Kde koupit refurbished servery?

blb

Kde koupit refurbished servery?
« kdy: 08. 02. 2018, 11:38:42 »
Ahoj,
dokaze mi nekdo doporucit evropsky eshop s refurbished serverovym HW znacek Dell, HP, prinejhorsim i Supermicro? Budu rad za osobni zkusenosti. Diky.

Skid

Re:Kde koupit refurbished servery?
« Odpověď #1 kdy: 08. 02. 2018, 12:07:38 »
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
G! d- a s: C++ BAHSL++ P+ L++
E--- W+ N-- K- w-- O- M- V- PE Y
PGP- t--- !tv b+ DI- D+ e++ h--
------END GEEK CODE BLOCK-----

PanPan

« Odpověď #2 kdy: 08. 02. 2018, 13:04:11 »
Dobrý způsob, jak si dělat reklamu  ;D

Skid

« Odpověď #3 kdy: 08. 02. 2018, 13:21:49 »
Dobrý způsob, jak si dělat reklamu  ;D
Je smutne, ze to ze jsem postnul relevantni link v odpovedi na otazku je duvodem k osobnim utokum. Svedci to trochu o Vasem moralnim upadku. S tou firmou nemam nic spolecneho.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
G! d- a s: C++ BAHSL++ P+ L++
E--- W+ N-- K- w-- O- M- V- PE Y
PGP- t--- !tv b+ DI- D+ e++ h--
------END GEEK CODE BLOCK-----

123

« Odpověď #4 kdy: 08. 02. 2018, 13:24:45 »
http://servershop.sk/

osobna pozitivna skusenost

dustin

« Odpověď #5 kdy: 08. 02. 2018, 13:45:03 »
Mám dobré zkušenosti s https://www.gekko-computer.de . Jinak obvykle kupuji aktuálně nejlevnější/nejvýhodnější nabídky na ebayi a s firmami z bývalé západní části Německa jsem ještě problém neměl...

Michal_B

« Odpověď #6 kdy: 08. 02. 2018, 13:50:22 »
http://www.etb-tech.com/

sice UK ale dobra ponuka aj komunikacia

j

« Odpověď #7 kdy: 08. 02. 2018, 14:18:04 »
servershop24.de

Vpohode dorazi behem par dnu, je mozny dokoupit i ruzny urovne zaruk/supportu.

spacek

« Odpověď #8 kdy: 09. 02. 2018, 08:21:05 »
servershop24.de

Vpohode dorazi behem par dnu, je mozny dokoupit i ruzny urovne zaruk/supportu.
Pripojuji se.Nekolikrat jsem tam nakupoval (i jako platce dph) a vse v pohode.

spacek

« Odpověď #9 kdy: 09. 02. 2018, 08:21:53 »
Anebo jsem jeste bral odsud:
http://www.bargainhardware.co.uk/

Take vse v poradku.

programator

« Odpověď #10 kdy: 09. 02. 2018, 17:45:21 »
Kvůli reklamaci bych bral firmu v čr - hodíš to do auta a v jednom dnu je opraveno. Co s hw z anglie?

Tomas2

• 310
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 09. 02. 2018, 17:57:50 »
záruká bývá pár měsíců nebo vůbec. Tyhle servery se nereklamují, max. se opravují nebo vyměňují. Jednou jsem zaregistroval problém s RAM, poslali poštou jiné moduly, nic do auta jsem házet nemusel, kdo se s tím má pořád tahat, že.

j

« Odpověď #12 kdy: 09. 02. 2018, 18:16:34 »
Kvůli reklamaci bych bral firmu v čr - hodíš to do auta a v jednom dnu je opraveno. Co s hw z anglie?

Servery se ovsem nereklamujou, vime? Na server si koupis v nejhorsim pripade NBD, jiny nez onsite nikdo nenabizi. Pokud nekdo kupuje zelezo z frcu, tak si ho koupi bud proto, ze to chce do nejakyho noncritical provozu, nebo si ho koupi 2x, a kdyz neco chcipne, vymeni to. Pricemz onsite support ti prodaj za (pomerne smesnej) priplatek prave i nektery frcy.

Priklad ...
https://www.servershop24.de/en/server/hp/dl-series/hp-proliant-dl360p-gen8-server-2x-xeon-e5-2680-8-core-2-7-ghz-16-gb-ddr3-ram-2x-146-gb-sas-10k/a-116810/

server za 1k5 eur, onsite nbd + 540 na 3 roky. Pritlacis dalsi kilo a mas 4hodinovej 24/7 support.

dustin

« Odpověď #13 kdy: 09. 02. 2018, 20:32:57 »
Kvůli reklamaci bych bral firmu v čr - hodíš to do auta a v jednom dnu je opraveno.

:-) Za ten den se tak max. dozvíš, jak dlouho si počkáš na náhradní díly. Pokud to stihnout do měsíce.

Dell byl u nás na záruční opravu jedné závady serveru 7x, vyměnili 6x základní desku, pokaždé týden mezi, než sehnali další. Jednou i přinesli desku, která měla jiný průměr šroubů pro chladič CPU. Nakonec s tím nic neudělali, do logů to hlásí MCE chyby dál. Technici vůbec netušili, ani jak desku po výměně nakonfigurovat, aby se server spustil. Když jsem žádal jejich technický support (někde v Německu), aby technikům nasdíleli dosud zjištěné obecné informace o tom typu serveru, příště přišel jiný technik, který opět netušil...

Volím jedině cenově výhodný repas a pro kritické prvky rovnou druhý kus do skladu.

Tomas2

• 310
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 09. 02. 2018, 20:59:35 »
dustin: tak záleží co provozuješ a co potřebuješ, mě by s repasem asi většina klientů vyhnala komínem (někteří by ten komín kvůli tomu i postavili).

U tohoto supportu jde asi o velikost zakázky, bohužel všichni si nejsme rovni, Dellů jsem nasazoval stovky a technici nejsou tak špatní, ale moc jich nemají, najímají si na to další firmy nebo prostředníky, kdysi dokonce jsem zadal reklamaci a oni si poptali mě na její vyřízení, v tu dobu jsem měl chuť je něčím majznout :).

Výměnu desky na místě jsem už dlouho neviděl, zpravidla odváží celý server, ani se nedivím, že nevěděli jak na to, osobně bych musel také otevřít manuál a studovat, kde je jaký šroubek, člověk to nedělá pořád a oni to ob generaci zpřehází, kdoví, jestli přijel zaměstanec dellu nebo někdo na to dojednaný.