@ptakoještěr: Vec nazoru. Pokud vam vyhovuje zabugovany SW, kde bugy nikdo neopravuje snad ve vsech pripadech, kdy se jedna o neco mimo mainstream, tak si toho uzijte. Za me je lepsi se vyhnout cemukoliv, co ma s Ubuntu cokoliv spolecneho. Kdyz uz deb distro, muzu doporucit radsi MX Linux, ktery ted pouzivam a ktery jsem vystoural po delsi dobe hledani. Mozna i Kanotix, ktery jsem ale delsi dobu nepouzil, tak muzu jen doufat, ze se prichodem systemd moc neposral. Ubuntu ma mozna lepsi instalator, ale ten pouziju jen jednou a pak az do dalsi verze me serou pripadne bugy, coz v pripade LTS muze trvat celkem dlouho. A pouzivat ne-LTS verze je kolikrat opravdu humus.
Ubuntu melo priblizit Linux BFU, ale dela Linuxu akorat ostudu a BFU kolikrat konci tim, ze rekne, ze Linux je sracka. Ubuntu je distro, se kterym mam ze vsech, ktera jsem zkousel, uplne nejhorsi zkusenosti. Kdysi byvalo slusne a pak se to s kazdou verzi zacalo cim dal vic srat. Tazatel by udelal lepe, kdyby se drzel Manjara, ktere si vybral. Me na nem vadi rolling release a take jsem zvykly na deb distra a jsem liny ucit se jina. Ale i tak muzu rici, ze Manjaro na me udelalo dobry dojem a jelo pekne.
BTW, mel jsem jeden cas stroj s dozivajicim Lubuntu a druhy s polovicni pameti, ale jinak identicky, s Devuanem. Hadejte, ktery z tech dvou byl nemozne pomaly.
Pouzivat Ubuntu je jako tlouci se kladivem do hlavy, protoze je to tak prijemne, kdyz clovek prestane.