Na jaký jazyk povýšit z PHP?

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
Re: Na jaký jazyk povýšit z PHP?
« Odpověď #30 kdy: 18. 02. 2011, 14:38:14 »
už při prvním pokusu o spojení dvou řetězců dohromady začíná pro člověka zvyklého na komfort PHP totální peklo

Trošku jsem v tom mém příspěvku kecal, na škole jsme dělali základy C a pak jsem zkoušel jen tak základy C++. Nikdy jsem nedolezl extra daleko, ale obojí se mi líbilo. Víc než PHP (které jsem uměl víc), protože tady jsem už dělal programy (sice víceméně nic nedělaly, jen nějakou neškodlivou blbůstku, ale pořád to bylo prostě psaní kódu a ne dynamickýho webu).

Já bych se přímo C nebo C++ nebál, stačí mít snahu, vytyčit si cíle a je to :-)

« Odpověď #31 kdy: 18. 02. 2011, 15:06:46 »
... PHP a C/C++ stojí v žebříčku náročnosti na zvládnutí prakticky na opačných pólech. Snad jediná aplikace, která je v těchto jazycích (skoro) stejně jednoduchá, je "Hello World", ale už při prvním pokusu o spojení dvou řetězců dohromady začíná pro člověka zvyklého na komfort PHP totální peklo....
S tím souhlasím, dívám se na to ale z druhé strany, začal jsem totiž s Cčkem (ani nevím proč) a teď dělám ve škole PHP.
V PHP je podstatně jednonušší, stačí se podívat třeba na řetězce, v php jdou jednoduše spojit, zatímco v C si musím alokovat paměť (správně i ověřit, jestli se to podařilo) a teprve pak do něj dát řetězce.
C má zase výhodu v tom, že je nesrovnatelně rychlejší než většina jiných jazyků (rychlejší je snad jen assembler).

honza

« Odpověď #32 kdy: 18. 02. 2011, 16:30:50 »
Ouuu, tak to jste mi pěkně teďka domotali hlavu :D nevím co dřív :D Pořád zvažuji jestli směřovat na web, nebo spíš zůstat "na zemi" :D

Četl jsem jak jste diskutovali o tom, zda je budoucnost počítačů ve webu a webových technologiích. Rozhodně bych řekl že ano. Na internetu jsem četl, že už Windows 8(který vyjde pravděpodobně v roce 2013) bude udělán tak, že si koupíte CD pouze s jádrem a zbytek bude běžet přes net. Vždyť už teď se rozmáhají "cloud" hry. Zdá se mi, že se to týká COD Modern Warfare 2 - hráč si stáhne pouze nějaký balíček a hru bude hrát tak, že se data budou odesílat na vzdálený výkonný server, který bude všechny operace provádět a k uživateli se pak dostane pouze obraz.

andy

« Odpověď #33 kdy: 18. 02. 2011, 16:36:14 »
No na finesky ako pohodlne spajanie retazcov a pod. je lepsie C++ ako C.

« Odpověď #34 kdy: 18. 02. 2011, 17:03:13 »
Ouuu, tak to jste mi pěkně teďka domotali hlavu :D nevím co dřív :D Pořád zvažuji jestli směřovat na web, nebo spíš zůstat "na zemi" :D

Četl jsem jak jste diskutovali o tom, zda je budoucnost počítačů ve webu a webových technologiích. Rozhodně bych řekl že ano. Na internetu jsem četl, že už Windows 8(který vyjde pravděpodobně v roce 2013) bude udělán tak, že si koupíte CD pouze s jádrem a zbytek bude běžet přes net. Vždyť už teď se rozmáhají "cloud" hry. Zdá se mi, že se to týká COD Modern Warfare 2 - hráč si stáhne pouze nějaký balíček a hru bude hrát tak, že se data budou odesílat na vzdálený výkonný server, který bude všechny operace provádět a k uživateli se pak dostane pouze obraz.
Hej, vy si tu predsa pletiete dva pojmy :o web a internet.

« Odpověď #35 kdy: 18. 02. 2011, 17:18:09 »
A navyse ja som proti cloud computingu. >:( Je to sposob ako zbavit ludi sukromia. Ved predsa pokial to je na serveri, a nie v mojom pocitaci, navyse je to windows, tak mi povedzte preco by sa k tomu nejaky sikovny hacker nemohol dostat?  :-\. Ja Windows 8 rozhodne pouzivat nebudem, zostanem pri linuxe a na cloud computing sa nedam.

« Odpověď #36 kdy: 18. 02. 2011, 17:42:06 »
Souhlas. V době historických PC (100 MHz Pentium) měl každý textový editor a soubory přenášel na 3 a 1/2 palcové disketě a šlo to. A v dnešní době výkonných PC, flashdisků, SD karet a netbooků to najednou nejde? Bohužel, stokrát opakovaná lež se stává pravdou a když budou Googly a Microsofty dostatečně masírovat uživatele, tak za chvíli bude exot každý, kdo bude mít svoje data u sebe.  >:(

honza

« Odpověď #37 kdy: 19. 02. 2011, 16:13:08 »
Souhlasim. Kazdy by sve soukromi mel mit. Zase se mi libi, ze vyber aplikaci nebude tak moc omezen HW pocitace, ze i se starsim pc budou takove moznosti jako i se slabsimi modely. 

Kdyz se bavime o tech Cloud aplikaci, v cem se ony programuji? Pomoci jazyku pro webove technologie - php, javascript,.... nebo "pocitacovymi jazyky" - c, c# ?

uni

« Odpověď #38 kdy: 19. 02. 2011, 17:37:25 »

a co takto odpalovat zo zeme rakety?

http://cppcms.sourceforge.net/wikipp/en/page/main

« Odpověď #39 kdy: 19. 02. 2011, 18:23:04 »
Kdyz se bavime o tech Cloud aplikaci, v cem se ony programuji? Pomoci jazyku pro webove technologie - php, javascript,.... nebo "pocitacovymi jazyky" - c, c# ?
Treba rozlisovat medzi webom a internetom. Web to su stranky co ich zobrazis webovym prehliadacom, preto microsoft zle nazval svoj Windows Internet Explorer lebo to je web. Web je jedno z vyuziti internetu. Internet je prepojenie medzi pocitacmi na baze klient - server. Az tak moc dobre sa tomu nerozumiem takze nebudem o tom vela hovorit. V HTLM, PHP, atd. sa programuje len web. Cloud je ine vyuzitie internetu. Pokial niekto v PHP spravil cloud tak je macher. :) Takze take veci ako cloud atd. sa programuju v "newebovych" jazykoch (C, C++, ...).

r00t

« Odpověď #40 kdy: 20. 02. 2011, 01:03:03 »
Treba rozlisovat medzi webom a internetom. Web to su stranky co ich zobrazis webovym prehliadacom, preto microsoft zle nazval svoj Windows Internet Explorer lebo to je web. Web je jedno z vyuziti internetu. Internet je prepojenie medzi pocitacmi na baze klient - server. Az tak moc dobre sa tomu nerozumiem takze nebudem o tom vela hovorit. V HTLM, PHP, atd. sa programuje len web. Cloud je ine vyuzitie internetu. Pokial niekto v PHP spravil cloud tak je macher. :) Takze take veci ako cloud atd. sa programuju v "newebovych" jazykoch (C, C++, ...).

...a cloud je hlavne buzzword do ktoreho zabalis co chces... pojem "cloud" ma fascinuje, ten kto ho vymyslel mozno ani nevedel jak dokonale vystihol to co sa pod tym skryva  ;D pod "cloudom" si desat ludi predstavi 100 roznych veci

inak tato programatorska debata ma tiez v celku fascinovala, motate tu chalanovi hlavu nezmyslami a ak sa nemylim tak najblizsie k realite tu bol asi jeden prispevok

je zbytocne sa zameriavat na jeden konkretny jazyk a zvladat ho "dokonale" (co nezvladne nikto), dolezitejsie je vediet sa prisposobit konkretnym poziadavkam trhu/projektu
programovanie nie je umenie, je to pasova vyroba kde je najdolezitejsi faktor cas - kto ubastli zadanie rychlejsie a za menej prachov, ten vyhrava - nie je dolezita platforma a dokonca ani jazyk, dolezity je vysledok

ze takto vznikaju strasne zbastleniny s napr. velkymi bezpecnostnymi dierami? to je dobre, sikovnymi trikmi mozeme aspon od klienta tahat dalsie a dalsie prachy  8)

honza

« Odpověď #41 kdy: 20. 02. 2011, 13:31:40 »
Ahoj, dekuji za odpovedi. Asi zacnu s tim C a PHP, JavaScript,... se budu venovat okrajove :-)

« Odpověď #42 kdy: 20. 02. 2011, 14:23:00 »
je zbytocne sa zameriavat na jeden konkretny jazyk a zvladat ho "dokonale" (co nezvladne nikto), dolezitejsie je vediet sa prisposobit konkretnym poziadavkam trhu/projektu
programovanie nie je umenie, je to pasova vyroba kde je najdolezitejsi faktor cas - kto ubastli zadanie rychlejsie a za menej prachov, ten vyhrava - nie je dolezita platforma a dokonca ani jazyk, dolezity je vysledok
Nie nemas pravdu. Programovanie je umenie. Programovanie jednoznacne nieje pasova vyroba. Pokial to niekto berie takto nemoze sa z neho stat dobry programator. Pokial pouzivas Linux (asi nie :( ) tak ho hned prestan pouzivat. Taketo nazory v Linuxovej komunite niesu vitane. Riadne programovanie, ked to cloveka aj bavi je jedine a jedine vtedy ked to robi z vlastnej vole, neni obmedzeny nejakym casovym limitom a robi to pre radost. To co hovoris nieje programovanie, je to to iste ako ked je niekto politikom, hercom, spevakom, atd. Tiez vela zarobi... :(
« Poslední změna: 20. 02. 2011, 14:27:06 od Michal Štrba »

Program

« Odpověď #43 kdy: 20. 02. 2011, 17:21:39 »
No, obávám se, že pravdu má a rozhodně má pravdu v tom, že nemá smysl se učit jeden jazyk. Jinak z něho bude uživatel jazyka a ne programátor....

Smokie

« Odpověď #44 kdy: 20. 02. 2011, 17:52:47 »
Nie nemas pravdu. Programovanie je umenie. Programovanie jednoznacne nieje pasova vyroba. Pokial to niekto berie takto nemoze sa z neho stat dobry programator. Pokial pouzivas Linux (asi nie :( ) tak ho hned prestan pouzivat. Taketo nazory v Linuxovej komunite niesu vitane. Riadne programovanie, ked to cloveka aj bavi je jedine a jedine vtedy ked to robi z vlastnej vole, neni obmedzeny nejakym casovym limitom a robi to pre radost. To co hovoris nieje programovanie, je to to iste ako ked je niekto politikom, hercom, spevakom, atd. Tiez vela zarobi... :(
Pevne verim, ze tento odstavec nie je mysleny vazne. Programovanie totiz skutocne je pasova vyroba a nie umenie. Umenie vie ocenit aj laik, pri programovani sa nic take nestane, pretoze dolezity je skutocne len ten vysledok. Co z toho, ze tvoj program ma najcistejsi a najelegantnejsi kod, ked ho na trhu porazi jeho konkurent, ktory ponuka lepsie GUI a viac funkcii, aj napriek tomu, ze jeho kod je od drevorubaca? Ani zakaznik neoceni to, ze pre neho vytvoreny program ma cistucky kod, ked jeho vytvorenie trvalo 4 mesiace zatial co jeho konkurent dostal od drevorubaca to iste za 4 tyzdne.