K čemu je dobrý Bitcoin?

vshd

Re:K čemu je dobrý Bitcoin?
« Odpověď #15 kdy: 14. 04. 2018, 07:18:18 »
Bitcoin poslední dobou hýbe světem, jenže k čemu je tahle věc vlastně dobrá? Je to vůbec měna? Podle mě nesplňuje definici v tom, že měna je prostředek směny. Jenže Bitcoin si lidi nepořizují kvůli tomu aby s ním mohli platit, ale pořizují si ho jako spekulativní investici. A vzhledem k jeho deflační podstatě to asi lepší nikdy nebude.
Nejvetsi vyuziti ma jako pseudomena pro ilegalni transakce. Na toru jim zaplatis vse.
A pak jsou tu spekulanti kteri vydelavaji na blbosti druhych.

Lro bezneho cloveka nic neprinasi.

vshd

« Odpověď #16 kdy: 14. 04. 2018, 07:20:21 »
Navic pokud poroste hodnota dale tak cca 2020 tezba bitcoinu spolkne vic energie nez vsechny staty na svete. Ale do te doby urcite klesne.
To se nestane. Pro ekologickou narocnost (nebo pod jeji zaminkou) ho znelegalihuji a bude konec.

Pony

« Odpověď #17 kdy: 14. 04. 2018, 08:40:11 »
většina zlata leží bez užitku v bankách.

To se hodne pletes, v bankach jsou jen rezervy. Pres 95% zlata je naopak v obehu povetsinou jako sperky nebo v technice.

ManicMiner

« Odpověď #18 kdy: 14. 04. 2018, 09:37:50 »
Bitcoin poslední dobou hýbe světem, jenže k čemu je tahle věc vlastně dobrá? Je to vůbec měna? Podle mě nesplňuje definici v tom, že měna je prostředek směny. Jenže Bitcoin si lidi nepořizují kvůli tomu aby s ním mohli platit, ale pořizují si ho jako spekulativní investici. A vzhledem k jeho deflační podstatě to asi lepší nikdy nebude.
Zatím.

« Odpověď #19 kdy: 14. 04. 2018, 09:51:58 »
Zatím.

A tak to zůstane.

Unknown

« Odpověď #20 kdy: 14. 04. 2018, 09:54:57 »
Je to sice platební prostředek, ale definici měny nesplňuje

Doporucil bych oddelovat menu a platidlo coz neni zdaleka to same. Napriklad Yuan a Renminbi

« Odpověď #21 kdy: 14. 04. 2018, 10:25:08 »
Je to sice platební prostředek, ale definici měny nesplňuje

Doporucil bych oddelovat menu a platidlo coz neni zdaleka to same. Napriklad Yuan a Renminbi

Kdyby sis přečetl (a citoval) celý jeho příspěvek, tak by sis třeba všiml, že to odděluje.

ManicMiner

« Odpověď #22 kdy: 14. 04. 2018, 10:29:29 »
Zatím.
A tak to zůstane.
Zajímavé, jak si každý trotl myslí, že bitcoinu rozumí a může se o něm zasvěceně bavit.

ferdoNeMravcak

« Odpověď #23 kdy: 14. 04. 2018, 10:32:23 »
 ;D k čomu je k ničomu , ten co by ho potreboval ako ja , / 19zMdrZAQPbmQje16rd5aZJ6KoBtpVhwx7 / mne staci šesť ;)  aby som zacal od nuly pred par mesiacmi to bolo len 3 , nik sa nenasiel ;) maximalne ak niekto kupije tovar cez eshop da sa tam platit BTC zaplati za tovar hodi ho na bazar a ma prachy , na vyriesenie dlhov , postavenie baraku a podobne kupu zlata ziveho , ze ho bude mat v rukach a tak co mu aj ostane a bude vediet po zaniku BTC   z toho aj zit dalej prezit , nerozdeli sa s chudakmi a nakoniec ked sa to vrati na hodnotu 1€|$\BTC tak budu vsetci plakat aj chudak ktoremu nikto nepomohol lebo ma 160BTC a ani ten co ich mal bude mat nakoniec 160/€/$ namiesto cca 800000€ nech nezerem

CoffeeMan

« Odpověď #24 kdy: 14. 04. 2018, 11:01:46 »
U Bitcoinu začíná platit známá poučka:

"Jak se vás na to začne ptát uklízečka, ruce pryč."

CoffeeMan

« Odpověď #25 kdy: 14. 04. 2018, 11:03:37 »

To se hodne pletes, v bankach jsou jen rezervy. Pres 95% zlata je naopak v obehu povetsinou jako sperky nebo v technice.

Nějaký relevantní odkaz? Mám osobně také za to, že většina zlata, stejně jako diamanty, leží "na skladu".

« Odpověď #26 kdy: 14. 04. 2018, 11:27:02 »

Nějaký relevantní odkaz? Mám osobně také za to, že většina zlata, stejně jako diamanty, leží "na skladu".

https://www.gold.org/about-gold/gold-supply/gold-mining/how-much-gold-has-been-mined

CoffeeMan

« Odpověď #27 kdy: 14. 04. 2018, 11:35:20 »

https://www.gold.org/about-gold/gold-supply/gold-mining/how-much-gold-has-been-mined

Budu dělat, jako že ten odkaz je relevantní. Fakt se mně to nechce ověřovat. Tak v tom případě je to tak nějak fifty-fifty. Polovina je v produktech a polovina "na skladech".

Bitcoil

« Odpověď #28 kdy: 14. 04. 2018, 11:37:48 »

Možná právě proto nedávno trochu spadl. Už se jím holt nezabývá jen hrstka nadšenců schopných pochopit tu matematiku za BTC.

CoffeeMan

« Odpověď #29 kdy: 14. 04. 2018, 11:39:09 »

Možná právě proto nedávno trochu spadl. Už se jím holt nezabývá jen hrstka nadšenců schopných pochopit tu matematiku za BTC.

Vždyť si tam lidi vyměňovali céčka prosím vás. Vždyť je to celé nelikvidní.