Pracujem pol roka v jednom time o 15 ludoch. Nadobudla som pocit, ze to u nas funguje tak chaoticky. Ziadna specifikacia, ziadna analyza, vsetko si povieme tak nejak medzi sebou, co vedie niekedy k tomu, ze pri implementovani prideme do stadia, kedy sa to musi prerobit, lebo sa nieco objavitlo predtym sa nic take nezvazilo, resp. neurobila sa lepsia analyza. Takisto sa nedrzime ziadnych takych zauzivanych standardov, pouzivanie nejakych MVC/MVVM vzorov, dependency injection, unit testy. Serverovu cast robia dvaja ludia a ked nieco implementuju/menia, tak odstavia cely server a vyvojari nemozu pokracovat a musia cakat, kym sa server opat spojazdni, nakolko pouzivaju server. S tym som sa teda este nestretla, a to mi pride totalne nepremyslene, aby sa takto fungovalo. Neviem ako by si cosi taketo mohli dovolit keby na tom pracuje 20 ludi, len tak ich odstavit. Clovek jeden den vyvija a potom dostane za ulohu tyzden robit manualneho testera.
Navrhovala som nejake zmeny, ale vzdy to skoncilo ako keby sa hrach o stenu hadzal, jednym uchom dnu a druhym von. Vzdy sa argumentuje ze nie je cas a bla bla. Takze bude sa pokracovat v tej kope chaosu. Co mam informacie od jedneho kolegu, ktory tiez nie je spokojny s tou situaciu, ale robi tam uz 5 rokov, tak zevraj to tak vzdy bolo.
Ma vobec zmysel presadzovat nejake zmeny?