Tak kdysi jsem zkoušel dělat nějaký ten měsíc dělníka na páse... v podstatě to vůbec nebylo špatné.
Peníze stály za kulové, ale rozhodně zase tak málo to nebylo na tehdejší poměry. Pak jsem opravoval elektroniku, to už bylo složitější procesory, flash, ale strašná flákárna když člověk věděl jak na to.
Hodně podceňujete tu výrobu, většina věcí má zpracovanou metodiku, naprosto žádnej stres. Snadno vás někdo nahradí, takže co se děje po vaší pracovní době je vám totálně šumák. Nic se vám tam nekupí a nečeká

Tohle nefunguje ani v korporátu, odpadne Pepa Rozumbrada a najednou korporát mlží, protože ti ostatní jen tuší cca.
Téměř žádná odpovědnost, prázdná hlava. Naprosto souhlasím s tím, že ty IT sračky jsou jiný vesmír.
Ta komplexnost není desetinásobná, bavíme se o tisícinásobkách minimálně - těžko říct jak to vyjádřit. Dle mého i za 100 je to špatně placené
oproti tomu dělníkovi, který už dneska na cca 25-30 dosáhne.
V podstatě všechno musíte vymyslet a udělat sám, v hlavě máte tuny bordelu, každých 10 minut běžné věci rovnou zapomenete (obrana organizmu, vyhoď to ven).
Neustále se bavíte s lidma, který rádi operujou s desítkama hodin vašeho času a pak se strašně diví a nechtějí to zaplatit. Vždyť to je jen tohle.
Obvykle je to prostě neustálý kolotoč změn, kdy se musíte nonstop adaptovat na něco a nikdy nevíte co. Navíc už jste to absolvovali stokrát a víc.
Bych stěžovateli doporučil si stěžovat u ženský za kasou třeba v Kaufu a nebo to zkusit na pásovce v automotive. Hola by to pro něj být docela slušná terapie. 
Pásovkář v automotive se má tak špatně, třeba ve škodovce? Já dělal chvíli údržbáře svařovacích robotů v obrovských halách. Za nějakých dneska asi 20 hrubého. Pokud si odmyslím, že jsi jen dělník, nejnižší článek v řetězci, a musíš držet hubu a krok a občas bouchnout víkend když šéf poručí a občas poslouchat buderaci, tak to byla podstatně pěknější práce než ty sračky a hovna co dělám v korporátu. Byla to pěkná kombinace elektra, mechaniky a výpočetní techniky. Jako údržbář jsem mohl dělat úplně všechno, od obrábění kovů na fréze při vytváření dalších strojů, po jejich údržbu - čištění, výměna senzorů, kabelů, motorů, hledání poruch v silnoproudých rozvodnách, programování robotů, pomáhání operátorům výroby s problémy. Kdybychom tady měli nějaké normální peníze jako třeba v USA i za normální práce, ani bych nešel na VŠ. Nastoupil bych jako údržbář robotů a dalších X let máš hodně co se učit a stoupat v žebříčku odbornosti, časem být mistr a ceněný odborník.
Já myslel spíš ty lidi, co tam přidělávají na páse kola, zapojují elektrorozvody, montují sedačky... Nějaký kybertronik, to je hej.