eBay a PayPal nefungují při uBlocku

lemm

eBay a PayPal nefungují při uBlocku
« kdy: 24. 12. 2017, 01:32:50 »
zdravím,mám problém, v chromium při pokusu přihlásit se v ebay na checkout - https://pay.ebay.com/xo?action=view& - po  zadání
 Paypal se stanne :vyskočení popup a zadání údajů se stále ukazuje Checking your info. (heslo je OK, při špatné heslu by to upozornilo). Zkoušel jsem i vypntou ublock na ebay a paypal. Mám také blokované 3rd party cookies, ale zde jsem udělil vyjimku, aby se neukazoval v liště ikona ohnivého cookies s křížkem?
Jak zprovoznit ebay+paypal s ublockem? co je příčina?
« Poslední změna: 26. 12. 2017, 20:17:07 od Petr Krčmář »

bekheir

Re:ebay+paypal problém při ublocku
« Odpověď #1 kdy: 24. 12. 2017, 08:23:56 »
Ja mam ebay a PP s uBlock vo Firefoxe a dlhodobo bez problemov. Myslim ze pricina bude niekde inde

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 24. 12. 2017, 10:17:47 »
Me to prestalo chodit v Pale Moonu. Zadam udaje a vzdy to ohlasi, ze se je nepodarilo overit. uBlock s tim nema nic spolecneho, dela to i s vypnutym, takze platby holt delam ve FF, s aktivnim uBlockem. Takze mozna problem s Chromiem, Soudruzi asi implementovali nejaky bezpecnostni impruvment a tradicne ho otestovali akorat proti IE.

Vlado

« Odpověď #3 kdy: 24. 12. 2017, 11:28:09 »
Ahoj. Mne uBlock rozbíja niečo vo firemnej Wiki, nefungujú tlačidlá Náhľad  a Uložiť (po kliknutí na tlačidlo treba navyše urobiť refresh stránky, aby sa zobrazil výsledok - náhľad či uloženie).  Hranie sa s nastaveniami uBlock nepomáha, zlepší sa to až po zadisablovani uB add-on. Ergo mne z toho vychádza, že bežiaci uB niečo rozbíja na stránke.

FF 56.0.2, Wiki je tuším DocuWiki nie celkom posledná verzia.

greger

« Odpověď #4 kdy: 24. 12. 2017, 13:16:01 »
chrome + ublock neni problém

Roman

« Odpověď #5 kdy: 25. 12. 2017, 00:22:11 »
stejný problém má víc lidí z CZ, na stránce např. www.ebay.ca platba projde, na .com ne. Důvod neznám. Chyba asi někde na ebay.com, když jsem si s nimi psal tak mi snad na základě mě prvotní registrace doporučili přímo použít ten  .ca.

kuba77

« Odpověď #6 kdy: 25. 12. 2017, 00:27:16 »
chromium+ublock u mě bez problémů

Vlado: nenapoví v čem je problém ani když se rozklikne ublock a dá se Otevřít protokol požadavků (třetí ikona zleva pod tou velkou ikonou vypínače) a načte se stránka tou ikonou s těma dvěma šipkama? Je tam vidět, které prvky a skripty ublock na dané stránce blokuje, tak z toho by to mělo jít poznat.

lemm

Re:eBay a PayPal nefungují při uBlocku
« Odpověď #7 kdy: 27. 12. 2017, 00:31:34 »
Nevím jak, ale vyřešilo se to  migrací (procesu, ne uprchlíků) nákupu(výběr/vložení/zaplacení) na jinou naddoménu (ebay.ca). našel jsem i stížnosti nafórech paypalu/ebay, prý jde asi nějaká nová verze, napojení těchto systémů, která nefunguje ale správně, ale nějak se mi tomu nechce věřit nebo jsem to pochopil špatně.

Roman

Re:eBay a PayPal nefungují ( ?? při uBlocku ??)
« Odpověď #8 kdy: 27. 12. 2017, 10:43:49 »
toto jsem psal už výše a také to řešil s Ebay a dával info na fórum PayPalu. Myslím, že titulek je zavádějící a není zde souvislost s uBlockem). Třeba by to moderátor dokázal nějak opravit. Jak se zdá je problém jen na doméně ebay.com.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:eBay a PayPal nefungují ( ?? při uBlocku ??)
« Odpověď #9 kdy: 27. 12. 2017, 11:06:06 »
Jak se zdá je problém jen na doméně ebay.com.

To uz ale dost dlouho a nikdo s tim nic nedela. Holt asi si uzivatele IE nestezuji.

Franta <xkucf03/>

Re:eBay a cloud
« Odpověď #10 kdy: 27. 12. 2017, 11:11:19 »
Mají rozbité DNS, mají servery v čoudu, funguje to tak náhodně. Před časem jsem to řešil s jejich podporou, nezobrazovaly se mi některé obrázky, špatně se jim překládalo DNS, ale záleželo na tom, odkud se člověk připojoval – vracelo to různé servery jejich čoudového poskytovatele a na některých ty obrázky byly a na některých ne. Diskuse s podporou byla jak rozhovor s dementem, nikam to nevedlo, ale psali jsme si dlouho, poslal jsem jim všechny podklady a ten člověk (?) mi radil, ať zkusím vypnout infraport. Ano, čtete správně, infraport, jedna z těch domén, o kterých jsem mu psal totiž byla něco jako ir...eBay...com a chudák se chytnul zrovna toho IR a asi k tomu zkoušel vyhledat nějakou odpověď… nebo jsem si celou dobu psal s botem. Možná to někdy vydám jako zábavný článek, ale tehdy jsem na to už neměl nervy, tak jsem si přidal jeden řádek do /etc/hosts a od té doby mi ty obrázky fungují.

« Odpověď #11 kdy: 27. 12. 2017, 13:51:02 »
kuba77: Dík za tip, ale nezaloguje sa žiadna informácia o tom, že by uB niečo zablokoval. Okrem toho, doménové meno wiki.mojadoména.sk mám vo whiteliste.

lemm

Re:eBay a PayPal nefungují (při uBlocku?)
« Odpověď #12 kdy: 27. 12. 2017, 15:59:59 »
V době psaní dotazu byl podezřelý ublock. (při psaní odpovědi lze předmět měnit). Neměl jsem čas to testovat ve víc browserech.
Přesně tak, ublock v logu nezobrazuje něco podezřelého že by bylo zalogováno. Nicméně nevím, zda tam nějaké souvislost je (co se týče popup a iframe)

Nebo to může být způsobeno druhou věcí, a to bych chtěl od někoho znalého vysvětlit, že po stisku checkout se otevírá nový modální popup (takový ten, kde je redukované UI prohlížeče a  v podstatě jen adresní řádek) a prý na něj platí nějaká speciální pravidla co se týče sandboxu / cookies. Možná to nějak právě rozbíjí komunikace mezi paypal a ebay. Ovšem je otázka, proč  na ebay.ca  podobné problémy nebyly. Ostatně mám pocit, že občas mi to chodilo i na ebay.com.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:eBay a PayPal nefungují (při uBlocku?)
« Odpověď #13 kdy: 27. 12. 2017, 16:54:39 »
Ovšem je otázka, proč  na ebay.ca  podobné problémy nebyly. Ostatně mám pocit, že občas mi to chodilo i na ebay.com.

Treba proto, ze jsou to chlivaci a  maji po ruznu jine verze dialogu. Treba na ebay.com jsem videl jiny (nevim, jak ted) a ten zase nesel pouzit proto, ze tam nesel zvolit PayPal.

alshajmr

« Odpověď #14 kdy: 27. 12. 2017, 18:01:05 »
Mam kombinaci Chromu a uBlocku a dela to ublock. Vypnu ho platim, zapnuho a nefacha to.