Dóóbrýý déén!!
Jsu tady novej, ale LiGNUX jako hoby už chvíli mám
Jsem teda lamička, a nic si nenaprogramuji, ale neleknu se ho, a dokonce mám rád terminál
To, že už linux mám, ještě neznamená, že jsem expert... Mějte prosím se mnou trpělivost Jsem neutrální, mám i linux, i legální XPečka. Co je lepší, nesrovnávám, protože to je jako srovnávat okna a otevřený dveře
Nejde to srovnat. Uráží mě, když se zhazuje i jedno, i druhé...
Apple je v poho, jen minulé výrobky byly lepší IMO
(jako, polakarbonátový unibody u macbooku... Silný kafé)
Ale k věci
Jaké by bylo vaše distro snů?
A pak žádost...
Já, přirozeně, odskoušel hafo dister, a nějaký bych v budoucnu i dál sehnal a vyzkoušel. Od všech mám ještě stále ISO obrazy... Nakonec jsem zkončil u Debianu SID. Ale tady je hlavní otázka...
Bylo by možné do SIDu "naportovat" vše, tweaky, témy, vzhedy, funkce, prostě všechno, z těch ostatních dister? Například z UFURMIXu, Ubuntu Furry Remix, symbol tý packy v GNOME namísto symbulu Ubuntu, a to dát na tlačítko menu z Kickeru a Plasmy z KDE a TKD3 respektive (TKD3= Trinity/KDE 3)
A pak ještě programy do windowsů... Např. RocketDock, stará verze ObjectDocku... A taky jediná dobrá věc na jinak blbě dělané vistě... Sidebar, "Ribbon" z 2007, "Start" menu, "Orb" kolečko na stratmenu, které vystupuje přes taskbar, vzhled s neskleněným taskbarem, miniplayer... Prostě vše, co po čerstvý instalaci, a kliknutí na orb je vidět + miniplayer, jinak je tenhle windows na houby
7 je opravdovej upgrade, ale v tomhle ztrácí, takže by bylo supr, kdyby se to naportovalo... A když už to půjde, tak i jako bonus taskbar z XP, i jeho upravovatelnost, i "superbar" ze sedmiček, i "ribbon" z 2010, + vzhedy, průhlednost...
Já radši posbírám screeny a programy, a ISO, co vše by se mi hodilo do toho SIDu, asi tak 40 GB zazipovaný, bude tam nekolik vzhedů do XP, programy k XP, ISO's, screeny v PNG. Ty programy z winů nemusí být přesně ty, postačí i jinej program kterej by ale byl pozměněnej aby se "jmenoval" stejně, tvářil/pro uživatele choval se stejně, vypadal stejně, stejně by se dal nastavit, fungovali by na něm pluginy a skiny původního (např u již zmíněneho RocketDocku), né byť sebelepší náhrada... Např chápu, že AWN je lepší jako i Starší I Současný ObjectDocky, ale... Prostě, není to ono
(Samo, že např AWN tam chi též... Jen aby tam by oba...)
Děkuji předem, i za pozornost