KAren, nevím, jestli to tady po těch výlevech ještě budeš číst, no snad to nebudu psát zbytečně...
Ono je to těžký, já se ani nedivim, že se tu sešlo tolik výlevů, protože ani já si nejsem jist, zdali to není jen pokus o trolling, ale dejme tomu, že ne.
V takovém případě se těžko na takové otázky odpovídá a IMHO nejde ani odpovědět, alespoň ne nějak moc konkrétně spíš obecně.
Připadá mi to podobný jako kdyby se někdo s uměleckým nadání (případně někdo, kdo si myslí, že má umělecký sklony) zeptal, jestli je lepší se věnovat sochařině nebo malování nebo focení a když tak jestli je lepší malovat krajinky nebo zátiší či portréty nebo já nevim co, že jo.
To si musí prostě vyzkoušet každej sám. A pokud mě to táhne k tomu oboru, tak si prostě vyhledám nějaké kurzy, návody, literaturu a něco si zkusim.
IMHO každej, kdo se motá okolo počítačů, by měl mít základy administrace, skriptování, programování. Ať si vyzkouší všechny tyhle věci a uvidí co jí bude bavit víc, tomu se pak bude věnovat do hloubky.
U téhle motivace je těch strategií víc, podle toho, co tě baví, zajímá, co umíš. Obecně je určitě fajn pár věcí, které tady už zazněly: Checkitas (fakt doporučuju),...
Smím se bez jakéhokoliv trollingu zeptat, proč právě Checkitas, máš s nimi zkušenosti, v čem jsou jiní, případně lepší než jiné "obyčejné" kurzy jaké pořádá třeba Root?
P.S. Pokud bys chtěla probrat něco detailněji, klidně napiš soukromou zprávu, není problém.
Tak nám pak dejte vědět, jak to dopadlo. Jen aby to nebylo jak u těch ústních zkoušek u Kaisera:
https://youtu.be/IusTZZAYFmA