Dvojí metr fóra root.cz

JSH

Re:Dvojí metr fóra root.cz
« Odpověď #15 kdy: 24. 01. 2018, 16:06:32 »
... možná admini mohli před banovaním poslat slušnou zprávu danému uživateli, ať se během několika dní laskavě přeregistruje na jiný nick. ...
Proč? Jestli chce diskutovat, tak stále může. Stačí když se podepíše normálně.

D. je tvůj kámoš

« Odpověď #16 kdy: 24. 01. 2018, 16:40:18 »
Je to přesně tak, jak píší kolegové nade mnou: byla to frapantní agitace, od obsahu profilu přes jméno a fotku až po příspěvky do nesouvisejících témat. Pokud by šlo skutečně o nezaujatou a nezištnou diskusi, pak byste si zvolil nějakou normální přezdívku a normální obrázek, jako všichni tady. Nikdo tu nemá fotku své strany nebo tu nepropaguje svoji firmu. Tohle sem nepatří, tohle je technické fórum. Samozřejmě jsou témata, která vyvolají politickou debatu, ale jakmile se to vymkne z kloubů a začne se řešit Slovensko-Maďarská otázka, Hitler, Stalin a světová otázka Židů a přístup k Muslimům, tak to zamykáme, protože to sem opravdu taky nepatří.

Pokud vám to vadí, pořiďte si vlastní doménu, vlastní server, nainstalujte si svoje fórum a diskutujte si tam o svých oblíbených politicích. Tady ne.

S tím zabanovaným profilem jsem sem položil jenom dotaz a pak řešení problému, o které jsem se sem vrátil podělit. Nějaké přispívání do nesouvisejících témat se nekonalo. Druhé vlákno (nalezené řešení) jsem založil jenom proto, že jste mi to předchozí bez jakéhokoliv varování zamknuli. Jestli skutečně někdo chtěl pomoci, tak jste mu takto prostě sebrali možnost, kdybych nezaložil druhé vlákno, tak nějaký chudák pořád mohl hledat řešení, i když už to nebylo potřeba. Takové zásahy nejsou slušné ani korektní vůči uživatelům tohoto fóra.

Profilovku a podpis jsem zvolil tak, aby bylo každému jednoznačně jasné komu pomáhá a nebrečel později, kdybych se například nějak podřekl. Navíc pokládám za nedůstojné nejednat s lidmi zpříma a nějak zbytečně mlžit. Za pravdu se člověk nemá nijak stydět, to že brigádničím pro Z. je prostě fakt a nechtěl jsem zneužívat pomoci a rad od lidí, kteří takhle dostali právo se na mě vykašlat. Nezlobte se, ale takhle mi to prostě připadalo spravedlivější, žádný podvod na uživatele.

Spis me fascinuje, jestli opravdu kandidat / jeho priznivce tak zoufaly z obavy o nezvoleni, ze musi jit agitovat na Linuxove / OSS forum :-)

Možná to pro Vás bude překvapení: já jsem sem na fórum přišel s technickým dotazem. Root opravdu není rybníček pro naše rybaření, tak neschopní zase nejsme  ;D.

Ano, dopustal si sa politickej agitacie, pretoze z tvojho prispevku bolo jasne citit za koho stranu kopes a aj si jasne dal najavo, ze vsetkych inak zmyslajucich hadzes do rovnakeho vreca a vsetko co je proti tvojmu pohladu je konspiracia a umyselne poskodzovanie. Vid. napriklad tvoja poznamka ku koncu, ze to testovanie novej featury asi nebolo "len tak nahodou"...

Zapnutí nějaké featury nikdy není jen tak náhodou. Někdo ji musí zapnout, přeci. Kdyby se featury vypínaly a zapínaly samy od sebe, to by bylo teprve něco  ;D

tnr

« Odpověď #17 kdy: 24. 01. 2018, 17:05:16 »
Profilovku a podpis jsem zvolil tak, aby bylo každému jednoznačně jasné komu pomáhá a nebrečel později, kdybych se například nějak podřekl. Navíc pokládám za nedůstojné nejednat s lidmi zpříma a nějak zbytečně mlžit. Za pravdu se člověk nemá nijak stydět, to že brigádničím pro Z. je prostě fakt a nechtěl jsem zneužívat pomoci a rad od lidí, kteří takhle dostali právo se na mě vykašlat. Nezlobte se, ale takhle mi to prostě připadalo spravedlivější, žádný podvod na uživatele.

Ne, prisel jsi sem delat trapnou agitku maskovanou za technickou diskusi. O to tu fakt nikdo nestoji.
Jestli brigadnicis pro Z, budiz, nikdo te nenutil to tu ventilovat ani cokoliv o panu z Vysociny vykladat :) Jestli sis nevsimnul, tak tu bezne lide nerikaji, co delaji za praci :-)

Hele, dam ti uprimne minenou radu - podporuj si koho chces, pracuj pro koho chces, ale tady se akorat hloupe ztrapnujes vymluvami.

Boha jeho, nemuzes to dat na odkaz s varovanim ?:-D Jsem malem rollbackoval obed diky te prvni fotce :-D

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 24. 01. 2018, 22:45:19 »
Asi jako většina "linuxáků" jednoduše věřím v lepší svět za který stojí za to bojovat.

Jiste, lepsi svet s eMZakem.... Prosim vas, dejte si studenou sprchu.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 24. 01. 2018, 22:58:17 »
Je to přesně tak, jak píší kolegové nade mnou: byla to frapantní agitace, od obsahu profilu přes jméno a fotku až po příspěvky do nesouvisejících témat....

Mozna jste ho v redakci jen spatne pochopili. Treba je to jen skalni fanousek, jeden z tech, co ma eMZaka vytetovaneho na rameni, jako jini tam maji logo Widli. Doma pak ma eMZaka uplne vsude. Ma obraz, fotky, busty, polstar tvaru ruzoveho srdce s napisem "Miluji eMZaka". Tak jako v USA jsou takto zazrane fanynky Elvise. A mozna i imituje eMZaka a chodi venku s hulkou, tak jako imitatori Elvise chodi s kytarou. A to, co kritizujete, pak neni poiticka agitace, jsou to proste uplne bezne symptomy jeho prezence. On proste eMZaka miluje tak, az se z nej stal jeho doppelganger, zcela bez vlastni osobnosti a v tom pripade mu zcela nespravne podsouvate nekale umysly. Stala se mu krivda a mela by byt urychlene napravena! Zitra by mela byt na Rooru fotka eMZaka s napisem "eMZak na hrad".

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 24. 01. 2018, 23:03:33 »
Druhé vlákno (nalezené řešení) jsem založil jenom proto, že jste mi to předchozí bez jakéhokoliv varování zamknuli. Jestli skutečně někdo chtěl pomoci, tak jste mu takto prostě sebrali možnost, kdybych nezaložil druhé vlákno, tak nějaký chudák pořád mohl hledat řešení, i když už to nebylo potřeba. Takové zásahy nejsou slušné ani korektní vůči uživatelům tohoto fóra.

To myslim nebude nutne, urcite se tu nenajde moc lidi, kteri by chteli pomoci eMZakovi a kdyby nahodou ano, tak je lepsi, kdyz tu pomoc nenajdou.

Kit

« Odpověď #21 kdy: 25. 01. 2018, 02:22:02 »
Možná by byl ještě na hraně dotaz, který z kandidátů podporuje Open Source. To bychom tu řešit mohli.

jpu

« Odpověď #22 kdy: 25. 01. 2018, 07:49:11 »
Je to přesně tak, jak píší kolegové nade mnou: byla to frapantní agitace, od obsahu profilu přes jméno a fotku až po příspěvky do nesouvisejících témat. Pokud by šlo skutečně o nezaujatou a nezištnou diskusi, pak byste si zvolil nějakou normální přezdívku a normální obrázek, jako všichni tady. Nikdo tu nemá fotku své strany nebo tu nepropaguje svoji firmu. Tohle sem nepatří, tohle je technické fórum. Samozřejmě jsou témata, která vyvolají politickou debatu, ale jakmile se to vymkne z kloubů a začne se řešit Slovensko-Maďarská otázka, Hitler, Stalin a světová otázka Židů a přístup k Muslimům, tak to zamykáme, protože to sem opravdu taky nepatří.

Pokud vám to vadí, pořiďte si vlastní doménu, vlastní server, nainstalujte si svoje fórum a diskutujte si tam o svých oblíbených politicích. Tady ne.
hele, a co sem naozaj patri? co tak viac moderovat diskusie? Alebo temy o lopatach, prieskumy HR ludi, ba dokonca aj normalne temy sa zvrtnu vzdy na primitivnu diskusiu. To sem podla Vas patri? Ale mozno cim stupidnejsie komentare, tym vacsi zaujem a tym viac bubacikov z poctu navstev. Staci zajst na nejake zahranicne fora, kde si ludia nenadavaju do lopat, opic a primitivov. Zaujimave, ze stackoverflow dokaze moderovat diskusie, je tam povinna registracia a navstevnik ma z toho aj prinos. Mate sa este co ucit ;).

Kit

« Odpověď #23 kdy: 25. 01. 2018, 08:04:53 »
hele, a co sem naozaj patri? co tak viac moderovat diskusie? Alebo temy o lopatach, prieskumy HR ludi, ba dokonca aj normalne temy sa zvrtnu vzdy na primitivnu diskusiu. To sem podla Vas patri? Ale mozno cim stupidnejsie komentare, tym vacsi zaujem a tym viac bubacikov z poctu navstev. Staci zajst na nejake zahranicne fora, kde si ludia nenadavaju do lopat, opic a primitivov. Zaujimave, ze stackoverflow dokaze moderovat diskusie, je tam povinna registracia a navstevnik ma z toho aj prinos. Mate sa este co ucit ;).

Root.cz se snaží být maximálně liberální k návštěvníkům. Je tedy jiný, než Stackoverflow, kde je to moderováno mnohem silněji. Politické a náboženské debaty (což je téměř totéž) však dokáží rozvrátit jakýkoli portál, proto jsou omezovány. Jsou nebezpečnější, než nadávání do lopat, opic a primitivů. Politici jsou prostě ještě horší.

gll

« Odpověď #24 kdy: 25. 01. 2018, 08:06:46 »

Stack Overflow je pro lopaty řešící technické problémy. To je pod úroveň borců z kategorie Studium a uplatnění. Škoda, podle platů se jedná o špičkové odborníky a určitě by měli co říct.

tnr

« Odpověď #25 kdy: 25. 01. 2018, 08:11:48 »

Souhlasim, to stejne plati i pro diskuse u clanku - spousta technickych a zajimavych diskusi se zcela zvrtne diky trollingu (ci nadavani) par jedincu. Nevim zda si to uvedomujete, ale dost mozna tim i traffic prichazite, dovedu si predstavit, ze to spoustu lidi celkem odradi :)

Pritom reseni nemusi byt ani tak drasticke, jako mazani prispevku - stacil by system ala slashdot, nezobrazovat prispevky s hodnocenim nizsim nez X (treba jen na rozkliknuti).

Kit

« Odpověď #26 kdy: 25. 01. 2018, 08:20:06 »
Pritom reseni nemusi byt ani tak drasticke, jako mazani prispevku - stacil by system ala slashdot, nezobrazovat prispevky s hodnocenim nizsim nez X (treba jen na rozkliknuti).

To se tady přece už řešilo a závěrem bylo, že by to nefungovalo. Buďme rádi, že aspoň na rootovi máme svobodu projevu.

spacek

« Odpověď #27 kdy: 25. 01. 2018, 08:47:16 »

To se tady přece už řešilo a závěrem bylo, že by to nefungovalo. Buďme rádi, že aspoň na rootovi máme svobodu projevu.
Právě, že moc nemáme. Banování na základě nicku o svobodě moc není. Svobodnější je přesně to řešení, které navrhnul "tnr". Diskutující sami rozhodnou, který příspěvek se nebude zobrazovat (bude mít nižší hodnocení, než které je třeba k zobrazení).

jpu

« Odpověď #28 kdy: 25. 01. 2018, 09:30:40 »
Citace
Diskutující sami rozhodnou, který příspěvek se nebude zobrazovat (bude mít nižší hodnocení, než které je třeba k zobrazení).
To znie ako dobra myslienka. Neviem preco to nezaviedli uz davno. Je nejaky technicky alebo implementacny problem?

Kit

« Odpověď #29 kdy: 25. 01. 2018, 09:55:23 »

Právě, že moc nemáme. Banování na základě nicku o svobodě moc není. Svobodnější je přesně to řešení, které navrhnul "tnr". Diskutující sami rozhodnou, který příspěvek se nebude zobrazovat (bude mít nižší hodnocení, než které je třeba k zobrazení).

To je možná demokratické, ale určitě ne svobodné. Svoboda jednotlivce končí tam, kde začíná svoboda jiného jednotlivce. Pokud skupina rozhodne, že něčí příspěvky se nebudou zobrazovat, je to špatně.