Po přechodu na ŽL mě firma chce prodávat

Tomáš Roll

Re:Po prechodu na ZL me firma chce prodavat
« Odpověď #15 kdy: 18. 02. 2018, 11:32:15 »
Pracoval jsem 2 roky na hlavni pracovni pomer a chtel jsem pridat. Bylo mi vysvetleno, ze mi vic dat nemuzou, leda ze bych presel na ZL. Tak jsem tedy presel a podepsal jsem ramcovou smlouvu a po 6 mesicich mam vzdy podepsat novou objednavku (je tam jen nazev projektu, nic konkretniho).

Akorat v momente, kdy jsem to podepsal, tak mi bylo receno, ze nemaji zadnej interni projekt a ze me preprodaji na bodyshopping. Jsem z Plzne a znamenalo by to dojizdet kazdy den do Prahy, coz se mi fakt nechce. Zadny velky penize typu 100k fakt nemam, jak se tu porad pise.

Kdyz jim reknu, ze to neberu, tak co ted... budu sedet doma a platit zdravotni a socialni. Fakt bomba. Takze asi nemuzu delat nic?

Tak jsi neměl chodit na živnostenský list, když se na to necítíš.

alshajmr

« Odpověď #16 kdy: 18. 02. 2018, 12:02:20 »
Jen ze dneska te na pracaku dlouho nenechani protoze se casto nejake spatne placene misto programatora v okoli najde ... a nizka mzda neni duvod k odmitnuti.

Není nutné takové místo odmítat. Stačí si říct o normální plat a ta firma takového uchazeče odmítne sama.
Jiste, jen ze do papiru ktere ji da pracak vyplnit napise se uchazec odmitl misto a na pracaku koncis. Malo placena prace u ktere sedi kvalifikace neni podle up duvod proc ji nevzit.

alshajmr

« Odpověď #17 kdy: 18. 02. 2018, 12:05:36 »
Pracoval jsem 2 roky na hlavni pracovni pomer a chtel jsem pridat. Bylo mi vysvetleno, ze mi vic dat nemuzou, leda ze bych presel na ZL. Tak jsem tedy presel a podepsal jsem ramcovou smlouvu a po 6 mesicich mam vzdy podepsat novou objednavku (je tam jen nazev projektu, nic konkretniho).

Akorat v momente, kdy jsem to podepsal, tak mi bylo receno, ze nemaji zadnej interni projekt a ze me preprodaji na bodyshopping. Jsem z Plzne a znamenalo by to dojizdet kazdy den do Prahy, coz se mi fakt nechce. Zadny velky penize typu 100k fakt nemam, jak se tu porad pise.

Kdyz jim reknu, ze to neberu, tak co ted... budu sedet doma a platit zdravotni a socialni. Fakt bomba. Takze asi nemuzu delat nic?
To je dar z nebes, získate 2 hodiny jen pro sebe, kde v klidu můžete studovat, nebo si číst. Po cestě vlakem.
Jen ze pred tim nemusel jezdit vlakem a ty dve hodiny mel volne a mohl taky studovat. Tvoje teorie je na hlavu.
Ano, ale to by se v tom čase nedonutil studovat, okolí by ho otravovalo s tisíci požadavky.
Tak pod nekdo nema sebekazen, ctizadostivost a okoli nechape ze potrebuje cas pro sebe tak dojizdeni do prace bude asi jedina volba ....  ???

Kkt1

« Odpověď #18 kdy: 18. 02. 2018, 12:20:13 »

Nechce se ti jezdit do Prahy? Mas ZL, naklady predpokladam fakturujes, tudiz nejake hezke auto z pujcovny ti dojizdeni do Prahy usnadni... Nebo fakturujes mesicne 15tis bez ohledu na naklady?

Tomáš Roll

« Odpověď #19 kdy: 18. 02. 2018, 12:29:57 »
Nechce se ti jezdit do Prahy? Mas ZL, naklady predpokladam fakturujes, tudiz nejake hezke auto z pujcovny ti dojizdeni do Prahy usnadni... Nebo fakturujes mesicne 15tis bez ohledu na naklady?
Tak to bych radši jezdil v plném pohodlí vlakem.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 18. 02. 2018, 12:59:38 »
Kristova noho, odejdi odtamtud, nez te prodaji do nejake farmaceuticke laboratore na pokusy a my tu o tom budeme cist!

Jenda

« Odpověď #21 kdy: 18. 02. 2018, 14:06:45 »
Jen ze pred tim nemusel jezdit vlakem a ty dve hodiny mel volne a mohl taky studovat. Tvoje teorie je na hlavu.

Ale před tím neměl ty dvě hodiny placené. A pokud mu to firma neplatí (a zvýšení příjmu švarcováním nebylo takové aby pokrylo tento čas + morální kompromisy jízdy vlakem + nejspíš MHD v Praze), tak asi nezbývá než odejít - to by ho taky příště mohli prodat do Užhorodu a on by tam musel zadarmo jezdit.

Není nutné takové místo odmítat. Stačí si říct o normální plat a ta firma takového uchazeče odmítne sama.

Nikdy jsem na pracáku nebyl, ale není plat součástí nabídky co firma dává pracáku a tebe se na něj už pak nikdo neptá? To by celé takové to že podmínkou placení podpory v nezaměstnanosti je že si místo aktivně hledáš byl nesmysl, stačilo by si vždycky říct o milion měsíčně.

Kino

« Odpověď #22 kdy: 18. 02. 2018, 14:53:31 »
Ale ja nechci jezdit do Prahy vlakem!!! Kazdej den travit zbytecnej cas s houmelesakama na nadrazi a sockama ve vlaku.
A pak prijet domu, osprchovat se a jit spat. Co to je za zivot?

Firma se mnou proste vyjebala, tak zjistjuju, co se da delat. Evidentne nic nez jit na pracak, SUPER, diky za rady.

Kino

« Odpověď #23 kdy: 18. 02. 2018, 14:56:33 »
Moje teorie je takova, ze me chtej preprodat na bodyshop a nauctovat zakosovi treba 250k a me spadne ten drobek. Protoze interni projekty rozhodne jsou.

Jano7

« Odpověď #24 kdy: 18. 02. 2018, 14:57:36 »
Najdôležitejšie je spraviť prvý krok. Len pekne zober tú prácu v Prahe, ber to ako dočasné východisko.
Ja keď som odišiel zo zamestnania, tiež mi nebolo všetko jedno. Potrebuješ sa oťukať, rozhliadnuť, porozprávať
sa so skúsenejšími ľuďmi. Po čase sa vypracuješ na lepšie platenú prácu. Podstatnou podmienkou je však
byť proaktívny, učiť sa nové veci, neustále prekračovať zónu konfortu.

Preto len na začiatok zober tú prácu v Prahe.

jpu

« Odpověď #25 kdy: 18. 02. 2018, 15:05:57 »
no je z teba kurva, co na tom nechapes?

Jano7

« Odpověď #26 kdy: 18. 02. 2018, 15:10:15 »
Ale ja nechci jezdit do Prahy vlakem!!! Kazdej den travit zbytecnej cas s houmelesakama na nadrazi a sockama ve vlaku.
A pak prijet domu, osprchovat se a jit spat. Co to je za zivot?

Firma se mnou proste vyjebala, tak zjistjuju, co se da delat. Evidentne nic nez jit na pracak, SUPER, diky za rady.

Týmto príspevkom si podľa mňa veľa o sebe prezradil. Chceš mať viac, ale nie si ochotný zato zaplatiť cenu.
V tvojom raste ti bráni negativizmus a tvoje ego. Mimochodom, hádam niet lepšieho miesta ako stretnúť pekné
baby ako vo vlaku. Stačí otvoriť ústa a môžeš nadviazať rozhovor. Môžeš tiež stretnúť kopec zaujímavých ľudí.

jpu

« Odpověď #27 kdy: 18. 02. 2018, 15:34:32 »
stretnúť pekné baby ako vo vlaku
Alebo aj buzerantov...

Yarda

« Odpověď #28 kdy: 18. 02. 2018, 16:06:49 »
Moje teorie je takova, ze me chtej preprodat na bodyshop a nauctovat zakosovi treba 250k a me spadne ten drobek. Protoze interni projekty rozhodne jsou.
Pro firmu co jsem měl to potěšení tam být zaměstnaný něco vyvíjela externí firma, ale pro ni to dělala jiná firma a ta si na to najala externí řešitele. Údajně to probíhalo tak, že když se zaplatilo firmě co s námi měla smlouvu, tak ta si ty peníze uložila na nějaké úročené konto a po nějakém čase z toho konta něco málo zaplatila těm co na tom skutečně dělali. A podle toho ta spolupráce dopadala. Tak když jsme zase něco potřebovali, tak jsme se obrátili přímo na ty řešitele a prostředníky jsme vynechali. Možná v nové práci získáš užitečné kontakty co se ti v budoucnu hodí.
Já jsem jeden čas pracoval v Praze, sehnal jsem si tam solidní ubytování, známý měl prázdný kvartýr, byl rád, že tam bude bydlet někdo, kdo mu zaplatí náklady a o kom si mohl myslet že (po špatných zkušenostech s předchozím ubytovaným) mu ho snad nevybydlí. Dojížděl jsem z jednoho konce Prahy na druhý konec, dvakrát jsem přestupoval a jedna cesta mi trvala půl druhé hodiny, takže celkem tři hodiny denně na cestě. Nějakou dobu se to vydržet dá.

alshajmr

« Odpověď #29 kdy: 18. 02. 2018, 18:07:34 »
Tak to bych radši jezdil v plném pohodlí vlakem.
Dalsi vlhky sen ... jestli je hvezda tak auto dostane, ale pujcit si ho na dojizdeni do prace z pujcovny? To se mu kazdej vysmeje.