Chtel bych krapet prispet do diskuze zkusenostmi ze sveho pisecku...
Ty skladane PC vyjdou levneji, a snadneji se opravuji. O tom zadna. Co se tyce profesionalnich serveru, jsou dost drahe (2000 Euro neni mnoho), a co se vydrze tyce, je to casto i dost o nahode. Navic se servisem jste dost casto odkazan na externi firmu, pominu-li finance, i kvalita servisu byva promenliva. Bohuzel neumim poradit, ktera cesta je pro vas lepsi.
At uz se vydate jakoukoliv cestou, doporucuju se vyhnout serverum Huawei. To co to predvadi ve skrinich by se dalo nazvat serverovou gymnastikou, mimo jine cca 10 % umrtnost pri prvnim startu neni vyjimkou.
Mam ve skrinich i masiny od HP, tam je kvalita taky promenliva, mame stroje co bezi i 6 let bez potizi, mame stroje ktere umrely nekolik mesicu po koupi.
Delly jsou dost o nahode, taky nam jeden treba odesel tesne po koupi, takze situace podobna, jako u HP.
Oracli servery jsou krapet specificke, mam tu i s procesory Intel, i SPARCy, obecne me tam dela dost problem monitoring. Uvnitr systemu parada, horsi to je s integraci do nasich systemu. Tam se lepe dari HP a Dellu. Ale to uz je nase specifikum. Co se HW tyce, umrtnost jsem nezaznamenal ani v predchozi firme kde jsme jich meli stovky. Presto si je netroufnu oznacit jako lepsi variantu nez HP/Dell.
Co jede bez vyraznych potizich je zelezo od Sun Microsystems - na to ale zapomente, dneska uz nove sehnat nejdou (Oracle uz neni co byval Sun) a maji trochu specifickou architekturu. Ty stroje bezi cca 10 let, az me to casto fascinuje. Pravda je, nemaji rady restarty, a pokud nekdy neco odeslo, bylo to casto prave behem restartu. Meni se v podstate sem tam baterie, nebo napajeci zdroje. Zazil jsem i vymeny pameti, ale to bylo minimum. Ty masiny maji v porovnani s ostatnimi skutecne me plne sympatie a obdiv.
S Fujitsu a IBM primou zkusenost nemam, tak nemuzu soudit. Slysel jsem ale celkem dobre reference na Fujitsu od lidi, kterym celkem verim, tak to mozna nemusi byt uplne slapnuti do bahna.