Vedúce pozície v IT

Manager

Vedúce pozície v IT
« kdy: 15. 01. 2018, 20:38:22 »
Ako ste sa dostali na vedúce pozície v IT (manažéri, team leaderi)? Roky skúseností, odborník alebo "vodcovský talent"? Zahral v tom úlohu aj titul? Alebo len kúpiť Indulónu namazať hlavu a rozbehnúť sa za nejvyšším?

jpu

Re:Vedúce pozície v IT
« Odpověď #1 kdy: 15. 01. 2018, 20:41:57 »
ak chces byt manazer, indulonu si treba namazat na kakac a nie na hlavu.  8)

« Odpověď #2 kdy: 15. 01. 2018, 21:12:16 »
Vodcovský talent (bez uvodzoviek).  :D
A teraz vážne. Ide o dotazník na školskú prácu, domáci sociologický výzkum, alebo len nudný večer?

<sdfasdfa

« Odpověď #3 kdy: 15. 01. 2018, 21:33:46 »
pokud jsi ciste technicky typ, tak sefa nedelej.
jednodussi je byt guru v praci, ale neoficialne to je pohodlnejsi.

qwertz

« Odpověď #4 kdy: 15. 01. 2018, 21:50:16 »
ak chces byt manazer, indulonu si treba namazat na kakac a nie na hlavu.  8)

ROFLMAO

ritny_otvor

« Odpověď #5 kdy: 15. 01. 2018, 21:55:52 »
Zo skúseností to väčšinou bývajú kamaráti/ príbuzní na iných vedúcich pozíciach, ktorí ich potlačia pred šéfom. Niekedy takto príde človek úplne mimo odboru a potom to tak vypadá. Je neuveritelné ako dokážu ľudia liezť do pr*ele aj na totálne shit joboch, len aby postúpili o stupienok vyššie. Na moje nemilé prekvapenie to je aj u software development jobov, predtým som si myslel, že len pri peasant elektrotechnikoch a strojároch.

« Odpověď #6 kdy: 15. 01. 2018, 22:02:15 »
zalezi jen na velikosti firmy a zpusobu rizeni.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

urednikx

« Odpověď #7 kdy: 15. 01. 2018, 22:05:19 »
Ako ste sa dostali na vedúce pozície v IT (manažéri, team leaderi)? Roky skúseností, odborník alebo "vodcovský talent"? Zahral v tom úlohu aj titul? Alebo len kúpiť Indulónu namazať hlavu a rozbehnúť sa za nejvyšším?
Na vyssi pozice musis umet jazyk jinak nemas sanci.

Inkvizitor

« Odpověď #8 kdy: 16. 01. 2018, 00:09:22 »
Musíš hlavně chtít. Jestli Tvůj šéf nebo jeho šéf preferuje člověka s indulonou na hlavě, odborné schopnosti, spolehlivost, nebo titul, si zkus zjistit sám. Rozhodně Tě nikdo nepovýší, pokud nebude mít pocit, že si tím on sám nějak pomůže (ať už přímo nebo prostřednictvím dobrého výkonu firmy/oddělení).

kolemjdouci

« Odpověď #9 kdy: 16. 01. 2018, 07:51:33 »

Jak definujes pojem IT manazer a jeho cinnost z Tveho pohledu ?
Pokud se jim chces stat tak co od toho ocekavas ?

SPADfun

« Odpověď #10 kdy: 16. 01. 2018, 08:28:07 »
Já nevím, ale přestup na pozici vedoucího/manažera z pozice řekněme programátora bych já osobně zcela jednoznačně považoval za ponížení, nikoliv povýšení.

adam

« Odpověď #11 kdy: 16. 01. 2018, 08:50:09 »
Samozrejme indulona, ty mamľas.

jpu

« Odpověď #12 kdy: 16. 01. 2018, 09:19:24 »
Citace
Já nevím, ale přestup na pozici vedoucího/manažera z pozice řekněme programátora bych já osobně zcela jednoznačně považoval za ponížení, nikoliv povýšení.
Zalezi, ci potom ten clovek bude ako vacsina manazerov (debil), alebo bude naozaj kvalitny manazer, ktori motivuje ludi, podrzi ich, da im priestor na sebarealizaciu a rozvoj, co v konecnom dosledku pociti firma. Vtedy by som to ako ponizenie nebral.

Pako

« Odpověď #13 kdy: 16. 01. 2018, 09:23:45 »

Jak definujes pojem IT manazer a jeho cinnost z Tveho pohledu ?
Pokud se jim chces stat tak co od toho ocekavas ?

Pokud mohu soudit podle Slováků kteří se v Prahe na manažérske pozície v IT dostali tak je to nič ozajstného nerobiť, iba hĺbokým hlasom pomali tárat banality (to v lepšom prípadě, v horšom chujoviny) a vo zvyšajnom čase diskutovať o autách a babách v exkluzívnych reštikoch.

mmm

« Odpověď #14 kdy: 16. 01. 2018, 09:28:20 »

to je špatně. Manažerem by měl být ten nejschopnější.