Bokovka, part-time?

venca

Bokovka, part-time?
« kdy: 12. 12. 2017, 15:19:21 »
Oslovil me byvalej kolega, jestli nechci pro neho delat na castecny uvazek. Ma prace je takova, ze moc se nepretrhnu v praci, a nekdy neni do ceho pichnout, jak je den dlouhy. Delam admina, ale bokovka se tyce programovani. Takze delat bokovku muze byt fajn, jenomze je tady otaznik. V praci delam na kompu zamestnavatele, a tu bokovku by jsem musel delat taky na jeho kompu. Vim, ze to neni spravny, ale taky se domnivam, ze muze byt problem s mlcenlivosti kterou se zavazuji u druhe strany. Jako je to malo pravdepodobny, ze dojde muj zamestnavatel a zabavi mi komp. Tim pad muze najit zdrojaky a problem je na svete.

Hilderbert

Re:Bokovka, part-time?
« Odpověď #1 kdy: 12. 12. 2017, 15:27:53 »
Bokovku nemůžeš dělat na stroji zaměstnavatele. To je hrubé porušení kázně, pokud nedostaneš výjimku. Pokud ti zaměstnavatel umožňuje dělat něco jiného v pracovní době (vcelku běžné u lidí, kteří nejsou placeni od hodiny, ale od úkonu), pak si do zaměstnání dones svůj vlastní stroj. Programovat se dá i na tabletu.

Digi

« Odpověď #2 kdy: 12. 12. 2017, 15:30:46 »
Co třeba pres RDP na svým PC doma?

venca

« Odpověď #3 kdy: 12. 12. 2017, 15:41:45 »
Muj pocitac je uz hodne hodne stary. Ten by to chudak nezvladl. Moznost pres RDP me taky ale napadla. Co tak nosit zdrojaky na usb klici?

venca

« Odpověď #4 kdy: 12. 12. 2017, 15:47:32 »
Nevim teda, jak to funguje, kdyz mam pracovni NB, jestli vsechno, co je v nem, tak ma na to pravo firma.

dcfcxx

« Odpověď #5 kdy: 12. 12. 2017, 16:04:59 »
Github nebo vlastni git server jinde.
Na pracovnim notasu zasifrovany virtual a v nem vyvijet a ukladat na vzdaleny git.

Hilderbert

« Odpověď #6 kdy: 12. 12. 2017, 16:10:33 »
Tak otázka je, zda to chceš udělat legálně nebo ne. Zdálo se mi z původního dotazu, že ano. Pokud ne, tak počítej s tím, že tě to může stát místo. Jen málo zaměstnavatelů je ochotno platit práci pro někoho jiného.

« Odpověď #7 kdy: 12. 12. 2017, 16:12:12 »
Nevim teda, jak to funguje, kdyz mam pracovni NB, jestli vsechno, co je v nem, tak ma na to pravo firma.
Samozrejme, stale ten notas je majetok firmy. a teda aj vsetky data, ktore su v nom.

venca

« Odpověď #8 kdy: 12. 12. 2017, 16:40:40 »
Podle me usb klic nebo externi disk by byl fajn. Zridit si vlastni git to asi ne, taky by nebylo vhodny to ukladat na git, i kdyz by to byl privatni repozitar. Vy to delate jak?

Mufasa

« Odpověď #9 kdy: 12. 12. 2017, 17:02:29 »
Preco by bol vlastny git zla cesta?

D

« Odpověď #10 kdy: 12. 12. 2017, 17:28:19 »
Záleží co budeš vyvýjet a jaký potřebuješ výkon ale pokud budeš dělat nějaké weby nebo něco méně náročného tak bych to řešil pronájmem VPS u některého hostingu, výjde to cca od stovky měsíčně. pokud potřebuješ větší výkon tak buď vlastní hw doma ale to žere elektriku nebo pronájem v cloudu který ti umožní placení dle spotřebovaného výkonu x čas.

a úplně nejjednoduší varianta - nemůžeš si do práce přinést vlastní notebook? a na nepracovní věci používat ten? u nás to tak dělá každý druhý.

venca

« Odpověď #11 kdy: 12. 12. 2017, 17:29:11 »
Nemam s tim zkusenosti a nemam ho kde sprovoznit.

venca

« Odpověď #12 kdy: 12. 12. 2017, 17:30:55 »
Vlastnej notebook je strasne starej. A jednak bylo by to moc napadny, kdyby jsem stale neco psal na vlastnim kompu

Neviditelný

« Odpověď #13 kdy: 12. 12. 2017, 20:08:49 »
Nemam s tim zkusenosti a nemam ho kde sprovoznit.
Já si na tohle pořídil VPSku a na ní gitolite. Na internetu jsou mraky návodů, jak na rozchodit. Druhou (a podle mě lepší) možností je zakoupit si účet třeba na GitHubu. "Developer" účet vyjde na cca 2000 CZK za rok a umožní ti to vytvářet soukromé repozitáře.

Vlastnej notebook je strasne starej. A jednak bylo by to moc napadny, kdyby jsem stale neco psal na vlastnim kompu
Jak starý? Moje T420 má 7 let a v práci ji používám každý den. Dělám převážně C++ a Qt a rozhodně nemám dojem, že by nestíhala.

Fakt by bylo nápadné nosit si do práce vlastní stroj? Neříkej mi, že jsi jediný, kdo občas nemá, do čeho píchnout.

Dan

« Odpověď #14 kdy: 12. 12. 2017, 20:29:07 »
to ti ta bokovka nevydělá ani na použitelnej notebook? no a pokud chceš být nenápadnej tak si donést notebook, připnout si k němu klávesnici a myš a monitor od pracovního pc, nebo se z pracovního pc na něj připojit vzdálenou plochou/ssh která bude na lokální síti poněkud méně nápadná než když to všechno půjde přes internet