Příležitost v IT pro holku

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Příležitost v IT pro holku
« Odpověď #105 kdy: 28. 12. 2017, 17:41:09 »
Nějaký monstr EGO maniaky tu nevidím... vyjma Lenina, kde je kluk jeden?

Ja ano. Projevuje se to absenci i minimalnich zakladu slusnosti.

weerwolf

« Odpověď #106 kdy: 28. 12. 2017, 18:00:38 »
To je přesně ono. Popisujete jen ty největší extrémy. Nevím, proč bych se měla starat o nějakej super starej systém. Asi ani pro tvýho zaměstnavatele to není moc zdravý, že ho držek pod krkem 2 lidi  ;)

Ani ne tohle opravdu není extrém, tohle je jenom podcenění náboru nových lidí. Začínali jsme 4 jenom s tou legacy věcí (btw - že to je staré v tomhle kontextu znamená že uvedení do produkce bylo v roce 2013 - a to není zas tak moc ne?). Jeden odešel po roce - s tím, se počítalo (externista v běloruska). Jeden přešel z vývoje na service management a teĎ dělá team managera. A jeden se z toho psychicky složil (naposledy. když jsem ho rok zpátky viděl tak byl nadopovaný antideesivama a choval se jako zelenina). Pak jeden přešel a sme tam dva. Jenom ať máš představu jak se tam lidi točí.

A opravdu, starat se o "starý" systém je náplň většiny firem. K vývoji nového tě pustí až jak mají jistotu že nic nezkazíš a to si ověří tak, že chvíli děláš na něčem co už funguje a není moc šance to zkazit. A vývoj úplně nových věcí kde si technologii volíš ty? Sama musíš uznat že tohle chce už hodně zkušeností - hlavně v té oblasti co se může pokazit. U technologických start-upů to může být jiné, ale tam zase nejsou takové peníze ani jistota.

Apropos ANSI C - kolik nových programů je v něm psáno? Jaké je uplatnění na trhu? Osobně je to můj nejoblíbenější jazyk a vím že s ním jde napáchat neskutečně škody když člověk ví jak (a mnohem častěji když neví jak). Super jazyk na nízkoúrovňové programování a an získání představy o tom jak počítač zpracovává data, ale v reálu spíš na mikrokontroléry, drivery a výkoné (tj. optimalizované až na kost) části kódu.

Osobně bych šel spíš na Python a již zmiňované zpracování velkých dat. Nebo Javu a android developer.

Cigan

« Odpověď #107 kdy: 28. 12. 2017, 18:17:16 »
jeden se z toho psychicky složil (naposledy. když jsem ho rok zpátky viděl tak byl nadopovaný antideesivama a choval se jako zelenina)
Firma snov. Ale urcite za to dostaval mozno aj tazko uveritelnych 40 tisic korun ceskych mesacne v hrubom.

nematfyzak

« Odpověď #108 kdy: 28. 12. 2017, 19:44:16 »
Pravda, eliminovali by se tím i trollové, kterým stojí za to zakládat stupidní témata nebo blbky, které hledají snadnou cestu k penězům (aneb: "naučte mě programovat, chci peníze")...

Nevzpominam si, ze by soucasti dotazu byla informace o tom, ze si hodla nahrabat. Kde jste to cetl? Co kdyz chce do IT, protoze jinak hrozi, ze nekde bude delat sekretarku? Nebo proto, ze doufa, ze se tam setka se sympatictejsi partou, nez kolegyne sekretarky, ktere hovori akorat osminkach, kabelkach a hadrech? To ovsem netusila, ze se tam setka zejmena se stadem vypatlanych debilu s ego problemem.

Co to plácáš? Místo "IT" si tam dosaď "medicína", "stavebnictví", "finančnictví" a tvoje prohlášení bude platné i tak. Pokud chce utéct od svých debilních kamarádek, má tisíc možností. Ty ostatní obory ale nejsou dnes tolik vyhajpovaný a nepanuje obecná představa, že se tam výborně platí i debilům...

Takže tyhle chytrý kecy si strč za klobouk...

Nebo zkus napsat na fórum 1.LFUK tohle:

"Ahoj, vystudovala jsem VŠE, udělala jsem si zdravotnický kurz a chtěla bych začít s medicínou. Holky řikaly, že to prej není tak hrozný. Co mám pro to udělat?"

boubelka

« Odpověď #109 kdy: 28. 12. 2017, 20:55:41 »

"Ahoj, vystudovala jsem VŠE, udělala jsem si zdravotnický kurz a chtěla bych začít s medicínou. Holky řikaly, že to prej není tak hrozný. Co mám pro to udělat?"

Ahoj, já bych řekla, že nejprve si skus po domácku nějaké operace. Začni na žížalách, potom skus operovat psy a potom opice. Ze všech operací si udělej videozáznam. Až si budeš dost věřit, skus oslovit na facebooku nějaké lidi, zda-li jim nemůžes vybrat slepý střevo.  Videozáznamy pak pošli do nemocnic jako přílohu curriculum vitae. Myslím, že jsem slyšela o kamarádu jedné známé, že si jako chirurg takhle přišel na pěkné peníze a už staví druhý barák v Praze!

« Odpověď #110 kdy: 28. 12. 2017, 21:01:43 »

Ahoj, já bych řekla, že nejprve si skus po domácku nějaké operace. Začni na žížalách, potom skus operovat psy a potom opice. Ze všech operací si udělej videozáznam. Až si budeš dost věřit, skus oslovit na facebooku nějaké lidi, zda-li jim nemůžes vybrat slepý střevo.  Videozáznamy pak pošli do nemocnic jako přílohu curriculum vitae. Myslím, že jsem slyšela o kamarádu jedné známé, že si jako chirurg takhle přišel na pěkné peníze a už staví druhý barák v Praze!

Ty máš ale hezkej skus, hele!

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #111 kdy: 28. 12. 2017, 21:17:46 »
Co to plácáš? Místo "IT" si tam dosaď "medicína", "stavebnictví", "finančnictví" a tvoje prohlášení bude platné i tak.

Ano, jiste, to zni logicky. Zrovna na stavarinu nebo medicinu by se urcite ptala na Rootu, ze jo.

CoffeeMan

« Odpověď #112 kdy: 28. 12. 2017, 21:30:33 »
Už tady nad těmi plky fakt žasnu. To je fakt na psychologa.

code monkey on steroids

« Odpověď #113 kdy: 28. 12. 2017, 21:48:49 »
Co to plácáš? Místo "IT" si tam dosaď "medicína", "stavebnictví", "finančnictví" a tvoje prohlášení bude platné i tak.

Ano, jiste, to zni logicky. Zrovna na stavarinu nebo medicinu by se urcite ptala na Rootu, ze jo.
To bylo přirovnání probůh...

CoffeeMan

« Odpověď #114 kdy: 28. 12. 2017, 21:58:53 »
Nevidím důvod, proč by nemohla jít do stavařiny nebo finančnictví (s VŠE?). S tou medicínou je to samozřejmě jinak, ale přirovnávat IT k medicíně je už trochu moc. To opravdu musí být člověk uber arogantní dement.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #115 kdy: 28. 12. 2017, 22:04:28 »

Jo, jak noha a mimo misu. Zkus omezit ty steroidy.

code monkey on steroids

« Odpověď #116 kdy: 28. 12. 2017, 23:16:24 »
Nevidím důvod, proč by nemohla jít do stavařiny nebo finančnictví (s VŠE?). S tou medicínou je to samozřejmě jinak, ale přirovnávat IT k medicíně je už trochu moc. To opravdu musí být člověk uber arogantní dement.
A mohl by jsi říct proč? Řekni který výrok neplatí pro oba dva obory.

- Hrabání se v komplexních systémech se špatnou dokumentací.
- Když někdo něco pokazí, může to stát životy.
- Trvá roky než se staneš dostatečně dobrý abys začal pracovat samostatně.
- Plno přesčasů.
- Neustálé vzdělávání.
- Velká část volného času v čudu.
- Vyhoření potkává i mladíky.
- Dobrý plat, ale ne v ČR.
- Musíš si projít peklem aby ses do oboru dostal.
- Je nomální se hrabat v pěknejch hnusech.
- Dost často na tebe klient křičí a nebo tě jinak zahání do kouta.

Mám ještě pokračovat?

balki

« Odpověď #117 kdy: 28. 12. 2017, 23:23:57 »
A mohl by jsi říct proč? Řekni který výrok neplatí pro oba dva obory.

- Hrabání se v komplexních systémech se špatnou dokumentací.
- Když někdo něco pokazí, může to stát životy.
- Trvá roky než se staneš dostatečně dobrý abys začal pracovat samostatně.
- Plno přesčasů.
- Neustálé vzdělávání.
- Velká část volného času v čudu.
- Vyhoření potkává i mladíky.
- Dobrý plat, ale ne v ČR.
- Musíš si projít peklem aby ses do oboru dostal.
- Je nomální se hrabat v pěknejch hnusech.
- Dost často na tebe klient křičí a nebo tě jinak zahání do kouta.

Mám ještě pokračovat?

Ja by som povedal, ze podstatny rozdiel je v tom, ze ak su nejake hnusy v informacnom systeme, nemozes ich chytit aj ty :) Kdezto u lekarov su tie hnusy kompatibilne, preto je napriklad nedostatok vseobecnych a plucnych lekarov, ludia ten bordel nechcu chytit. (To , ze by telemedicina mohla pomoct proti sireniu hnusov v cakaranach to je druha vec, lekari su vacsinou technicky negramotni a este sa tym chvalia)

« Odpověď #118 kdy: 28. 12. 2017, 23:29:49 »

Jo, jak noha a mimo misu. Zkus omezit ty steroidy.

Debilům se musí věci vysvětlovat i jinak, tohle bylo přirovnání, pokud jsi to nepochopil. Ale ty si tu jen honíš svoje triko a neumíš uznat validní argumentaci, that's it. A pokud to opravdu nechápeš, tak jsi asociál, který si ještě nevrznul a myslí si, že si vrzne, když bude neschopný holky z VŠE tlačit někam, kam nepatřej :D To by taky dávalo rozum, že? :D

Taky nevidím důvod, proč by nemohla do stavařiny nebo do finančnictví... Teda vlastně vidím (a už jsem ho psal, pokud sis nevšiml). Jsou to ty "jednoduché peníze"...

Ad) medicína... opět jen nějaký "těžký" generický obor, dosaď si tam třeba lov motýlů, když chceš.

Pokud nechápete jednoduchá přirovnání, tak už rozumím. Jste prostě asociálové :D

Lama

« Odpověď #119 kdy: 29. 12. 2017, 00:14:53 »

A ty si ten největší. Finančnictví už není tak in jako ještě před pár lety. Přirovnání k medicíně, proč ne, obojí je těžké i když každý trochu jiným způsobem. Mám v příbuzenstvu dvě doktorky a dá se říct, že doktoři maj víc memorování se nazpaměť, technici zas spíš o principech a řešení problémů.