Jak řešíte vrtochy Windows 10 Pro ve firmách?

blacknoisex

« kdy: 02. 02. 2018, 18:02:52 »

Nemyslím ani tak klikačku v ovládacích panelech, ale zásady skuiny, hrubé násilí v registrech(všichni doménu nemají).

Včera mi zas Win10 sundaly nastavení napájení, ten střep si jen usnul, takže zcela nevypnul, takže skripty při vypínání se nespustily. Ty aktualizace mi lezou dost na nervy. Přihlásil jsem se na admina, chvíli to vykecávalo, rozhodilo to nastavení účtu, práva ke složkám,...   

Dost se toho dá nacpat do skriptů, třeba v powershellu, ale nemůžu se zbavit pocitu, že další start tyhle nejlepší Windows všech dob nemusí přežít - mění se to pod rukama. 

Bude to veselé, až skončí Win7

jojo

Re:Jak řešíte vrtochy Windows 10 Pro ve firmách?
« Odpověď #1 kdy: 02. 02. 2018, 18:15:31 »
Ja to vyresil tak, ze nekdy v roce 2013 jsme nasadili vsude Linux.
Od te doby to proste funguje jak na serverech tak pracovnich stanicich a nikdo nic neresi.

proKurve

« Odpověď #2 kdy: 02. 02. 2018, 18:20:35 »
No jak? Máme doménu :-)
Provozovat více než malé množství PC s W10 bez domény, je cesta do blázince.

pepak

« Odpověď #3 kdy: 02. 02. 2018, 18:44:52 »
Včera mi zas Win10 sundaly nastavení napájení,
Mě taky. A pro jistotu změnily nastavení některých uživatelských proměnných v environmentu, odstranily nasubstované disky a polovině junctions na C: změnily cíl, takže aplikace na nich závislé přestaly fungovat. Docela jsem zíral, co si to ta aktualizace dovolí, já bych na takové zásahy do uživatelských dat odvahu neměl ani ručně, natož automaticky.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 02. 02. 2018, 18:51:25 »
Provozovat více než malé množství PC s W10 bez domény, je cesta do blázince.

I to je reseni. Po case vam daji duchod kvuli dozivotnim psychickym problemum z vyhoreni a Widle uz neresite.

Zvarok

« Odpověď #5 kdy: 02. 02. 2018, 19:43:01 »
Odporucam pouzivat Windows 10 Enterprise LTSB. Vo firmach si ale clovek asi moc nevyberie.

Zvarok

« Odpověď #6 kdy: 02. 02. 2018, 19:44:52 »
Odporucam pouzivat Windows 10 Enterprise LTSB. Vo firmach si ale clovek asi moc nevyberie.

Nie su tam ziadne feature updates, iba security fixy. System je tak furt stejny a nemeni sa pod rukami.

« Odpověď #7 kdy: 03. 02. 2018, 08:42:53 »
...

Asi se Vám nebude líbit odpověď, ale pokud chcete využít vlastnosti Windows určené pro firmy (a to podle všeho chcete), pak není žádná jiná možnost, než vše spravovat přes AD.

Druhá možnost, pro malé firmy, nebo takové, které nemají pracovníky fyzicky v jedné pobočce, začít využívat cloud. V základních plánech musíte na funkce AD rezignovat, musíte brát PC, že budou fungovat tak, jak určí výrobce (podobně jako u Applu).

Třetí možnost je přejít na plány E3 a vyšší, kde už jsou funkce na správu solidní a cena je přijatelná.

Hledat nějaké ohýbačky, typu injektování registrů vlastními úpravami, je neudržitelné řešení. Nebudete dělat nic jiného, než vymýšlet a dohánět dobu. Brzy ztratíte přehled, co máte na kterém stroji rozchozené a v jaké revizi a budete ladit nekompatibility. To je předem prohraný boj. Pochybuju, že cena Vás, jako odborníka, může být nižší, než cena plánu E3 nebo cena pořízení AD.

Doporučuji, nesnažte se vymýšlet způsob, který nikdo za celou dobu nevymyslel. Šance, že uspějete, se blíží k nule. Za to, v jakém je IT a trh s operačními systémy nenesete odpovědnost. To musí zákazník pochopit. Bohužel, někdy se opravdu stane, že zákazník to chápat nechce - ale to pak není žádná pomoc. V katastrofickém scénáři Vám odejde zákazník, stejně si nabije ústa. Na Vaší šikovnosti je vysvětlit mu, jaká je doba, a provést ho technologiemi, jaké jsou.

Brečet nad Windows 7 a jejich končící podporou je hloupé. Stejně brečeli lidé nad koncem řady Windows 9x/ME, pak brečeli nad koncem XP, nyní nad koncem Windows 7. Svět se točit nepřestal, IT se vyvíjí dál (a technologie opravdu jdou vpřed). Je jen na Vás, jestli se zařadíte mezi bolestíny, brečící po nevyhnutelném konci životnosti nějaké verze, nebo jestli budete profesionál a budete zákazníkům pomáhat s dobou a světem, jaké jsou.

blacknoisex

« Odpověď #8 kdy: 03. 02. 2018, 09:16:26 »
Dělal jsem s muzikantama, s učitelama - snesu hodně,ale ty 10kyyyy... to ten systém chcou opravdu každý 1/2 rok rozrýpat?

« Odpověď #9 kdy: 03. 02. 2018, 09:26:29 »
Dělal jsem s muzikantama, s učitelama - snesu hodně,ale ty 10kyyyy... to ten systém chcou opravdu každý 1/2 rok rozrýpat?

Ne, pro firmy je plán pomalých aktualizací.
Pro spotřebitele to bude jako Apple - neustále vpřed, nehleda na kompatibilitu.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 03. 02. 2018, 10:25:48 »

Nechapu, co spotrebitele na tech Widlich porad drzi. Dnes uz se ani neda o vsech rici, ze jsou zvykli, protoze pamatuji W98.

Jirka1

« Odpověď #11 kdy: 03. 02. 2018, 10:42:25 »
Jen pro velké firmy. Malé firmy tyto licence nepoužívají, protože jsou pro ně moc drahé.

Ondro

« Odpověď #12 kdy: 03. 02. 2018, 10:43:14 »

Skor by som to povedal, ze spotrebitel je presuvany do roly beta testera. Produkty sa dorabaju po vydani. Win10 je toho asi najkrajsim prikladom.

K teme.
Vyhybam sa win10 ako sa da. Ak sa neda, tak vypinam aktualizacie v sluzbach(to ribim aj v starsich verziach) a davam bacha, ci sa "samy" znovu nezapli. Snazim sa v nich nerobit nestandardne veci a co najjednoduchsie nastavenie.  Win10 je podla mna jedna velka katastrofa, s ktorou je potrebne zit.

« Odpověď #13 kdy: 03. 02. 2018, 10:56:39 »
Jen pro velké firmy. Malé firmy tyto licence nepoužívají, protože jsou pro ně moc drahé.

Ano, je to tak. Pro malé firmy je (a asi bude) cloud.
Já tím nechci říct, že jsem z takové situace odvázaný, ale přijde mi pitomé nevidět realitu a utápět se v minulosti.
Toutou "vadou" trpí každá střední a starší generace. Nechce si připustit změny, protože "to předtím bylo lepší".
Historie (nejen v IT) ale ukazuje, že svět jde neustále dopředu. Kdyby měli pravdu ti, kteří tvrdí opak, pohyboval by se svět nazpátek.

Vyhybam sa win10 ako sa da. (...) Win10 je podla mna jedna velka katastrofa, s ktorou je potrebne zit.

To samé říkalo o XP, když nahrazovaly 9x/ME. To samé se říkalo o Vista, které běhaly dobře akorát na drahém hardwaru, ale především zametly cestu k úspěchu Windows 7 (byly hromosvod na nářky o nekompatibilitách vůči XP).

Ne, ne, pánové. Já tvrdím, že pokud jsme IT profesionálové, můžeme každý sice razit buďto víc progresivní, nebo víc konzervativní směr správy. Ale negovat vývoj, to je podle mě neprofesionální, je to taková opičí láska k zákazníkovi. Zákazník má sice pocit, že jeho ajťák to dělá srdcem, ale stejně, jako opičí matka, svému dítěti do dospělosti ubližuje.

A proto nesouhlasím s Vašimi názory, byť i já jsem v dřívejších technologiích viděl výhody, o kterých píšete.

.

« Odpověď #14 kdy: 03. 02. 2018, 11:01:00 »

Jen tak pro informaci, docela by mne to zajímalo, jaké velké problémy má Apple s kompatibilitou?