1. Pokutu 1mil. kč za vyzrazení firmeních tajemství + vzniklé škody
2. Pokutu 0.5mil za porušení mlčenlivosti o projektu + vzniklé škody
Částky si posuďte podle výdělku. J
3. Výpovědní lhůtu oboustrannou 3 měsíce.
4. 3000,- Kč za každý započatý den prodlení dodávky, se kterou jsem souhlasil
5. Jakousi neurčitě zmíněnou záruku 24 měsíců, u které není zmíněno, zda zaniká po ukončení smlouvy.
Ještě nikdy jsem jako osvč nepracoval, mám pár otázek na otrkané jedince. Zaprvé, jedná se o běžné pokuty a jejich výše? Např. pokuta 1 mil. Kč je pro normální človíčka programátora teda dost vysoká. Ne, že bych chtěl porušit mlčenlivost, ale co když na mě vytáhnout nějakou zpola smyšlenou věc?
Další věc je pokuta 3000,- za každý den prodlení dodání něčeho, Toto si neumím představit. Nemůžu jako programátor odhadnout všechno, často se člověk na nějakém problému prostě zasekne, protože vzniknou nečekané komplikace.
Představoval bych si nějakou nějakou jednoddušší smlouvu, kde se zavážu mlčenlivosti a uhrazení vzniklé škody za její porušení, kde si dáme vzájemně výpovědní lhůtu (já ji teda nepotřebuju, ale když ji chce zaměstnavatel tak budiž). A žádné pokuty za prodlení dodávky, to mi příjde jako strašná blbost. Buďto totiž objednatel u mě bude respektovat občasné prodlení, jako u zaměstnance, nebo ať se mnou prostě poměr ukončí a najde si někoho vhodnějšího.
Já si na OSVČ vzal prostě superhrubou zaměstnance a prostě nechci mít na krku takovéhle nesmyslené pokuty a znevýhodnění. Jako zaměstnanci by mi nikdy žádnou takovou pokutu dát reálně nemohli, tak proč mě otravujou jakožto OSVČ? Opravdu mám problém něco takového podepsat a asi si budu hledat jinou firmu.
[/quote]