Záznamová kamera do auta

SB

Re:Záznamová kamera do auta
« Odpověď #15 kdy: 19. 12. 2017, 13:43:09 »
Ono to jde jinak než pod tapecírunk? Plánujete to zalištovat?

Marťas

« Odpověď #16 kdy: 20. 12. 2017, 12:06:50 »
Lištovat se mi to moc nechce, právě jsem chtěl spíš slyšet názor ostatních. Ten tapecírunk
zní nejlíp, ale zas chci, aby to nebylo moc vidět a nikde to nepřekáželo. Nejde to táhnout třeba nějak okolo sedaček a prostředním tunelem?

karel

« Odpověď #17 kdy: 20. 12. 2017, 13:48:01 »
Si to radsi nechte udelat, ne?

Marťas

« Odpověď #18 kdy: 20. 12. 2017, 14:30:19 »
To se celkem prohnu, holt to nějak protáhnu sám, bude to snad v pohodě.

TomasHanus

« Odpověď #19 kdy: 03. 07. 2018, 00:07:44 »
Nejdůležitejší je kvalita záznamu- rozlišení, frekvence zápisu a paměť... Tam se to liší jenom cenou jak při všem ;D Ono nelze odporučit jeden konkrétní typ, přečti si recenze podle tvé cenové hladiny a tak se rozhodneš nejlépe https://vas-pomocnik.cz/kamery-do-auta/
 Jinak jakou kameru by jste odporučili s nočním viděním? Protože tam mám největší strach že se něco stane.

Yarda

« Odpověď #20 kdy: 03. 07. 2018, 08:13:39 »
Taky jsem si pořídil autokameru. Loni do mne na parkovišti u hyperqelbu nacouval nějaký fitipaldi s dodávkou (ono se říká, že označení "řidič dodávky" není povolání ale diagnóza), volal jsem ty co pomáhají a chrání, myslel jsem, že když je to firemní dodávka, tak se to musí (prý už zase ne). Vinu uznal, škodu 15kKč zaplatila jejich pojišťovna. akorát jsem měl běhání kolem opravy. Když jsem si doma chtěl pustit záznam kolize z autokamery, tak tam nebyl. Vysvětluji si to tak, že když jsem po kolizi vypnul zapalování (kameru mám připojenou do zásuvky na zapalovač a ta je pod napětím jen když je zapalování zapnuté), tak ten poslední záznam ještě nebyl uložený na paměťovou kartu a už se tam neuložil.  Tak tohle by bylo vhodné ověřit, u autokamery je to IMHO dost důležité.

Rasko

« Odpověď #21 kdy: 03. 07. 2018, 08:28:23 »
ano, ak chces aby kamera snimala po naraze v odstavenom aute, je treba kabel s parkovacim rezimom.
ja mam takuto kameru http://www.garmin.sk/dash-cam-45-kamera-pre-zaznam-jazd-s-gps_d5782.html a kabel predavaju ako dodatocne prislusenstvo. kamera je vyborna, malicka, pripina sa na magnet tak sa mi lahko prehadzuje do druheho auta... celkom spokojnost

Rhinox

« Odpověď #22 kdy: 03. 07. 2018, 09:19:07 »
Ja bych rekl ze lepsi nez ten kabel je zalozni baterie. Ono ten kabel ma dosti vysoce nastavenej cut-off, kolem 12.4-12.6V (coz je taky zapotrebi jestli chces jeste nastartovat). Takze ziskas tak 10 hodin nahravani, respektive pohotovostniho rezimu, nez se napajeni z baterie auta vypne. A nedej buh, kdyz se to nevypne! Pak uz opravdu nenastartujes...

Existuji ale specielni baterie na bazi lithium-iron-phospate, ktere muzes klidne nechat v rozpalenem aute. Treba Cellink Battery B/B6/Neo6: 75Wh/12V staci tak pro 20-30 hodin provozu kamery. A kdyz i to je malo, je mozne jich nekolik spojit.

Nedoporucuje se na tohle pouzivat ty bezne Li-Ion battery-packy, ty muzou bouchnout pri teplotach kolem 50 stupnu (coz v lete na slunci neni problem dosahnout)...

ZAJDAN

• 2 086
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 03. 07. 2018, 13:42:23 »
Hlavně si dejte bacha až pojede v Rakousku! kameru schovejte nebo Vám lupnou nemalou pokutu :_)
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

t2000

« Odpověď #24 kdy: 03. 07. 2018, 14:14:48 »
Mám tuto čínu https://www.gearbest.com/car-dvr/pp_113549.html?wid=1451237 Za ty prachy OK, jde celá schovat za zpětné zrcátko a pro mě byl důležitý i ten "dock" pro snadné odpojení/připojení - jenom se to vysune nebo nasune. Je tam umístěn i GPS modul. Kvalita záznamu v pohodě i v horších světelných podmínkách, má detekci nárazu a případně i pohybu před kamerou (nepoužívám).

Yarda

« Odpověď #25 kdy: 03. 07. 2018, 17:52:44 »
Citace
...Ja bych rekl ze lepsi nez ten kabel je zalozni baterie...
Mne napadlo (ale zatím jsem to nezkoušel) připojit kameru na PowerBanku. Mám ještě jednu kameru, už ji nepoužívám, tu bych přicucnul na zadní sklo, vnitřní baterka vystačí tak na hodinu záznamu což je docela málo. A nebyla by závislá na tom, jestli je zapnuté zapalování.

Rhinox

« Odpověď #26 kdy: 03. 07. 2018, 18:04:53 »
Mne napadlo (ale zatím jsem to nezkoušel) připojit kameru na PowerBanku
To bych radsi neskousel. Ty power-banky maji li-ion baterie, ktere nesnaseji vyssi teploty, co muzes mit v aute v lete, kdyz stojis na slunci...

Hlavně si dejte bacha až pojede v Rakousku! kameru schovejte nebo Vám lupnou nemalou pokutu :_)
Nesmysl. V Rakousku mam kameru na aute 10 let, a nikdy zadnej problem nebyl. I kdyz si to policajt vsiml. Pro sebe muze clovek natacet...

ZAJDAN

• 2 086
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 03. 07. 2018, 18:18:13 »
Nesmysl. V Rakousku mam kameru na aute 10 let, a nikdy zadnej problem nebyl. I kdyz si to policajt vsiml. Pro sebe muze clovek natacet...
https://www.oeamtc.at/thema/vorschriften-strafen/zulaessigkeit-von-dashcams-im-oesterreichischen-strassenverkehr-16180594
jenze realita je uplne jiná, dalnicni policie tam umi byt tak tvrdohlava ze sebemensi odpor a okamzite zacnou hledat jine prestupky a kdyz chteji, najdou!
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

pepikx

« Odpověď #28 kdy: 03. 07. 2018, 19:34:47 »
Citace
...Ja bych rekl ze lepsi nez ten kabel je zalozni baterie...
Mne napadlo (ale zatím jsem to nezkoušel) připojit kameru na PowerBanku. Mám ještě jednu kameru, už ji nepoužívám, tu bych přicucnul na zadní sklo, vnitřní baterka vystačí tak na hodinu záznamu což je docela málo. A nebyla by závislá na tom, jestli je zapnuté zapalování.
A neni jednodussi pripijut kameru na zasuvku ktera jde i bez klicku (pripadne upravit zasuvku)?

aabb

« Odpověď #29 kdy: 03. 07. 2018, 19:49:43 »
Vyssie tu riesite baterie v powerbakach, aku teplotu zvladnu. Teplo im ozaj neprospieva, no aka bateria je v tej kamere? Tiez Lion alebo Lipo