To nekonzistentne chovani znamena ze sa zmenilo nastavenie alebo ti tam blbol driver(oficialna podpora Ubuntu u vyrobcu laptopu tam asi nebude)?
Ja to nestudoval, nikde jsem nic nemenil a pricetl jsem to vseobecnemu bordelu, ktery nejak souvisel s tim, ze se to prestalo dat vypnout, hibernovat a suspendovat z menu. Tehdy jsem si zvykl stroj uspavat z CLI, v cemz nadale pokracuju, i kdyz jsem na jinem distru, takze ani nevim, jestli to z menu funguje - nikdy jsem to nezkusil. A uspavani pri zavreni deklu je ficura, ktera me akorat sere, takze me stvalo leda to, ze to docasne zacalo fungovat.
Ten problem neopravenych balikov je casty a pritomny na velkej casti balikov alebo len na par balikoch, ktore pouzivas?
Casty asi ne a ne u velkeho poctu. Potiz je, ze se to stane s balikem, ktery zrovna pouzivam. Treba Audacity mi vubec nefungovalo. Jelo mi na identickem HW v Devuanu, ale v Lubuntu akorat chraplalo, clovek nepoznal, co se vlastne snazi editovat a nakonec to vzdy spadlo. Lubuntu je jedine, kde mi kdy neungovalo Audacity.
Pokud se drzis SW pro masy BFU, jako Chrome, Thunderbird, kalkulacka, prehravace medii a Libreoffice, asi na problemy moc nenarazis.
Jak pristupuju k opravam distribuce zalozene na RedHate? Je to lepsie jak *buntu?
To netusim, ja mel naposledy RH 6.1 a dodnes se mi z toho RPM bordelu s kruhovymi zavislostmi delaji mzitky pred ocima. Ale horsi nez Ubuntu snad nic byt nemuze.
Jake distra okrem MX linux este doporucujes pre pouzitie na desktope?
Jiz jsem zminil Kanotix. Akorat ne uplne pro BFU. Instalator nic moc, ale pak dobre. Chce to rozdelit disky jinak, nez jejich instalatorem a pak rucne resit nejake problemy, jako treba nespravne nastaveni klavesnice. Ale mozna, ze se zlepsili, je to uz dlouho. Ovsem tam zatim dolezl systemd, takze jsem sel radsi do MX.
A kdysi me dost zaujal Sparky Linux. Je to tedy rolling release, jestli se dobre pamatuju, ale vsechno tam jelo tak nejak z fleku. Krome toho na rozdil od nekterych jinych dister nezanedbavaji 32 bit a slabsi stroje, takze s sebou porad tahnou male DE, zatimco nektera distra dneska maji jen KDE, Gnome a mozna jeste neco, ale treba na Openbox kaslou. Alespon u nekterych dister se mi vubec nepodarilo o malych DE najit aspon zminku.