Co je to za modní trend v dnešních firmách?

filipus

Re:Co je to za modní trend v dnešních firmách?
« Odpověď #60 kdy: 08. 01. 2018, 09:42:13 »
nevedel som pochopit jeho styl prace. cely den bol v zadeki, ked sme ho potrebovali, nebol tam, ked sme mu pisali na skype neodpisoval. Zrazu prisla odpoved niekedy o pol 10 vecer, ked vsetci sme boli doma. Nenahadzoval tasky kazdy den, resp. si to nepamatam uz dopodrobna. Ale viem, ked sme aj potrebovali prebrat ten task viac detailnejsie, tak bol problem ho zastihnut. Takze sme nerobili. Potom dosiel a povedal, ze kedy bude ten task hotovy.

Lama

Re:Co je to za modny trend v dnesnych firmach?
« Odpověď #61 kdy: 08. 01. 2018, 10:28:57 »
Nedavno sa mi dostal do ruk projekt, ktory nechapem,
Ked som zacinal bol som na tom podobne. Naucil som sa pouzivat debugger a tak si zistit co to vlastne robi.

ako mohol niekto tak prasacky vyvinut, ale isiel z toho strach. Udrzovatelnost 0b, znovupouzitelnost 0b. Neokomentovany kod, struktura kodu ziadna, zavislosti medzi sebou.
Mozno to vyvinul nejaky guru s takymi znalostami, ze ho nedostihnes ani za 10 rokov. Mozno mal preto dovod ze to tak napisal, ktory ale ty este nechapes.
Prasacky, udrzovatelnost a znovupouzitelnost ? Co to znamena ? kazdy si to vysvetluje inac ... Kto sa v tom vyzna, je to pre neho v pohode a kto sa nevyzna musi sa to naucit. Ale tak je to vsade a o tom to je.
Pre mna je podozrive ked sa niekto vyhovara tymto sposobom na druheho. To je vlastne pokus o zdovodnenie, preco to urobi na hovno. Dokonca uz som sa s tym stretol aj u zubara ze "to sa uz dnes takto nerobi" aj ked ta stara plomba mi drzi uz minimalne 15 rokov  8)

Smutny je na tom fakt, ze toto je uz stvrta firma, kde som sa stretol s niecim podobnym. Neviem, co to je dnes za trend vytvarat kusy hovno kodu.
Nemam rad pojem "hovno kod", bola to len taka moda pred par rokmi, vtedy diskusie na tuto temu u nas inicioval jeden kolega a ukazalo sa, ze vlastne on robil vela chyb - teda pisal ten hovno kod  :)
Moj nazor je, ze ak kod spolahlivo a performantne funguje, tak je to dobry kod.
To ze je to tvoja stvrta firma v ktorej mas problemy je trochu podozrive ... nemyslis? Skusil si uz hladat chybu aj v sebe ?

Ty seš ňákej chytrej. Se nedivim, že to tam ve všech firmách takto vypadá, jestli jsou všichni jak ty a myslej si o sobě, že sou guru.

Bože mooj, tady se zas sešlo čoboláků. Proč voni se stahujou sem? To nemaj svoje čobolácký forum? Asi jsou neschopný si ho vytvořit, což samo o sobě dost vypovídá.

Mufasa

« Odpověď #62 kdy: 08. 01. 2018, 11:26:06 »
Sam si "cobol", aj vy mate javamanov, my mame takychto ubergurus. Vzdy sme si boli blizke narody, ci uz nas nejaky k** rozdelili alebo nie, ci sa ti to paci alebo nie sa to tak skoro nezmeni.

« Odpověď #63 kdy: 08. 01. 2018, 11:54:30 »
to jo, ale migrace jde jen jednim smerem coz mnohe napovida. aspon ze vetsina tech madaru co jim tady platime studium z nasich dani tady zustane a plati dane potom.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

gll

« Odpověď #64 kdy: 08. 01. 2018, 11:58:48 »
Sam si "cobol", aj vy mate javamanov, my mame takychto ubergurus. Vzdy sme si boli blizke narody, ci uz nas nejaky k** rozdelili alebo nie, ci sa ti to paci alebo nie sa to tak skoro nezmeni.

nevím jestli je micron uberguru, ale má pravdu. Slova prasárna a hovnokód používají podprůměrní programátoři jako omluvu své neschopnosti porozumět cizímu kódu.

Jinak souhlasím, že národnost do diskuze zatahují jen primitivové.

Jano7

« Odpověď #65 kdy: 08. 01. 2018, 12:11:09 »
to jo, ale migrace jde jen jednim smerem coz mnohe napovida. aspon ze vetsina tech madaru co jim tady platime studium z nasich dani tady zustane a plati dane potom.

Nie je jednosmerna, hoci vyrazne prevlada jeden smer. Nie je vzacnost stretnut Cecha na Slovensku; a to nemyslim v Tatrach. Akurat nedavno v spravach komentoval vyvoj pracovneho trhu na Slovensku analytik povodom z Ciech.

Vsetkym tym, ktorym vadia Slovaci, Madari ci Poliaci, odpurucam poznavaci zajazd do Malmo ci Calais.

filipus

« Odpověď #66 kdy: 08. 01. 2018, 12:36:51 »
nevím jestli je micron uberguru, ale má pravdu. Slova prasárna a hovnokód používají podprůměrní programátoři jako omluvu své neschopnosti porozumět cizímu kódu.

Ze by si patril medzi takych ludi, ktory ten hovnokod tiez produkuju? Je to dost mozne. Ci clovek pouzije ine slova ako "to je strasny kod; toto som nikde nevidel; to musel byt debil, kto toto pisal" tak je to v podstate rovnake ako "hovnokod". Nazyvaj si to ako chces.

rEsEt

Re:Co je to za modny trend v dnesnych firmach?
« Odpověď #67 kdy: 08. 01. 2018, 13:59:40 »
Citace
To řekni firmám, co hledají fullstack vývojáře.
Fullstack = k*k*ot co bude robit pracu piatich ludi za jeden plat.

Mufasa

« Odpověď #68 kdy: 08. 01. 2018, 16:03:31 »

pod uberguru som myslel zrovna zakladatela vlakna (a malo to byt urazkou nie pochvalou). inak sa celkom zhodneme

filipus

« Odpověď #69 kdy: 08. 01. 2018, 18:02:08 »
Chalani ste sa dnes zle vyspali? Je zaujimave, ze niektori dokazu normalne diskutovat, ale par trotlov sa tu vzdy najde. Zrejme sa vas dotyka tato tema, tak sa branite takto

anonym

« Odpověď #70 kdy: 08. 01. 2018, 20:14:07 »

Nevím proč jsi tak zatujatý proti Slovákům, nejsme v ničem lepší a výhody, které máme, existují proto, že jsme blízko Německu a Rakousku. Viz rozvoj strojírenství jeste za monarchie. Jinak jsme tady taky Slované, jen trochu poněmčení.

filipus

« Odpověď #71 kdy: 08. 01. 2018, 20:22:03 »
aby to bolo jasne kazdemu:
Citace
hľadiska etnickej a jazykovej príbuznosti sa Slovania delia zhruba nasledovne:

južní Slovania
        Bulhari
        Bosniaci
        Čiernohorci
        Gorani
        Chorváti
        Macedónci
        Pomáci
        Srbi
        Slovinci

západní Slovania
        Česi
        Kašubovia
        Lužickí Srbi
        Moravania
        Poliaci
        Slezania
        pomoranskí Slovinci
        Slováci

východní Slovania
        Bielorusi
        Rusi
        Ukrajinci
        Rusíni

filipus

« Odpověď #72 kdy: 08. 01. 2018, 20:23:17 »
mali by sme drzat spolu! sme najpocetnejsie entikum v Europe.

« Odpověď #73 kdy: 08. 01. 2018, 20:42:41 »
ste madari a to vam nikdo neodpare. vsak se divej jak se s tim sami perete. tak netrep a zalez.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

filipus

« Odpověď #74 kdy: 08. 01. 2018, 21:00:24 »
madar si ty a ten, kto ta robil