Zdravím a prosím o rady a názory
V čem začít psát pro android vzhledem k dlouhodobému výhledu?
Dlouho jsem se androidem nezabýval, prokticky všechny tutoriály jsou na android 2.3, v lepším případě 4.4, takže najít v tom aktuální info bez rozsáhlých předchozích znalostí je nepříjemně náročné hlavně na čas.
Nechci se v době androidu 8 učit něco, co bylo psáno k androidu 2 (i seriál tady na rootu má v úvodu v 2), nebo 4 - spíš chci začít něčím, co efektivně použiju i v androidu 9, 10 a 11
Stále vede java? Nemám ji rád, ale pokud je to tutovka i do budoucnosti androidu, tak nemám moc na výběr...
Četl jsem cosi o Kotlinu (vůbec neznám), Xamarinu (ještě to funguje? spolehlivé?)..
Nebo např. cordova - na jednoduché aplikace super věc, ALE vyzkoušel jsem si frameworky ionic a framework7 a jakékoli trochu složitější gui (stačí to vysouvací menu zleva) se seká tak při 10 fps, tedy tohle nemá pro mě význam se učit použít víc než s čistým js..
Zkušeností s androidem (a javou) mám málo (úpravy existujících aplikací, několik slepenin z různých knihoven, žádný vlastní vývoj), chci tedy rovnou začít něčím, co má budoucnost..
Dík