Prosím o radu, jakou GUI knihovnu byste mi doporučili pro software nezávislý na operačním systému.
"Nezávislostí" mám na mysli to, že pro knihovnu je k dispozici pouze bitmapa a události z klávesnice a myši.
Téměř všechny knihovny, co jsem nalezl v Google (QT, GTK+, wxWidgets, ...), tento požadavek nesplňují, neboť se jedná o nadstavby nad jiná API (WinAPI, X Window server, ...).
Částečně použitelné by bylo rozhraní Turbo Vision, to však je úplný extrém, neboť nepodporuje grafiku, ale pouze text. Ale v krajním případě o něm skutečně uvažuji s tím, že si nějaký canvas budu muset doimplementovat. Nerad ale znovu objevuji kolo, na to v současnosti nemám čas.
Nezáleží mi na jazyce, v němž je knihovna vytvořena (např. Pascal u Turbo Vision), stejně si ji budu muset celou překopat pro vlastní účely.
Kromě výše uvedených technických požadavků - podpora grafiky a nezávislost na GUI/API operačního systému mám ještě požadavek, že licence musí být kompatibilní s LGPL, tedy plně dostupné modifikovatelné zdrojové kódy zdarma, ale možnost z nich sestavit proprietální aplikaci, a to pro jakékoliv účely (byť o komerčních rozhodně neuvažuji).
Děkuji všam za brainstorming netypického zadání :-)