s nasimi medii, ve kterych neni snad jediny poradny novinar (tim mene investigativni), ale pisalkove s talentem pro rektalni alpinismus.
Novináři jsou také produkt doby. Dnešní novinář, a zejména bulvární, má za úkol napsat tentýž článek (o tom samém tématu) třeba i v šesti variantách, protože pod jednoho vydavatele patří více médií, jak tištěných, tak elektronických. Někdy je tentýž článek v kratší verzi zdarma, úplný placený. Tím se nechci novinářů zastávat, ale to, jak tato doba funguje, ovlivňujeme my všichni. Zjednodušeně řečeno, vymřel střední stav novinářů, jsou tu mediální elity a pak dlouho dlouho nic, a pak už jen novinářští dělníci.
Mozna ted. Co treba za nejaky cas? Az budou policie a soudy jeste poslusnejsi.
Policie má v popisu práce být poslušná a plnit úkoly ministra vnitra a policejního prezidenta. Tam bych nekritizoval, pokud zrovna nebudou překračovat zákon, mlátit pendreky bezbranné lidi apod.
Soudy zatím snad poslušné nejsou, a proto, i přes všechny hloupé soudce, co soudit neumějí, jsem velký zastánce toho, aby zůstali dál prakticky nepostižitelní. Hrubé excesy si vyřizují mezi sebou kárnými tresty, zbylé chyby mě sice štvou, ale víc by mi vadilo, kdyby měl kdokoliv možnost soudce odvolávat či trestat; pak by byli poslušní i soudci, a to pak pánbu s námi.