Ktorý VPS?

Server

Ktorý VPS?
« kdy: 22. 01. 2018, 19:22:15 »
Poraďte mi prosím vás nejaký spoľahlivý VPS. Pod 10€ (254 kc)+ Fedora. Chcem tam mať email-server, wordpress a pár stránok.

Martinnn

Re:Ktorý VPS?
« Odpověď #1 kdy: 22. 01. 2018, 19:53:56 »
Vultr, Digital Ocean, pripadne vyber z niektorych velkych cloud providerov: AWS, GCP. Len pamataj a dizajnut vsetko na to, ze cloud moze mat niekedy (ne)planovany vypadok.

Isto najdes aj super lacne "VPS", ale tym by som sa vyhol, pretoze su to nie su ani moc VPS ale iba kontajnery.

tnr

« Odpověď #2 kdy: 22. 01. 2018, 20:03:30 »
Spolehlivy VPS a tahle cenovka nejde dohromady.
Pokud chces spolehlivy VPS, tak potrebujes HA (synchronni replikaci na jine pole, disaster recovery, beh na vice serverech) - tam ceny zacinaji rekneme na 50 eur+

Pokud se spokojis s tim, ze to proste tyhle vlastnosti nema a muzes prijit o data, tak je to asi jedno - AWS je v tomhle velmi dobra volba.

Server

« Odpověď #3 kdy: 22. 01. 2018, 20:12:46 »
Je to čisto na štúdijné účely, spoľahlivý bolo myslené skôr že to nebude každú chvíľu vypadávať. Nejaká Slovenská/Česká firma?

Matěj Sládek

« Odpověď #4 kdy: 22. 01. 2018, 20:45:05 »
Já mám asi rok server u vpsfree.cz. Stabilní a běhá to krásně, jsem spokojený.

aws

« Odpověď #5 kdy: 22. 01. 2018, 20:52:27 »
k nove registraci na Amazonu(email+mobil) je pokud vim aws free porad na rok zdarma.
provozovat tam lze cokoliv, pokud staci 500 MB RAM

myslim, ze Frankfurt neni od Ceska "tak daleko" ;)

jinak Forpsi maji myslim 1GB RAM a stoji 25 Kc/ mesic

tnr

« Odpověď #6 kdy: 22. 01. 2018, 21:17:52 »
Je to čisto na štúdijné účely, spoľahlivý bolo myslené skôr že to nebude každú chvíľu vypadávať. Nejaká Slovenská/Česká firma?
Tak pokud takhle, tak AWS Free Tier (na rok), Forpsi je hodne levne, Wedos nabizi tez levne VPS. Tady je to asi celkem jedno, ty sluzby se moc nelisi.

Matěj Sládek

« Odpověď #7 kdy: 22. 01. 2018, 21:27:10 »
Na ty levné VPS pozor. Jsou sice podle parametrů zajímavé, ale velmi často jich je na jednom node moc na málo disků, takže umřou na IOPS. Jak tam pustíte databázi, je obvykle konec. Tohle se v žádné tabulce vedle RAM a počtu jader nedočtete.

Jenda

« Odpověď #8 kdy: 22. 01. 2018, 21:57:32 »
Na ty levné VPS pozor. Jsou sice podle parametrů zajímavé, ale velmi často jich je na jednom node moc na málo disků, takže umřou na IOPS. Jak tam pustíte databázi, je obvykle konec. Tohle se v žádné tabulce vedle RAM a počtu jader nedočtete.

Mám zatím půl roku tu VPS za 30 Kč od Forpsi a zatím jsem na tento problém nenarazil. Oproti tomu předtím u Finalhostingu k zátuhům docházelo.

Zvarok

« Odpověď #9 kdy: 22. 01. 2018, 23:59:22 »
Isto najdes aj super lacne "VPS", ale tym by som sa vyhol, pretoze su to nie su ani moc VPS ale iba kontajnery.
Jake su tam nevyhody kontajneru od normalnej virtualky?

snow

« Odpověď #10 kdy: 23. 01. 2018, 00:10:37 »
time4vps.eu slúži dobre

« Odpověď #11 kdy: 23. 01. 2018, 00:38:11 »
Já mám asi rok server u vpsfree.cz. Stabilní a běhá to krásně, jsem spokojený.

Taky vpsfree používám. Dobrý výkon, kvalitní podpora - všechny zásahy i neplánované výpadky jsou dokumentované.

« Odpověď #12 kdy: 23. 01. 2018, 06:54:42 »
taky mam vpsfree, za ty prachy luxus. za 300,- mesicne:
- 4GB RAM
- ipv4
- nepocitane CPU (FUP tam funguje nadherne)
- 120GB SSD / ZFS
- 250GB NAS
- 14 dennich snapshotu, jednoduche pripojeni snapshotu do masiny

Ale je fakt dobre znat vyhody (napr. plne nactene Ubuntu zabira asi 5MB RAM, vykon jak prase) a nevyhody systemu(velmi stare jadro -> nefunkcni Docker).
Děkuji za možnost editace příspěvku.

ja

« Odpověď #13 kdy: 23. 01. 2018, 07:05:32 »
S forpsi za 30Kč mám tak nějak dlouhodobé zkušenosti celkem.
+ Výkon je dost dost dobrý za ty peníze
+ Nikdy mi to nijak nezamrzlo
+ Super levné

-Velice časté výpadky konektivity. Hlídal mi to nagios a ten spam z toho...

Homeatcloud

« Odpověď #14 kdy: 23. 01. 2018, 09:51:17 »
Dovolil bych si doporučit Home at Cloud https://www.homeatcloud.cz/vps. VPSky sice máme od 55 Kč, ale zmiňované nevýhody jako pomalé disky nebo staré jádro u nás nenajdete. Všechny VPS běží na hardwaru HPE včetně diskového pole HPE 3PAR, které zaručuje špičkový výkon převyšující běžná SSD, a používáme platformu OpenStack s plnou virtualizací KVM, takže si můžete spustit operační systém, jaký chcete.