo hlavni vlakno, to travilo neco pres 27 sekund v JS. To mi prijde celkem dost. Navic to je v naproste vetsine JS ze stranek a ne interni JS z chrome://. Zkus to nejak poblokovat.




Re:Firefox využití CPU na 100% a moc procesů
« Odpověď #57 kdy: 16. 03. 2018, 01:44:35 »
No tak sem zase povolil ten plugin "nosricpt" a v podstate sem mu povolil pár zdrojů, už ho mám nastavený, zkoušel sem ho a rozdílu sem si moc nevšiml, ale teď když na to koukám, je možné, že je to o trochu lepší, přestože občas skočí CPU usage až na 150%, ale to je asi normální, když se trefí okamžik, kdy se na ráz načítá více stránek.

Zde je nový výstup z Gecko: https://perfht.ml/2FM2Xho

Vidíš tam nějaké zlepšení?

f

Re:Firefox využití CPU na 100% a moc procesů
« Odpověď #58 kdy: 16. 03. 2018, 12:48:01 »
přestože občas skočí CPU usage až na 150%, ale to je asi normální, když se trefí okamžik, kdy se na ráz načítá více stránek.

Ze to obcas skoci na 150% problem neni, to jen ukazuje, ze to bezi na vice CPU paralelne. Nemelo by to ale zrat CPU cas, kdyz to zdanlive nic nedela. Zlepseni vidim. Ono neni uplne trivialni vytahnout z tech profilu presna cisla pro jednotlive ukony, takze ta cisla ber orientacne. Kdyz odectu cas straveny pollovanim a na mutexech, tak bylo hlavni vlakno cinne cca 89.5s. JS + veci volane z JS z toho delaji cca 39s. Cycle collection a garbage collection dalsich cca 24s. Kdyz tohle vsechno vyfiltruju, nic dalsiho tam vyslovene nevycniva. Je tam jen par spicek mezi 90. a 100. sekundou. To je zpracovani html, css a reflow. Viz par screenshotu:











Re:Firefox využití CPU na 100% a moc procesů
« Odpověď #59 kdy: 16. 03. 2018, 12:57:32 »
Jak myslíš to "Kdyz tohle vsechno vyfiltruju"?  Javascript sem odfiltroval už já tím doplnkem ne? Nebo si myslel tím odfiltrováním, že si odfiltroval jen ty dva collectory?

Chápu to tak, že jsme využití CPU stáhly na minimum zablokováním téměř veškerého javascriptu a v tuto chvíli by javascript měl využívat CPU opravdu nulově, páč je povoleno jen google analitics a pár zdrojů, které ještě dodatečně zablokuji, ale i tak jsou na mílokterých webech, takže opravdu nulově.

A jediné co výrazněji žere CPU čas, jsou collectory a tím nic nezmůžeme. Takže úkol je splněn.

Moc děkuji, zkusím ještě více omezit javascript plus přidat další instance firefoxu.

 

reklama