Po přechodu na ŽL mě firma chce prodávat

Kino

Po přechodu na ŽL mě firma chce prodávat
« kdy: 18. 02. 2018, 02:43:44 »
Pracoval jsem 2 roky na hlavni pracovni pomer a chtel jsem pridat. Bylo mi vysvetleno, ze mi vic dat nemuzou, leda ze bych presel na ZL. Tak jsem tedy presel a podepsal jsem ramcovou smlouvu a po 6 mesicich mam vzdy podepsat novou objednavku (je tam jen nazev projektu, nic konkretniho).

Akorat v momente, kdy jsem to podepsal, tak mi bylo receno, ze nemaji zadnej interni projekt a ze me preprodaji na bodyshopping. Jsem z Plzne a znamenalo by to dojizdet kazdy den do Prahy, coz se mi fakt nechce. Zadny velky penize typu 100k fakt nemam, jak se tu porad pise.

Kdyz jim reknu, ze to neberu, tak co ted... budu sedet doma a platit zdravotni a socialni. Fakt bomba. Takze asi nemuzu delat nic?
« Poslední změna: 18. 02. 2018, 17:44:45 od Petr Krčmář »

borekz

• 493
    • Zobrazit profil
Re:Po prechodu na ZL me firma chce prodavat
« Odpověď #1 kdy: 18. 02. 2018, 07:25:24 »
Já bych bral to dojíždění nebo raději přestěhování do Prahy. A následně hledání nové práce v Praze.

Ivan Nový

« Odpověď #2 kdy: 18. 02. 2018, 09:32:02 »
Pracoval jsem 2 roky na hlavni pracovni pomer a chtel jsem pridat. Bylo mi vysvetleno, ze mi vic dat nemuzou, leda ze bych presel na ZL. Tak jsem tedy presel a podepsal jsem ramcovou smlouvu a po 6 mesicich mam vzdy podepsat novou objednavku (je tam jen nazev projektu, nic konkretniho).

Akorat v momente, kdy jsem to podepsal, tak mi bylo receno, ze nemaji zadnej interni projekt a ze me preprodaji na bodyshopping. Jsem z Plzne a znamenalo by to dojizdet kazdy den do Prahy, coz se mi fakt nechce. Zadny velky penize typu 100k fakt nemam, jak se tu porad pise.

Kdyz jim reknu, ze to neberu, tak co ted... budu sedet doma a platit zdravotni a socialni. Fakt bomba. Takze asi nemuzu delat nic?
To je dar z nebes, získate 2 hodiny jen pro sebe, kde v klidu můžete studovat, nebo si číst. Po cestě vlakem.

Youda

« Odpověď #3 kdy: 18. 02. 2018, 09:42:21 »
Neznam tvoji ramcovku, lec tohle dojizdeni jsou normalni vicenaklady, ktere zkratka vyfakturujes. Ja osobne jsem mel cas na ceste za stejnou sazbu jako cas v praci, z toho sly i vydaje na moje auto a naftu.
Takze kdyz jsem cestou do Mnichova a zpet zabil cely jeden manday, nauctoval jsem normalne 7 klacku.

Proste se notmalne zeptej, mas objektivne vicenaklady spojene s praci,  ty proste prefakturuj.

Michal Kovacic

« Odpověď #4 kdy: 18. 02. 2018, 09:56:03 »
Hmmm...

Ach jo, zase stejný příběh - zatraceně čtěte svoje smlouvy. Firma zde není aby se o někoho starala, stará se jenom a pouze o sebe - tomu se říká podnikání. Žádná smlouva se nedělá pro "dobré časy" nebo "dobré vztahy" - jde o to pokrýt okamžiky, kdy jde vše do kopru...

A pokud podepíšeš smlouvu, tak si nestěžuj na její obsah...

alshajmr

« Odpověď #5 kdy: 18. 02. 2018, 09:56:53 »

To je dar z nebes, získate 2 hodiny jen pro sebe, kde v klidu můžete studovat, nebo si číst. Po cestě vlakem.
Jen ze pred tim nemusel jezdit vlakem a ty dve hodiny mel volne a mohl taky studovat. Tvoje teorie je na hlavu.

CoffeeMan

« Odpověď #6 kdy: 18. 02. 2018, 09:58:17 »

Vy vůbec nevíte, jak to v tomhle Srandastátu chodí. Prostě půjdete na živnostenský, pozastavíte, pak na pracák, dostanete podporu, teď nevím, kolik je hranice, zaplatí za vás zdravotní pojištění,... A jdete na ryby, dokud nedostanete znovu zakázku.

Nebo to si myslíte, že jste něco méně, než Pepa, co támhle nahazuje omítky na ŽL?

alshajmr

« Odpověď #7 kdy: 18. 02. 2018, 09:58:22 »
Proste se notmalne zeptej, mas objektivne vicenaklady spojene s praci,  ty proste prefakturuj.
Zdaleka ne vsechny firmy plati cestovne ...

alshajmr

« Odpověď #8 kdy: 18. 02. 2018, 10:00:13 »

Vy vůbec nevíte, jak to v tomhle Srandastátu chodí. Prostě půjdete na živnostenský, pozastavíte, pak na pracák, dostanete podporu, teď nevím, kolik je hranice, zaplatí za vás zdravotní pojištění,... A jdete na ryby, dokud nedostanete znovu zakázku.

Nebo to si myslíte, že jste něco méně, než Pepa, co támhle nahazuje omítky na ŽL?
Jen ze dneska te na pracaku dlouho nenechani protoze se casto nejake spatne placene misto programatora v okoli najde ... a nizka mzda neni duvod k odmitnuti.

« Odpověď #9 kdy: 18. 02. 2018, 10:00:38 »
Nechápu, na co se konkrétně ptáte.

Jestli na to, že jste ukončením pracovního poměru ztratil ochranu danou zákoníkem práce? To jste si ale, doufám, předpokládám, nastudoval předtím, než jste podepsal ukončení pracovního poměru a zřídil si ŽL.

Nebo jestli se ptáte na to, že Vás "zaměstnavatel" k něčemu nutí? To ale už my neposoudíme.

Jinak ano, jako živnostník nesete rizika za to, že si seženete práci. Jediné, čím to můžete ovlivnit je, že budete pro zaměstnavatele tak atraktivní odborník nebo senior, že si budete moci jak diktovat mzdu, tak si i vybírat, na jakém projektu chcete pracovat.

Teď se ale neuražte, píšu to aby Vás to stimulovalo: pokud nestojíte zaměstnavateli za vyšší mzdu, a může si zaměstnavatel dovolit i to, že mu odejdete, pak jsou rezervy na Vaší straně. Jediná dlouhodobě udržitelná řešení jsou a) vypracovat se na lepší pozici, b) najít hloupějšího zaměstnavatele.

Kit

« Odpověď #10 kdy: 18. 02. 2018, 10:09:48 »
Jen ze dneska te na pracaku dlouho nenechani protoze se casto nejake spatne placene misto programatora v okoli najde ... a nizka mzda neni duvod k odmitnuti.

Není nutné takové místo odmítat. Stačí si říct o normální plat a ta firma takového uchazeče odmítne sama.

CoffeeMan

« Odpověď #11 kdy: 18. 02. 2018, 10:16:28 »
Věřte, že jim to bude těžce na pracáku u zadku. Ti mají práce nad hlavu s dlouhodobě nezaměstnanými a s jejich výdobytky Srandastátu.

Ivan Nový

« Odpověď #12 kdy: 18. 02. 2018, 10:35:11 »

Jen ze pred tim nemusel jezdit vlakem a ty dve hodiny mel volne a mohl taky studovat. Tvoje teorie je na hlavu.
Ano, ale to by se v tom čase nedonutil studovat, okolí by ho otravovalo s tisíci požadavky. Ve vlaku je klid a není tam co dělat. Je to chvíle pro usebrání.

qwertz

« Odpověď #13 kdy: 18. 02. 2018, 10:38:35 »

Nemáte-li další zákazníky, tak jste holt naprostý idiot. Pro svou hamižnost jste přišel o ochranu zákonníku práce a ještě ke všemu porušujete zákon (Švarcsystém je nelegální), za čož vašemu zaměstnavateli hrozí pokuta 10 milionů a vám 100 tisíc CZK.  Gratuluji k titulu "blbec dne"

L.

« Odpověď #14 kdy: 18. 02. 2018, 11:07:53 »
Takze asi nemuzu delat nic?

Můžeš si najít práci na ŽL v Plzni, pokud Praha nevyhovuje.